icon

Ako fungujú samoobslužné skenery v Tescu a Kauflande?

zuzulienocka78
Dnes o 11:49

Ahojte, neviem, ako sa to volá 🙂 Pri vstupe do Teska alebo Kauflandu vidím, ako si ľudia berú tie pípaky, skenujú si nákup sami.

Vedel by mi niekto po lopate vysvetliť, ako to funguje?

janulik2008
Dnes o 11:51

Vezmes naskenujes tovar ktory chces kupit a tusim na samoobsluznej pokladni vyplatis

anonym_df7f7a
Dnes o 11:54

Musíš mať v Kauflande Kaufland card.Na stojane s pipakmi naskenujes svoju Kaufland kartu,zasvieti ti scener (pipak)ktorý si môžeš zobrať a každý jeden kus tovaru naskenujes tým scenerom keď ho ideš vložiť do košíka.Na samoobslužnej pokladni ti už pomôžu poprípade predavačky.To isté je aj v Tescu

zuzulienocka78
autor
Dnes o 11:56
@janulik2008

Vezmes naskenujes tovar ktory chces kupit a tusim na samoobsluznej pokladni vyplatis

@anonym_df7f7a
A oni to nejako potom nejako kontrolujú? Prevažujú? Myslím, že v kauflande sa váži napr. ovocie na váhe, ale v tesku pri pokladni? To sa ako rieši? Asi je to celkovo rýchlejšie?
@janulik2008

mondolina
Dnes o 11:57

@zuzulienocka78
skenuješ tovar už počas nákupu a dávaš do košíka, pri pokladni ho len zaplatíš, nemusíš znova vyberať.

mondolina
Dnes o 11:57
@zuzulienocka78

@anonym_df7f7a
A oni to nejako potom nejako kontrolujú? Prevažujú? Myslím, že v kauflande sa váži napr. ovocie na váhe, ale v tesku pri pokladni? To sa ako rieši? Asi je to celkovo rýchlejšie?
@janulik2008

@zuzulienocka78
áno robia kontroly.

anonym_98d9b3
Dnes o 12:01
@zuzulienocka78

@anonym_df7f7a
@janulik2008

@zuzulienocka78
Musis si to odvazit a pridat nalepku na sacek a na tu nalepku kliknes a pozries na obrazovke ci ti to pridalo k nakupu,

zuzulienocka78
autor
Dnes o 12:05
@anonym_98d9b3

@zuzulienocka78
Musis si to odvazit a pridat nalepku na sacek a na tu nalepku kliknes a pozries na obrazovke ci ti to pridalo k nakupu,

@anonym_98d9b3 Aj v tesku? Dlho som nebola, mám ho od ruky. Mne sa zdá, že tam sa práve váži iba na pokladni.

anonym_98407b
Dnes o 12:05

@zuzulienocka78 treba si pozriet navody. napr pre tesco https://www.tesco.sk/zones/scan-and-shop pre kaufland https://predajne.kaufland.sk/servis/K-SCAN.html...

- ano, prve nakupy a potom obcasne nejaky sa kontroluje. sice neprevazuje, ale ked budete mat 10dkg etiketu na niecom co ma kilo, asi to neprejde :D
- mozes mat ich fyzicky scanner (kontroly su podla mna castejsie) alebo apku v telefone.
- ja si rovno nakladam veci do tasky, ktoru nasledne davam celu do auta. setri to vela casu: vykladanie na pas, skladanie z pasu alebo prekladanie na samoobsluznych pokladniciach.

anonym_96bb7e
Dnes o 12:08
@zuzulienocka78

@anonym_df7f7a
@janulik2008

@zuzulienocka78 nikde sa nič neprevažuje. Pipneš na qrkod na kase skenerom a načíta skener do kasy. Ak máš nákup nad určitu sumu vybehne kontrola,príde predavačka so svojim skenerom má tam poznámku koľko vecí ti ma skontrolovať a náhodne vyberie a skontroluje svojim skenerom. Ak sedia klikneš ako chceš platiť, zaplatíš a odchádzaš.

anonym_98d9b3
Dnes o 12:09
@anonym_98407b

@zuzulienocka78 treba si pozriet navody. napr pre tesco https://www.tesco.sk/zones/scan-and-shop pre kaufland https://predajne.kaufland.sk/servis/K-SCAN.html...

- ano, prve nakupy a potom obcasne nejaky sa kontroluje. sice neprevazuje, ale ked budete mat 10dkg etiketu na niecom co ma kilo, asi to neprejde :D
- mozes mat ich fyzicky scanner (kontroly su podla mna castejsie) alebo apku v telefone.
- ja si rovno nakladam veci do tasky, ktoru nasledne davam celu do auta. setri to vela casu: vykladanie na pas, skladanie z pasu alebo prekladanie na samoobsluznych pokladniciach.

@anonym_98407b
Presne rovno nakladam do tasky ziadne vykladanie a pas ked vies ako to funguje tak je to super zrychlenie

minesasubu
Dnes o 12:19

Stiahneš appku , zobereš skener a skenuješ
pri pokladni sa môže stať že ti tovar skontrolujú zamestanci ich skenerom ak nájdu 2 nezrovnalosti musíš ísť s tovarom na pokladňu
so skenerom sa dá ist iba na samoobslužné

doriiis
Dnes o 12:23

Prídeš k tomu stojanu, pipnes si clubcard, začne blikať skener, ktorý si vezmeš. Obrazovka je dotyková, a keď chces skenovať tovar, tak stlačíš veľké tlačidlo pod displejom.Vies si tam pozrieť svoje nakupene položky, sumu, koľko si ušetrila a tiež aj informačne cenu výrobku bez toho, aby si si ho kúpila.
Na konci nakupovania prídeš k samoobsluznej pokladni, pipnes na ten skener QR kód, ktorý je na pokladni, on sa ťa opýta, či si naskenovala všetko, dáš áno a pokladňa si sama začne nacitavat položky. To už klasicky ako pri samoobsluznej pokladni. Ak treba vykonať kontrolu obsluhou, obsluha príde a kým to ona neurobí sa aj tak ďalej nepohnes.

lukbe
Dnes o 12:31

Da sa aj v tescu aj v kauflande skenovať cez apku v mobile. Vážiš si sama, nálepku nalepis, oskenujes. Ak niečo neberie, pomôžu ti pri pokladniach. Občas ti pokladňa zahlási kontrolu, tak prídu nejaký tovar skontrolovať. Ja si to skenujem sama rada, je to pre mňa pohodlnejšie, dávam si to rovno do tašky.

anonym_fdb44f
Dnes o 13:04
@minesasubu

Stiahneš appku , zobereš skener a skenuješ
pri pokladni sa môže stať že ti tovar skontrolujú zamestanci ich skenerom ak nájdu 2 nezrovnalosti musíš ísť s tovarom na pokladňu
so skenerom sa dá ist iba na samoobslužné

@minesasubu
Treba si davat pozor a presne skontrolovat na obrazovke co clovek naskenoval, mna pri kontrole obvinili ze som nenaskenovala mineralky ale ja som si bola ista ze som ich naskenovala, az pri vytlaceni uctu vysiel problem ja som odskanovala neperlive mineralky ale v kosiku som mala perlive tie iste ta ista cena ale kontrola to nevidela.Takze pozor na technologiu.

littlekiwi2
Dnes o 13:51
@zuzulienocka78

@anonym_98d9b3 Aj v tesku? Dlho som nebola, mám ho od ruky. Mne sa zdá, že tam sa práve váži iba na pokladni.

@zuzulienocka78 aj v tescu si clovek sam odvazi ovocie a zeleninu. Pravda, robia to skor na pokladni ale moze si clovek aj sam

anonym_74ee85
Dnes o 13:57

@zuzulienocka78
1 naskenujes club card kartu , zasvieti ti skener
2 skenujes vsetko co nakupis , ja hadzem rovno do tasky
3 na samoobsluzke naskenujes skenerom qr kod na hlavnej obrazovke ,
4.opyta sa ci mas naskenovany cely nakup alebo ti vyhodi nahodnu kontrolu-v tom pripade volas obsluhu-ti naskenuju pat poloziek a idu prec , ak najdu nieco nenaskenovane , musia nanovo prekontrolovat cely nakup,
5 ak nevyhodi kontrolu das len ano , vyhodi ti na skeneri ciarovy kod a ten preskenujes na pokladnu , nacita ti tovar do pokladne a tam uz len pouzijes nejake kupony ak mas a zaplatis
Ja uz inak nenakupujem , je to rychle ...nahodnu kontrolu som mala za cely rok max do 10 krat a to chodime casto ...dokonca sa mi stalo , ze som mala aj nenaskenovane cierne korenie a museli plny kos preskenovavat nanovo ..no trapas 😂

ivka225
Dnes o 14:00

Som zvedavá, ako sa nepriatelia samoobslužných pokladní postavia k scannerom. Ich argument je "nebudem robiť prácu za pokladníčky". Lenže pri samoobslužnom scanneri zákazníkovi ubudne práca s vykladaním a opätovným nakladaním tovaru pri platení, čo by ich argumenty mohlo oslabiť.

anonym_66a8ef
Dnes o 15:16
@ivka225

Som zvedavá, ako sa nepriatelia samoobslužných pokladní postavia k scannerom. Ich argument je "nebudem robiť prácu za pokladníčky". Lenže pri samoobslužnom scanneri zákazníkovi ubudne práca s vykladaním a opätovným nakladaním tovaru pri platení, čo by ich argumenty mohlo oslabiť.

@ivka225 nepostavia sa k tomu nijako,idú na normálnu pokladňu