icon

Kde si dať vyrobiť dioptrické slnečné okuliare?

Dnes o 10:02

Ahojte. Kde ste si dali robiť dioptrické slnečné okuliare? Okuliare mám len cca týždeň, čiže v tomto ešte nie som zbehla. Okuliare som neriešila u lekára, ale bola som v optike na vyšetrení zraku. Čiže mám ísť do optiky a tam si ich dať vyrobiť? Alebo sú aj nejaké stránky? Predpokladám, že na základe toho papiera ci mám z optiky, kde je napísané kde mám akú dioptriu. Čiže vy mi to vedeli spraviť v akejkoľvek optike, nie len tam kde mi robili normálne?

anonym_5fa02d
Dnes o 10:06

ano, v beznych optikach robia aj slnecne dioptricke, za mna to je najlepsia investicia ozaj.

anonym_287f9a
Dnes o 10:09

mne vadila predstava, žeby som musela nosiť dioptrické okuliare stále so sebou, tak som si dala predpísať šošovky a v lete nosím tie a klasické slnečné

muchotrafka298
Dnes o 10:41

V akejkolvek optike Ti spravia dioptricke slnecne. Len nie kazda znacka beznych slnecnych umoznuje vlozenie dioptrickych. Ja mam od znacky RayBan, oni maju aj dioptricke skla, identicke s tymi obycajnymi. Nie je to ale lacny spas, ja som mala iba skla za 200 EUR, plus tie okuliare k tomu. Vdaka -50 zlave som si ich kupila, ak by to bola plna cena, tak si ich nekupim. Klasicke okuliare co tam maju tak do tych ti bez problemov tie slnecne vlozia.

anonym_d68ea1
Dnes o 11:58

Ešte existujú okuliarove rámy so slnečným klipom alebo samozatmavovacie.
Mám každé, ale v lete mi úplne najviac vyhovujú tie s klipom.
Keď som mala slnečné, ideš napr na pumpu či do obchodu, musíš si ich dať dole (keď nechceš vyzerať ako blbá a celkovo s tmavými okuliarmi to nie je nič extra v interiéri hlavne tmavšom) vydolovať v kabelke púzdro s klasickými, jedne odložíš, druhé nasadis a pri odchode znova to iste ….. pre mna extrémne nepraktická vec, využívam ich úplne minimálne. Samozatmavovacie mne osobne vadia a s klipom sú využiteľné 100% počas celého roka, niekde vojdes dáš dole klip (ja ho šupnem do zadného vrecka alebo si ho držím v ruke) nič nevytahujes, odchádzaš založíš a ideš ďalej … najlepšie je samozrejme magneticky nie háčiky.

Inak ak chceš slnečné. V kazdej optike ti poradia ktoré sú na to vhodne, rátam s vyššou cenou skiel.

biba_18
Dnes o 15:28

ja mám slnečné kde sú dorobené dioptrické sklá. s klipom som nechcela… alebo potom ešte stmavovacie si môžeš dať - vo vnútri sú normálne a vonku stmavnú…

biba_18
Dnes o 15:30

áno, je to nepraktické, ja mám v kabelke 3 okuliare. ale pre mňa lepšie ako tie s klipom alebo stmavovacie…