Funguje poistenie proti poškodeniu v Nay Elektro?
24. apr 2026
Čaute, kúpil som v Nayke nový iPhone a nahovorili ma na to ich poistenie proti náhodnému poškodeniu. Fakt mi to vymenia za nový kus, keď mi padne na betón a pavúk bude cez celý displej? Nie sú tam nejaké skryté výluky, že sa na to musím len pozerať a nesmie sa nič stať? Stálo to dosť peňazí tak dúfam že to funguje.

Toto poistenie nie je zaruka, je to samostatny poistny produkt a plati presne to, co je v poistnych podmienkach. Najdi si VPP k tomu konkretnemu produktu a pozri hlavne styri veci: ci je plnenie oprava alebo vymena (vacsinou sa najprv opravuje a vymena pride az vtedy, ked je oprava neekonomicka), aku mas spoluucast na jednu udalost, kolko udalosti za rok ti kryje a co je vo vylukach. Vo vylukach byva strata, kradez bez prekonania prekazky a poskodenie, ktore neovplyvnuje funkcnost.
A este jedna vec, na ktoru sa zabuda. Ked das telefon medzitym opravit mimo ich zmluvny servis, poistovna moze plnenie odmietnut. Takze ak sa nieco stane, najprv nahlas skodu a az potom to riesi niekto so skrutkovacom.
Keby to nahodou nevyslo, prasknuty displej vymenia aj nezavisle servisy, zo slovenskych napriklad iguru.sk, ktore to robi na iPhony a na nahradny diel davaju 24 mesiacov a na samotny ukon 12. Stale je to zlomok ceny noveho telefonu, takze ani bez poistky to nie je katastrofa.