icon

Ako zvýšiť predaj v butikoch a službách?

7. máj 2026

Ahojte dievcata hlavne ktore robite pre predaj v komornych obchodoch , butikoch , sluzbach… Mate tlak zhora na zvysenie predaja ? Ak mate fakt istu klientelu, specificku, a nie si to najlacnejsie vyrobky… Po polroku majitelka prisla so skolenim kde nas naucia marketingovo zvysovat predaj . Robi take veci ze ak pracuje na zmene ona, donesie si tu kamaratky podnikatelky a ma 500-800€ na jej zmene , inak ak som ja alebo kolegyna je to 150-300€ v lepsom pripade. Najlepsie je, ze ona si to neprizna , ze takto funguje ale potom nas pouca ako sa da dosoahnut bezne aj tento zisk
Lenze ja nemam odkial dotiahnut takych ludi😅mam standard postup osobny proklientsky pristup, iste normy a spravanie na vysokej urovni ale zial neda sa nanutit cloveku ani ja sama tuto metodu nemam rada …ako to mate vy ?

anonym_ea9979
7. máj 2026

Školenie nieje zlé
Ale nie od nej😋
Ufff no tie tržby sú nič moc, asi to je veľmi špecifický tovar

anonym_883bef
7. máj 2026

Hľadať si inú prácu, takýto butik s luxusným tovarom skrachuje.

anonym_445ecf
7. máj 2026

@anonym_autor nevnímala by som tie reči, keďže vidíš ako zvyšuje predaj. Ja som tiež pracovník, mám nad sebou vedúcu a priniesť klientelu je jej práca, nie moja. Či už reklamou alebo rozšírením ponuky či pridaných služieb. Ako predávajúca máš za úlohu poradiť, vyhovieť čo najlepšie zákazníkovým potrebám a chovať sa tak aby prišiel opäť. Nie je tvoja úloha chodiť po meste a lákať ľudí dnu.

anonym_4cf982
7. máj 2026

vsak jej povedz, ze aj ty si zavolas kamosky predavacky do obchodu, ale kedze vsetky zarabaju asi tolko co ty, tak pre nich je ten tovar predrazeny rovnako ako pre teba. A bude po marketingu

oriesocek
7. máj 2026

Je to samozrejme, že majiteľ požaduje vyššie tržby, aby si bola proaktivna. To, že aj preškoli a riesi to, je v poriadku… neviem ako vie obchod/podniksnie prežiť z takých malých tržieb….

autor
7. máj 2026

Samozrejme snazim sa, niekedy aj mne vypali 500-600 ale to po vyplatach vyslovene. Ona tvrdi ze to vobec nie je vyplatami… Ale ano je , lenze ona si tu donesie 3 -4 kamaratky kazdej preda po 250€ veci a je to. Este napise do skupiny zw to su snobky ktorym nedavame nikdy zlavu… niekedy ich nosila aj na spoločnú zmenou teraz vyslovene už iba keď robí ona a potom sa chvali v skupine ze ona vie takto vypalit tak da sa to aj u nas. Neviem co na to povedat, ja som ticho lebo jej nema zmysel nieco hovorit ze nemozme porovnavat tieto zisky kedze ona to robi zamerne….

anonym_65b65c
7. máj 2026
@anonym_autor

Samozrejme snazim sa, niekedy aj mne vypali 500-600 ale to po vyplatach vyslovene. Ona tvrdi ze to vobec nie je vyplatami… Ale ano je , lenze ona si tu donesie 3 -4 kamaratky kazdej preda po 250€ veci a je to. Este napise do skupiny zw to su snobky ktorym nedavame nikdy zlavu… niekedy ich nosila aj na spoločnú zmenou teraz vyslovene už iba keď robí ona a potom sa chvali v skupine ze ona vie takto vypalit tak da sa to aj u nas. Neviem co na to povedat, ja som ticho lebo jej nema zmysel nieco hovorit ze nemozme porovnavat tieto zisky kedze ona to robi zamerne….

@anonym_autor nech si spravuje siete, platí reklamu Kamaratka má obchod s drahším tovarom a viac predá cez siete ako v kamennom obchode.
Rob si svoju prácu a hotovo veď nie si platená od trzby.Ked si prinesie známe, tak samozrejme, že nakúpia

simca06022011
7. máj 2026

Skor nech sa venuje marketingu. Socialne siete ayd. Lebo len cez "predavacov" nezdvihne trzby . Ponukanie, ukazovanie funguje. Ale clovek co tam pride musi na to mat a aj sortiment akurat musite mat taky, kt akurat tej zakaznicke vyhovuje. Lepsie je dotiahnut voac zakazniciek, alebo na konkretny tovar zaujemkyne, pripadne pridat online tie onlone predaje.
Len dodam ze ty ani nie si ona, ona nech kamosky si dotahuje a zaraba na nich, ty svoje nemusis dotahovat aby na nich ona zarabala. A na silu.

anonym_6d9375
7. máj 2026

@anonym_autor mne by mohol predávať aj na zlatom podnose, keď sa mi niečo nepáči, nehodí, nevyhovuje alebo je predražené, zbytočne sa niekto snaží. Marketing, nemarketing. Minule mi predavačka núkala sveter v akcii za 70 eur. Na prvý pohľad pekný ale zloženie 0 bodov, samá umelina. Ani zadarmo

windblue
7. máj 2026

Madam jej skreslenu predstavu nezmeníš. Robím v obchode s oblečením ale veľkej firmy, je úplne normálne ze pred výplatou sú plany aj tržby nizke a po hneď veľmi vysoké a potom klesajú. Takisto keď sú sviatky ako vsech svätých a veľká noc, či dokonca dane, tak ľudia nekupuju oblečenie ale jedlo, sviečky a apod, to ani k nám neprídu. To by ale vaša nadriadena musela v takom niečom robiť dlhšie aby zažila na vlastnej kozi. S prozakaznickym prístupom sa tržby dajú zvýšiť, netreba na tk ani nejaké veľké školenie, predavači na zákazníkovi poznajú ľahko kedy je ochotný pustiť viac žilou ak sa mu povenuju ale nedá sa to vždy a hlavne teraz po konsolidaciach šetríme všetci kde sa dá. To ale ona asi tiež nezažila také, aby musela hlboko do vrecka hladiet. Možno by som sa začala obzerať aj po inej robote, to vyzerá trochu ze si robí pôdu aby mohla ľudí prepúšťať na základe (ne)predaja

margotka17
7. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor povedz jej, že sa potešia, ak ťa zoznámi s tými zákazníčka mi, čo vedia utratiť také peniaze vo vašom butiku. Ona by sa mala snažiť, aby urobila takú reklamu, aby k vám ľudia chodili na nákupy. Pridať viac akcií na zľavy, rôzne darčeky k nákupu.

bosorkabb
7. máj 2026

Známa predáva v podobnom butiku,tovar z Turecka ale cenovka ako z Dubaja. Postupne chodí menej a menej ľudí. Tržby cca 300 eur niekedy ani to nie.
Celý butik na námestí dotuje manžel majiteľky lebo ona chce,potrebuje.
Takýchto butikov sú plné námestia teda u nás určite. A ešte kvetinárstvo aj niekoľko vedľa seba. A ľudí tam vidíš občas. Bez dotovania z iného zdroja by už dávno zavrieť museli.

simca06022011
7. máj 2026

Inak my mame obchod v uplne inom segmente a tiez vidno velky rozdiel "podla fazy mesiaca" :D

zuzana2910
8. máj 2026

Nerada navštevujem tento typ butikov už len kvôli tomu, že väčšinou je prázdny obchod a do toho otravná predavačka, ktorá sa snaží a chce predať, to mi vadí. Akurát včera som bola v meste, butik, výklad, zľavy 70% na jednom stojane, aj som rozmýšľala vojsť, no odradili ma 2 predavačky, ktoré doslova striehli, kto vojde, aby sa starali.

autor
8. máj 2026
@zuzana2910

Nerada navštevujem tento typ butikov už len kvôli tomu, že väčšinou je prázdny obchod a do toho otravná predavačka, ktorá sa snaží a chce predať, to mi vadí. Akurát včera som bola v meste, butik, výklad, zľavy 70% na jednom stojane, aj som rozmýšľala vojsť, no odradili ma 2 predavačky, ktoré doslova striehli, kto vojde, aby sa starali.

@zuzana2910 viem treba to vediet aj korigovat ale sme sledovane cez kamery a ked chces fakt z 3 vstupov dennw urobit trzbu tak ☹(

autor
8. máj 2026

Len dôvod je taký že ja nemám ani žiadnu motiváciu na to aby som možno nejak zvyšovala predaj nakoľko či urobím 2 000 € alebo 20 výplata mi príde stále rovnaka.. my nemáme ani mesačne plány ani žiadne motivačné ciele

katkazatka
8. máj 2026

Povedz majiteľke, aby chodili jej kamarátky nakupovať len keď budeš mať ty službu.😀

anonym_97be68
9. máj 2026

To nie je len v butiku. Nás tak školili v optike, rôznych obchodoch, dokonca kamoska v banke je platená od tržby. Pre mňa bola hlavne ta optika zlá skúsenosť. Tlačiť ľudom dráhy, zbytočný produkt, plus fialový povrch na telefón/pocitac 🫣 teraz, keď vojdem do optiky, presne viem, čo potrebujem a čo chcem. Ale predávať dôchodcom a ľudom v núdzi drahé okuliare nechcem určite.

autor
9. máj 2026
@anonym_97be68

To nie je len v butiku. Nás tak školili v optike, rôznych obchodoch, dokonca kamoska v banke je platená od tržby. Pre mňa bola hlavne ta optika zlá skúsenosť. Tlačiť ľudom dráhy, zbytočný produkt, plus fialový povrch na telefón/pocitac 🫣 teraz, keď vojdem do optiky, presne viem, čo potrebujem a čo chcem. Ale predávať dôchodcom a ľudom v núdzi drahé okuliare nechcem určite.

@anonym_97be68 veď toto ale ja vôbec nie som platená od tržby čiže nech urobím koľkokoľvek výplata bude stále len podľa odrobených hodín a ešte ťa tu budú komandovať za manipulátor v tržbách že sa nehanbia aj oni že si tu vytvára umelo tržby a zo mňa idú robiť kravu

anonym_2ea6aa
9. máj 2026
@anonym_6d9375

@anonym_autor mne by mohol predávať aj na zlatom podnose, keď sa mi niečo nepáči, nehodí, nevyhovuje alebo je predražené, zbytočne sa niekto snaží. Marketing, nemarketing. Minule mi predavačka núkala sveter v akcii za 70 eur. Na prvý pohľad pekný ale zloženie 0 bodov, samá umelina. Ani zadarmo

@anonym_6d9375 Sveter za 70 e ? Ani keby bol zo zlata

simca06022011
9. máj 2026
@anonym_autor

Len dôvod je taký že ja nemám ani žiadnu motiváciu na to aby som možno nejak zvyšovala predaj nakoľko či urobím 2 000 € alebo 20 výplata mi príde stále rovnaka.. my nemáme ani mesačne plány ani žiadne motivačné ciele

@anonym_autor tak jej to povedz

anonym_dbfbcd
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_97be68 veď toto ale ja vôbec nie som platená od tržby čiže nech urobím koľkokoľvek výplata bude stále len podľa odrobených hodín a ešte ťa tu budú komandovať za manipulátor v tržbách že sa nehanbia aj oni že si tu vytvára umelo tržby a zo mňa idú robiť kravu

@anonym_autor to nie je pravda. Keď budeš predavat pod limitom, tak je možné, že skrachuje a prídeš o prácu. Teraz sa veľmi tazko podnika.

anonym_6d9375
9. máj 2026
@anonym_2ea6aa

@anonym_6d9375 Sveter za 70 e ? Ani keby bol zo zlata

@anonym_2ea6aa merino, kašmír v kľude, aj drahší. Nesmrteľné kúsky, ktoré ti pri dobrej starostlivosti držia roky v rovnakej podobe. Polyester, polyamid za 70 e je drzosť predajcu