Môže nakupovať v Metre každý aj bez kartičky?
Ahojte, prosím vás,v Metre som nebola roky, kedysi bolo treba nejakú "kartičku", inak sa tam nedalo nakupovať. Teraz to tam funguje ako? Vie tam nakupovať hocikto? Ďakujem 🙂
Stále na kartu.
Hm, kartičku veru nemám :-/
@zuzulienocka78 môžeš si vybaviť jednorazový vstup
Ak nemáte firmu / živnosť (nákup pre neregistrovaných):Oficiálne je METRO určené len pre podnikateľov. Ak však chcete nakúpiť jednorazovo a nemáte IČO, na niektorých pobočkách vám na recepcii po predložení občianskeho preukazu vystavia jednorazový vstup. Nakúpite však za bežné ceny (nemôžete uplatniť niektoré akcie pre registrovaných partnerov).
a nezabudni, ze do Metra nemaju male deti vstup povoleny, tak ak mas male deti, tak ich tam neber (tusim hranica bola niekedey 140cm)
a nezabudni, ze do Metra nemaju male deti vstup povoleny, tak ak mas male deti, tak ich tam neber (tusim hranica bola niekedey 140cm)
@sendy1977 ... Môj muž má metro kartu ako benefit od zamestnávateľa. Nie je SZČO. Takže toto uz dávno neplatí. A pochybujem, že každý dôchodca, ktorých tam pravidelne vidavam je SZČO.
@sendy1977 ... Môj muž má metro kartu ako benefit od zamestnávateľa. Nie je SZČO. Takže toto uz dávno neplatí. A pochybujem, že každý dôchodca, ktorých tam pravidelne vidavam je SZČO.
@anonym_5a1369 tak im daju uch deti
@anonym_5a1369 tak im daju uch deti
@mooonika1975 To je možné . Ale to nič nemení na fakte, že nato aby si nakúpila v metre nemusíš byť podnikateľ.
@anonym_5a1369 Čo neplatí? Že tam nesmú deti? Alebo že každý potrebuje kartu? Ak sa v tom nevyznáš, tak nepíš blbosti.
Každý pri nákupe musí mať kartu. Kartu získa len podnikateľ. Ale môže mať v podstate kariet neobmedzene. Takže ak tvoj muž dostal od zamestnávateľa kartu. tak to len znamená, že používa pri nákupoch registráciu zamestnávateľa a nakupuje pod jeho menom (menom firmy). Zamestnávateľovi Metro vystaví toľko kariet, o koľko požiada. Môže aj pre všetkých zamestnancov. Metro firma bude len rada. V podstate stačí metro kartu - teda čiarový kód naskenovať do mobilu, prípadne si ho pridať do aplikácie na vernostné karty. Ja mám tak synovu kartu v aplikácii a pri nákupe stačí len naskenovať čiarový kód.
Bez karty ani len nevojdeš do predajne. Už pri vchode musíš naskenovať kartu alebo čiarový kód, aby ťa pustilo dnu. A potom pri platení zase pri pokladni (aj samoobslužnej) musíš naskenovať kartu, inak nezaplatíš. Keď pôjde tvoj muž nakupovať, tak si pozri faktúru, čo mu vypľuje pokladňa. Bude tam ako odberateľ názov firmy jeho zamestnávateľa.
A to, že dôchodcovia nakupujú? Tak majú kartu od detí, vnukov či príbuzných, ktorí im nechajú vystaviť v Metre. A aj dôchodca môže mať svoju firmu.
A čo sa detí týka - platí to stále, že deti do 140 cm nesmú do predajne:
Do METRO predajní majú z bezpečnostných dôvodov povolený vstup iba deti s výškou minimálne 140 cm. Deti nižšie ako 140 cm nemajú vstup do predajne povolený.
Z rovnakých bezpečnostných dôvodov nie je povolený vstup ani s kočíkom alebo v nosiči.
Tu si to môžeš overiť:
@mooonika1975 To je možné . Ale to nič nemení na fakte, že nato aby si nakúpila v metre nemusíš byť podnikateľ.
@anonym_5a1369 Podnikateľ nie, ale musíš mať niekoho , kto ti poskytne svoju kartu. A kartu - registráciu, dostane len podnikateľ. Nehraj sa so slovíčkami a nebuď múdra.
@anonym_5a1369 Podnikateľ nie, ale musíš mať niekoho , kto ti poskytne svoju kartu. A kartu - registráciu, dostane len podnikateľ. Nehraj sa so slovíčkami a nebuď múdra.
@chrobak7 .... Ale klud. Ja viem, ako to chodí v metre. Chodím tam. 🙂A viem aj na koho meno to je. 😄Pekný vecer
na recepcii si vybavis vstup (aspon dakedy to v pohode islo, hocikomu), ale popravde, maloco sa tam uz nejak extra oplati...
ale inak karty sa vydavaju pre firmy a podnikatelov. Ano aj ti dochodcovia ju maju, ja mam v telefone odfotenu kartu chlapovu, svokrovci suduj sa svete mali tiez firmenu, teraz maju prefotenu nasu.. tak aj kopa ludi tam chodi a ma v mobile cvaktnutu kartu niekoho...
Nechápem ten mýtický status Metra, akoby za tou kartičkou bola Narnia, kde rozdávajú Nutellu za euro a hovädzie za polovicu 😀 pre bežnú domácnosť je to úplne zbytočné. Ceny mnohokrát žiadny zázrak, akcie v supermarketoch vedia byť lepšie a potom prídeš domov s 5 kg majonézy, 56 rolkami hajzláku a vedrom olív, lebo "v Metre sa to oplatilo". Zmysel to má hlavne pre gastro, prevádzky, firmy a ľudí, ktorí reálne spotrebujú veľké balenia alebo nakupujú konkrétny sortiment. A samozrejme pre platcu DPH je pohľad na ceny bez DPH psychologicky krajší šport. Hlavne, že už ste sa stihli pohádať o to, kto je hodný vstúpiť do chrámu veľkoobchodu a kto komu požičal kartičku.
@chrobak7, Metro má aj partnerské spolupráce a pre zamestnancov partnerov má vytvorené registračné formuláre. Po zaregistrovaní som takto získal kartu na moje meno a aj na faktúrach som ja, ale keďže som fyzická osoba nemôžem nakupovať bez dane.
@anonym_5a1369 Tak potom načo si opravovala moniku?
@chrobak7 ... Lebo na faktúre nie je meno mužovej firmy ale muža. Bolo by dobré, keby si si aj ty najjprv zistil veci a potom mudroval. Je to tak, ako sa píše nadomnou. Ale tebe škoda asi niečo vysvetľovať.
Nechápem ten mýtický status Metra, akoby za tou kartičkou bola Narnia, kde rozdávajú Nutellu za euro a hovädzie za polovicu 😀 pre bežnú domácnosť je to úplne zbytočné. Ceny mnohokrát žiadny zázrak, akcie v supermarketoch vedia byť lepšie a potom prídeš domov s 5 kg majonézy, 56 rolkami hajzláku a vedrom olív, lebo "v Metre sa to oplatilo". Zmysel to má hlavne pre gastro, prevádzky, firmy a ľudí, ktorí reálne spotrebujú veľké balenia alebo nakupujú konkrétny sortiment. A samozrejme pre platcu DPH je pohľad na ceny bez DPH psychologicky krajší šport. Hlavne, že už ste sa stihli pohádať o to, kto je hodný vstúpiť do chrámu veľkoobchodu a kto komu požičal kartičku.
@anonym_ac3901 ja bývam v dedine kde je Metro a nebol som tam 3 roky naposledy som bol kúpiť kapra po Covide🤪okrem tanierov, Vianočných ozdôb a max zmrzliny sa tam nič neoplatí v bežných reťazcoch sú lepšie ceny
My chodíme do Metra hlavne kvôli bezlaktózovým potravinám a nejakým salámam, šunkám a slanine. Inak sa to tam vážne až tak moc nevypláca.

stale je to na karticku