Negatívna skúsenosť s kontrolou nákupu v Lidli
Poprosim o nazor. Dnes som urobila nakup v Lild za 33 eur. Normal nakup, nic velke. Zobrala som si blocek, otvorila som si nim tie dvierka, nepipala som. Pracovnik sbs (clovek ktoremu chybala vacsina zubov) vyziadal kontrolu mojich tasiek. Spytala som sa preco, odpovedal, ze mam vacsi nakup. Zavolala som si veducu - ze no prepacte, to je standard postup a on uz chytil vela zlodejov. Ostala som ako obarena. Vravim, ze ak ma obchod pravo kontrolovat tasky z dovodu, ze mam podla nich vacsi nakup, nakupujem tu posledny krat. Ja chapem, ze sa zvysili kradeze. Ale buzerovat cloveka, co tam minie mesacne stovky eur a ponizovat ho na predajni za nic? Opakujem, nebol dovod, nepipala som, otvorila som si dvierka vlastnym blockom
Do tej predajne chodia rozni ludia aj z dcerinej skoly, bolo to extremne neprijemne
Mam pocit, ze akoby sme boli opat v sociku...Samozrejme som podala staznost, ale nepride mi normalne nahodne kontrolovat tasky a vsetko vykladat, lebo pan mal pocit, ze mam vacsi nakup. Vsimla som si jeho spravanie uz v minulosti s inymi ludmi. Povedala som mu, ze sa budem stazovat, na co arogantne odpoved, ze nie som prva
Sťažuj sa. Neuspejes. Je to jeho práca. Poznámku o zuboch si si mohla odpustiť.
@mircalla kontrola tašiek je normálna vec 🙂 pokiaľ má on nejaké podozrenie ( je to jeho práca ) ty si mu povinná všetko ukázať. Aj napr na polici sa budeš sťažovať keby ti chce prehladať auto lebo má nejaké podozrenie?
@mircalla kontrola tašiek je normálna vec 🙂 pokiaľ má on nejaké podozrenie ( je to jeho práca ) ty si mu povinná všetko ukázať. Aj napr na polici sa budeš sťažovať keby ti chce prehladať auto lebo má nejaké podozrenie?
@anonym_03c8ae On nemal podozrenie, ako dovod mi uviedol, ze mam vacsi nakup. Kebyze pipam, nemam blocek, nepoviem ani slovo.
Zrejme to maju nariadene, asi to nerobi len z rozmaru
@anonym_03c8ae On nemal podozrenie, ako dovod mi uviedol, ze mam vacsi nakup. Kebyze pipam, nemam blocek, nepoviem ani slovo.
@mircalla uviedol dôvodov ? Uviedol. Ty si mu povinná ukázať ten nákup a keby, aj ťa môže prehladat. Nemusíš vôbec pípať.
Je to jeho praca za ktoru je plateny, vstupom do daneho obchodu suhlasis s podmienkami ktore si obchod nadiktoval a zverejnil ich, nik nikoho nenuti ist nikam. Lidl? Ani sa nedivim, tam nakupuju socialne slabsie vrstvy a drzgrosi, 90% tovaru je polsky smejd.
A problém je aký?
@doriiis Tak ty ako spravna smeracka mas taketo praktiky rada, chapem. Absolutne nemyslitelne v zahranici bezdovodne.
@mircalla ... A to si až teraz objavila, že sú aj SBS v obchode, či ako? Chápem, že potrebuješ silou mocou ma zhadzovať, ale úplne zbytočne. Všetci tí tu povedia rovnako. On na to právo má. Sťažovať sa môžeš.
Mne napríklad nepríde normálne neukázať niečo na vyzvanie. Ak si nič neukradla, v čom je problém? Že na tvoje veličenstvo niekto škaredo pozrel?
@anonym_03c8ae Cize mam povinnost ukazovat nakup niekomu, lebo je velky....To som nevedela, za cely zivot sa mi to nestalo.
@mircalla akože nechápem o čo ti tu ide. Keď máš problem s tým že niekto vykonáva spolu prácu, využívajú donáškove služby. Robíš tu zo seba len hlupaňu.
Je to jeho praca za ktoru je plateny, vstupom do daneho obchodu suhlasis s podmienkami ktore si obchod nadiktoval a zverejnil ich, nik nikoho nenuti ist nikam. Lidl? Ani sa nedivim, tam nakupuju socialne slabsie vrstvy a drzgrosi, 90% tovaru je polsky smejd.
@wiliam3royal a kam chodia ine lepšie vyššie vrstvy nakupovať?
Nestalo sa mi to ale robil si len svoju prácu. Ja by som to ako poníženie nebrala a ani nepodávala sťažnosti. Rozumiem že je to neprijemne ale podľa mňa reaguješ prehnane. Ponížil by ťa, keby ťa priamo obvinil z krádeže. V zahraničí sa toto deje a práveže v kapitalistických krajinách.
@mircalla robi sa to aj v inych reťazcoch ak si na samoobsluznej pokladni. Je to normalna kontrola ak si skenujes nakup sama, ci si si naskenovala vsetko. Nechapem tvojej reakcii, a nechapem co je na tom ponizujuce.
@mircalla akože nechápem o čo ti tu ide. Keď máš problem s tým že niekto vykonáva spolu prácu, využívajú donáškove služby. Robíš tu zo seba len hlupaňu.
@subartic On mi vylozit vsetko a kontroloval polozku po polozke, lebo bol nakup podla neho velky. Ale tu si nechaju srat na hlavu, takze akceptuju vsetko
@anonym_03c8ae Doriiss Toto si uz napisala pod vlastnym nickom
@doriiis tak predovšetkým on nemá právo do tých tašiek nahliadať. Žiadny zákon mu toto neumožňuje. Obchod má právo zavolať policíu .
@subartic ...
Pracovník SBS v obchode má právo chrániť majetok, vidieť, či máte pri sebe kradnuté veci, a zabrániť poškodeniu, ale nemôže vás prehľadávať bez vášho súhlasu; smie použiť zrak a hmat na kontrolu, či nemáte ukradnuté tovary, a môže vás zadržať v prípade podozrenia z krádeže do príchodu polície (v medziach nutnej obrany a krajnej núdze), ale iba v záujme ochrany majetku.
Osobná prehliadka: Nesmie vás (bez vášho súhlasu) vyzliekať, prehľadávať vrecká oblečenia, ani rozopínať tašky (môže sa pozrieť do otvorenej tašky).
@subartic On mi vylozit vsetko a kontroloval polozku po polozke, lebo bol nakup podla neho velky. Ale tu si nechaju srat na hlavu, takze akceptuju vsetko
@mircalla https://www.soi.sk/sk/Archiv/Nebezpecne-vyrobky...
Mozes studovat
@wiliam3royal a kam chodia ine lepšie vyššie vrstvy nakupovať?
@anonym_8a3e19 minimalne do hainburgu😂
@mircalla https://www.soi.sk/sk/Archiv/Nebezpecne-vyrobky...
Mozes studovat
@really8 Prezeranie tašiek spotrebiteľom predávajúcim je svojvoľným aktom predávajúceho. Žiadny predpis obchodníkom nedovoľuje kontrolovať zákazníkovi obsah jeho nákupnej, či inej tašky. Ani pred vstupom do predajne, ani vtedy, keď zaplatil a z predajne odchádza. Ak tak urobí neoprávnene, zasahuje do osobnej imunity zákazníka - občana.
A?
@mircalla No kedze mame zakony, ake mame, tak sa vo velkom rozmohli kradeze v obchodoch. Kedze zakon predajcov nechrani, musia sa sami :(
@mircalla na to nemal žiadne právo . Môže ťa požiadať aby si dobrovolne ukázala tašky , ale nemá právo ťa nútiť. Má právo ťa zadržať pri krádeži a odovzdať polícii , nemôže ti robiť žiadnu osobnú prehliadku . Žasnem aké nízke právne povedomie je tu žien.
@mircalla No kedze mame zakony, ake mame, tak sa vo velkom rozmohli kradeze v obchodoch. Kedze zakon predajcov nechrani, musia sa sami :(
@marianarem lenže v medziach zákona, nemôžu ho prekračovať ani oni .

@mircalla v sociku ti kontrolovali tasky?