icon

Môžem doniesť vlastný rám do optiky?

gejb
Dnes o 15:41

Ahojte,
Ak mam vlastný rám na dioptrické okuliare kúpený online. Môžem ho doniesť do ktorejkolvek optiky aby mi do neho vyrobili skla?

biba_18
Dnes o 16:08

asi áno. mňa ešte neodbili nikde. ak by bol starý, tam by mohol byť problém že berieš na seba zodpovednosť že pri výmene skla sa niečo stane, ale nové rámy v pohode - resp. ako som písala - ja som s tým nemala nikdy problém…

patrike
Dnes o 16:14

Bezne funguje.

mandzula
Dnes o 16:19

Ano, musis vsak pocitat s tym, ze nie kazdy ram je vhodny pre vsetky typy skiel.

anonym_4a6909
Dnes o 16:23

Nemusia a ak,tak bez záruky.
Samozrejme všetky tie "lensmart" ani neuvažujú, tam je tak mäkký materiál, že iba blbec to vezme a bude riskovať problém, za predpokladu, že sa to bude dať vôbec rozobrať. Pokiaľ je to kvalitná značka, vezmú, ale záruku nečakaj. Nemôže byť, lebo to nie je ich tovar.

zabka79
Dnes o 17:15

@gejb ano, ale tusim chceli 20-30 eur za trest. Nazvali to ze za manipulaciu zo starym ramom ktory narozdiel od noveho moze prasknut.

anonym_13ed62
Dnes o 19:20

@gejb nemusia zobrať hlavne ak máš ram a alaca, temu a podobne. Iné je ak máš starý rám z danej optiky a ides meniť skla. Tam sa na to inak pozerajú

zuzana2910
Dnes o 19:23

Môžu vziať, nemusia. Za poplatok sa brúsi aj do vlastného rámu na vlastnú zodpovednosť. Optika za to, že pri vsadení skiel sa zničí, neručí. Niekde majú za nový rám poplatok nižší ako sa už používaný, starší.

anonym_db5a17
Dnes o 19:44

Zalezi na optike … ale ked som davala robit iba skla, vzdy to volo len na vlastnu zodpovednost … ak sa ram zlomi alebo poskodi, smola. Nikdy sa nic nestalo a nebola by to ani tragedia, ziaden ram nestal viac ako 30€ … ale vsetky znackove orginaly. Najlepsie su kovove ramy … tie sa rozsrobuju a u plastovych treba naozaj vyberat … RayBan ak nie su velmi zakrivene su v pohode a TH mi vydtzali extremne dlho … davala som robit este jedny CK, tiez v potiadku. U jednych som doniesla identicky ram pretoze stary za zlomil na nose a pani v optike len trochu nahriala obidva ramy vymenila skla … ca 20 min prace … a dria uz 3 roky Skus zobrat oni ti presne povedia ..

anonym_f662e6
Dnes o 20:08

Mne zobrali, ale ma poznaju, uz som od nich okuliare brala. Za skla som dala 300€. Len hnupy obchodnik nezoberie,ved aj na skle ma marzu.

euka210
Dnes o 21:48

@gejb menili sme skla v okuliaroch kupenych v inej optike a no problem.