Je meranie zraku vo Fokus optike kvalitné?
Ahojte, nosím okuliare asi 15 rokov, chodila som vždy k očnej no ako moja odišla na dôchodok som tam nebola čiže tak 3-4 roky. Nepociťujem zhoršenie, no mam už dosť zničené sklo a potrebovala by som nové, do ambulancii ma objednali až po novom roku, to je pre mňa príliš dlho preto rozmýšľam, že by som si išla dať premerať do fokusu, boli ste niektorá? Je to kvalitné? 🙂 dakujem
Ja som bola u lekára, mala som predpis ale zabudla som ho doma a do fokusu som išla do iného mesta, premerala mi zrak ale mala som ešte pre istotu poslať do emailu aj predpis ale zmerala rovnako ako očný čiže za mna fajn
@anonym_autor FOCUS nikdy viac. Raz som bola nedočkavá a keď potom videla dioptrie moja oftalmologička, bola zhrozená a napísala mi iné.
@anonym_autor napíšem ti môj osobný zážitok z merania dioptrii, v jednom týždni som bola u dvoch očných lekárov, a v jednej optike..... každý nameral niečo iné....😆😀😆😀👍👁️👁️👁️
@anonym_autor napíšem ti môj osobný zážitok z merania dioptrii, v jednom týždni som bola u dvoch očných lekárov, a v jednej optike..... každý nameral niečo iné....😆😀😆😀👍👁️👁️👁️
@ivicatolic inak toto je úplne normálne. Svokre minulý rok napísala lekárka na čítanie nejake +3 a do diaľky -2 …… svokra za oboje okuliare dala 600€ a ani raz idh na očiach nemala lebo sa jej cez ne zle pozeralo, po roku na kontrole jej prekvapene dr povedala že sa jej výrazne zlepšil zrak ….. prešla k inému dr, ten jej dal len na čítanie +1 a nič viac ….. čiže ani lekár nie je záruka kvalitného merania
@ivicatolic inak toto je úplne normálne. Svokre minulý rok napísala lekárka na čítanie nejake +3 a do diaľky -2 …… svokra za oboje okuliare dala 600€ a ani raz idh na očiach nemala lebo sa jej cez ne zle pozeralo, po roku na kontrole jej prekvapene dr povedala že sa jej výrazne zlepšil zrak ….. prešla k inému dr, ten jej dal len na čítanie +1 a nič viac ….. čiže ani lekár nie je záruka kvalitného merania
@anonym_383367 vidíš, ako to potom je, aj sestra mala dievčatko na základnej, zle sa jej čítalo, išli doktorke - starej ježibabe / podľa obvodu/ , tá hneď 3 dioptrie, potom išli inej a u tej stačili 1
@anonym_383367 tiež si myslím že tí očný stoja za prd. Ja mám tiež nosiť dioptrie, nenosím ich už cez 18 rokov, niekedy si dám na nočné šoférovanie. Tiež mi nesedia a ťahajú mi oči. Merania v optike sa bojím. A tiež mám pocit že sa mi zrak zlepšil, dokonca som mala jedno oko kde som za istých okolností škúlila a toto zmizlo.
Ak meria zrak optometrista, tak áno. Fokus by som ale nevolila. Inú optiku s optometristom áno. Nie vždy aj oftalmolog trafí správnu korekciu, vždy je to na subjektivnej "dohode", ako pri skúšaní komunikuje klient s optometristom.
@anonym_383367 tiež si myslím že tí očný stoja za prd. Ja mám tiež nosiť dioptrie, nenosím ich už cez 18 rokov, niekedy si dám na nočné šoférovanie. Tiež mi nesedia a ťahajú mi oči. Merania v optike sa bojím. A tiež mám pocit že sa mi zrak zlepšil, dokonca som mala jedno oko kde som za istých okolností škúlila a toto zmizlo.
@anonym_5e521b mne tiež napísal očný pred rokmi okuliare, nenosila som ich lebo mi vadili a neskôr mi premeral iný očný a od vtedy som ich nedala dole, len si chodím raz za rok na kontrolu a ešte keď idem kúpiť okuliare a je možnosť premerat tak si vždy premeriam a v žiadnej optike sa mi nestalo aby premerali zle.
Zle mi zmerala.
@ivicatolic no paráda 🤷
@anonym_5e521b mne tiež napísal očný pred rokmi okuliare, nenosila som ich lebo mi vadili a neskôr mi premeral iný očný a od vtedy som ich nedala dole, len si chodím raz za rok na kontrolu a ešte keď idem kúpiť okuliare a je možnosť premerat tak si vždy premeriam a v žiadnej optike sa mi nestalo aby premerali zle.
@anonym_383367 Tiež som to mala podobne... ako decku mi predpísala lekárka okuliare a nedalo sa cez to pozerať. Rodičia mi nadávali že som pišťala, že chcem okuliare, že nevidím, kúpili mi drahé bríle a teraz ich nenosím. A ja do 20 slepá jak poleno. Potom som išla sama, inej a už to bolo fajn.
Matka si tiež nedávno kúpila okuliare za vyše 300€, merané u lekára a aj u optika s 30-ročnými skúsenosťami a nevidí cez to. Nosí také za 2€ z drogérie.
Ja už budem potrebovať pomaly nové a normálne ma až pot oblieva...

Mne aj manzelovi zle zmerali zrak...po 2rokoch som Isla k ocnemu a ten len kukal ,ze 2 roky som nosila zle okuliare...to iste aj manzel...