Kde si dať vyrobiť dioptrické slnečné okuliare?
Ahojte. Kde ste si dali robiť dioptrické slnečné okuliare? Okuliare mám len cca týždeň, čiže v tomto ešte nie som zbehla. Okuliare som neriešila u lekára, ale bola som v optike na vyšetrení zraku. Čiže mám ísť do optiky a tam si ich dať vyrobiť? Alebo sú aj nejaké stránky? Predpokladám, že na základe toho papiera ci mám z optiky, kde je napísané kde mám akú dioptriu. Čiže vy mi to vedeli spraviť v akejkoľvek optike, nie len tam kde mi robili normálne?
mne vadila predstava, žeby som musela nosiť dioptrické okuliare stále so sebou, tak som si dala predpísať šošovky a v lete nosím tie a klasické slnečné
V akejkolvek optike Ti spravia dioptricke slnecne. Len nie kazda znacka beznych slnecnych umoznuje vlozenie dioptrickych. Ja mam od znacky RayBan, oni maju aj dioptricke skla, identicke s tymi obycajnymi. Nie je to ale lacny spas, ja som mala iba skla za 200 EUR, plus tie okuliare k tomu. Vdaka -50 zlave som si ich kupila, ak by to bola plna cena, tak si ich nekupim. Klasicke okuliare co tam maju tak do tych ti bez problemov tie slnecne vlozia.
Ešte existujú okuliarove rámy so slnečným klipom alebo samozatmavovacie.
Mám každé, ale v lete mi úplne najviac vyhovujú tie s klipom.
Keď som mala slnečné, ideš napr na pumpu či do obchodu, musíš si ich dať dole (keď nechceš vyzerať ako blbá a celkovo s tmavými okuliarmi to nie je nič extra v interiéri hlavne tmavšom) vydolovať v kabelke púzdro s klasickými, jedne odložíš, druhé nasadis a pri odchode znova to iste ….. pre mna extrémne nepraktická vec, využívam ich úplne minimálne. Samozatmavovacie mne osobne vadia a s klipom sú využiteľné 100% počas celého roka, niekde vojdes dáš dole klip (ja ho šupnem do zadného vrecka alebo si ho držím v ruke) nič nevytahujes, odchádzaš založíš a ideš ďalej … najlepšie je samozrejme magneticky nie háčiky.
Inak ak chceš slnečné. V kazdej optike ti poradia ktoré sú na to vhodne, rátam s vyššou cenou skiel.
ja mám slnečné kde sú dorobené dioptrické sklá. s klipom som nechcela… alebo potom ešte stmavovacie si môžeš dať - vo vnútri sú normálne a vonku stmavnú…
áno, je to nepraktické, ja mám v kabelke 3 okuliare. ale pre mňa lepšie ako tie s klipom alebo stmavovacie…

ano, v beznych optikach robia aj slnecne dioptricke, za mna to je najlepsia investicia ozaj.