Objednali ste niekedy starostlivosť o hrob?
Hroby starých rodičov máme ďaleko a chodíme tam menej, než by sme chceli. Zistila som, že existujú služby, ktoré hrob vyčistia, upravia, zapália sviečku alebo položia kvety a pošlú aj fotku.
Máte s tým niekto skúsenosť? Boli ste spokojní a nebáli ste sa zveriť to cudziemu človeku?
To je super.urcite by som vyuzila takuto sluzbu ak by som zila niekde dalej a domov sa mi podari dostat raz za rok.. idealne ak by to ponukal samotny spravca cintorina ale kludne aj sukromna osoba.prach listie sneh kosenie travy silny vietor to vie na hrobe narobit riadnu šarapatu. Hlavne na slovensku stale mame prevazne obrovske hrobove platne a udrziavat ich to stoji vela casu a namahy. Sama zatial na cintorin upratovat hrob nechodim lebo rodicia ziju a hroby prarodicov si obriaduju este zatial rodicia ale ak pride ten cas viem ze budu pochovani dalej od mojho bydliska raz za mesiac by som kludne zaplatila sluzbe aby tam zasla a hroby dala do poriadku pokial mi to samej pracovna vytazenost nebude dovolovat.
Myslim,ze je to skvela sluzba.Ak by som sa z dovodu vzdialenosti nevedela o hrob starat sama tak by som ju vyuzila.

Moja mama vzdy pred "dusickami" da otcov hrob vycistit, upravit. Sviecky s kvetmi si uz donesieme sami, ale ak to mate takto daleko, tak kludne aj to dajte. Ano - posle foto pred aj po. Robila to nejaka mlada dievcina, sikovna. Spokojnost.