icon

Je bezpečné kúpiť oblečenie bez kontaktných údajov?

24. mar 2026

Ahojte, čo by ste robili vy na mojom mieste? Dohodla som sa s jednou mamičkou, že vezmem od nej šaty pre malého. Idem s cca 35 km, dohodli sme sa kde, dala som jej na seba číslo, pýtala som si jej číslo, nechce ho dať za nič, napísala mi kde bude.
Bojím sa tam ísť, len tak, či tam teda reálne aj bude.

anonym_38a6e1
24. mar 2026

Nie nesla by som, saty kupis aj inde. Bud niekto so mnou jedna seriozne, alebo je pripeceny a na taketo veci ja nemam cas.

anonym_bd532e
24. mar 2026

@anonym_autor predávajúca je asi paranoidná, avšak rovnako si to môže myslieť aj ona o kupujúcej, ktorá v tom vidí niečo divné a nechce ísť na vopred dohodnuté miesto.
Ja osobne by som rešpektovala, ak by predávajúca nechcela, aby som prišla na jej adresu bydliska a mali by sme sa stretnúť napr. na parkovisku pred nejakým obchodom, no v tom prípade, ak by som mala "strach"/obavy, zobrala by som niekoho so sebou, aby som tam nešla sama.

anonym_99d0d4
24. mar 2026

Keď ich kupuješ mala by si mať kontakt, ak ich daruje možno chce mať pokoj aby jej niekto nevyvolával tam sa to dá pochopiť.
Dobre si prezri šaty lebo už potom nebudeš mať možnosť reklamovať ak si ťa zablokuje na sieti.

V najhoršom sa zbytočne prejdeš, ona si ťa tajne prezrie a zatají sa.

slavomira236
24. mar 2026

Myslim ze tam ani nepride...

anonym_3d44e2
24. mar 2026

Ja predávam dosť a tiež nerada dávam číslo, minulý týždeň si pán prišiel po vec osobne (ale mal to "len" 11km ku mne) a tiež nepýtal číslo 😅 že mi napíše keď bude pri mojom paneláku. Keďže to bolo cez marketplac tak sme komunikovali cez messenger

simca06022011
24. mar 2026

mne to pride divne neikoho k sebe volat po veci, a nedat cislo.. a co ked tam ten dotycny bude bludit, alebo budem par minut niekde mimo.. nezozenie ma hned? nie, povedala by som, nech si to necha. Ludia co maju fobie z davanie telefonu, nech preavaju vyhradne postou. Je to nezmysel.. tam tiez je velakrat odosielatel a aj jeho adresa... skor mi to pride velakrat ako podvod, bud by som nemala doveru ze sa tam dotrepem = pride, pripadne posuva haraburdy a nechce aby bola "k najdeniu" :D Nie, ja od takehoto cloveka by som nekupila nic, mne nevadi ked si po bicykel alebo krabicu veci pridu ludia, kludne aj mne pred dom :D

margotka17
24. mar 2026

@anonym_autor ja by som sa netrepala tak dlhu cestu. Čo ak nepríde? Nemôže to vyzdvihnut niekto, kto chodí do daného mesta? Kamarátka, sused, sestra...?

autor
24. mar 2026

Ďakujem, tak ja som sa rozhodla, že nepôjdem. Celé je to čudné, nemá ich odfotené iba ako kopu oblečenia.
Bol to predaj, nie kúpa.

sovica
24. mar 2026

@anonym_autor Ty si naozaj reálne uvažovala trepať sa 35 km, aby si kúpila mačku vo vreci? Však ak to predáva ako balík oblečenia a nemá nič nafotené, tak tam môžu byť úplne zbytočnosti v nepoužiteľnom stave, ktoré vôbec nepotrebuješ. Bolo tam aspoň uvedené, čo sa v tom balíku oblečenia nachádza, počet kusov, značky, stav atď.? Myslím, že si dobre spravila, že si nakoniec nešla.
Ináč, tiež nerozdávam svoje t.č. na počkanie, ale ak niečo predávam a sme dohodnuté na osobnom vyzdvihnutí, tak mi je jasné, že si t.č. jednoducho musíme vymeniť.

autor
24. mar 2026
@sovica

@anonym_autor Ty si naozaj reálne uvažovala trepať sa 35 km, aby si kúpila mačku vo vreci? Však ak to predáva ako balík oblečenia a nemá nič nafotené, tak tam môžu byť úplne zbytočnosti v nepoužiteľnom stave, ktoré vôbec nepotrebuješ. Bolo tam aspoň uvedené, čo sa v tom balíku oblečenia nachádza, počet kusov, značky, stav atď.? Myslím, že si dobre spravila, že si nakoniec nešla.
Ináč, tiež nerozdávam svoje t.č. na počkanie, ale ak niečo predávam a sme dohodnuté na osobnom vyzdvihnutí, tak mi je jasné, že si t.č. jednoducho musíme vymeniť.

@sovica áno, čo je v ňom bolo uvedené a vraj výborný stav. Chcela som pre malého, ja nestíham kupovať veci pre neho, keďže je TP a 4nožkuje.

anonym_285e1a
30. mar 2026

My sme tak isli 90km kvoli stoličke číslo sme aj mali, ale dotyčná nedvíhala 🙄