icon

OMV stiahlo platby navyše: Čo robiť?

Včera o 20:30

Stalo sa už niekomu , že mu OMV stiahla platby navyše?
Teraz som zistil z výpisu, že účtovali v deň, keď som tankoval dva krát ale nie rovnakú sumu.. rozdiel bol v centoch.
Napríklad som tankoval raz za 19,80 a mal som stiahnuté 19,80 a pod tým hneď druhý krát 19,50 😡😡😡 to sú sráči

autor
Včera o 20:32

Teraz si už môžem asi pískať keď nemám bločky.
Ešte mám stiahnuté aj v dni kedy som netankoval😡😡

tato_
Včera o 20:35

Chod na prevadzku, oslov veduceho pracovnika, vysvetli problem a vyziadaj si kopiu dokladu z daneho dna a casu. Nasledne reklamuj vo svojej banke.

autor
Včera o 20:37
@tato_

Chod na prevadzku, oslov veduceho pracovnika, vysvetli problem a vyziadaj si kopiu dokladu z daneho dna a casu. Nasledne reklamuj vo svojej banke.

@tato_ kópiu mi nemá dať akú keď som tam v daný deň ani nebol

anonym_44188c
Včera o 20:37

Prečo nemáš zapnuté notifikácie pri platbe kartou a vedel by si reagovať ešte v ten deň?

anonym_fd6b12
Včera o 20:44

Preco hned sraci? Co tak ist sa slusne opytat na prevadzku, pretoze aj chyby sa stavaju? A bezne sa daju aj napravit. Ty budes tazky oriesok. A asi neomylny.

mirola
Včera o 20:50

tak ako si tankoval, ked si tam nebol ?

autor
Včera o 20:57
@mirola

tak ako si tankoval, ked si tam nebol ?

@mirola ti sedí niekto na vedení? o tom píšem!!!! že mám stiahnuté platby, keď som tam nebol

autor
Včera o 21:00
@anonym_fd6b12

Preco hned sraci? Co tak ist sa slusne opytat na prevadzku, pretoze aj chyby sa stavaju? A bezne sa daju aj napravit. Ty budes tazky oriesok. A asi neomylny.

@anonym_fd6b12 lebo? nenapadlo mi pozrieť výpis?nenapadlo mi , že takto odrbávaju ľudí?lebo mesiac staré prevody za tankovanie nemám ako dokázať, keď nemám doklad?...lebo???
Nepíšem o piatich eurách ty tvrdý oriešok

autor
Včera o 21:01

a pýtam sa hlavne tých ktorým sa to stalo!!!

motylik2559
Včera o 21:13
@anonym_autor

a pýtam sa hlavne tých ktorým sa to stalo!!!

@anonym_autor Ty sa nepytas, ty tu agresivne odpisujes komukolvek kto zareaguje! Ked nieco od niekoho chces a je jedno ci o podobnu skusenost, alebo radu, tak sa aj podla toho chovaj, ked uz pises na mamickovske forum🤷‍♀️🙄 To si si sem prisiel akoze nervy vybuchat? To si mozes aj tresknut hlavu o stenu a mozno ti to aj pomoze, aby si ostal kludnejsi...Laskavo tu neosocuj ludi, co ti tu aspon nejak vobec na tvoje drb....chovanie zareagovali...

biba_18
Včera o 21:23

a čo to má s omv. to vyzerá že ti niekto zneužil kartu…

anonym_82f7f2
Včera o 23:35

Sám si srac keď si nevieš zobrať doklad a mať zapnuté upozornenia o pohyboch na účte..

moonlight1210
Dnes o 02:18
@anonym_autor

@mirola ti sedí niekto na vedení? o tom píšem!!!! že mám stiahnuté platby, keď som tam nebol

@anonym_autor skus si pozriet na vypise v IB datum zadania platby a datum realizacie/zuctovania. Ked platis kartou, niekedy ti v dany den platbu iba zarviduje na ucte (suma sa zadrzi) a zuctuje sa o 1-2 dni neskor (uz naozaj odide z uctu). To zavisi od obchodnika, nie banky.

Mozes platit 16.5., (datum zadania platby, vtedy sa suma na tvojom ucte zadrzi, ale realne este neodide, peniaze tam stale vidis, no uz nimi nemozes disponovat ), ale peniaze odidu realne az napriklad 17.5. (datum zuctovania, vtedy naozaj zmiznu z uctu).
Rozklikni si platbu v IB a uvidis.

Druha moznost je, ze ti niekto pouziva platobnu kartu. Ukradol ti udaje a plati nou.

Tretia moznost je, ze to realne robi niektory pokladnik na Omv (aj ked si uplne neviem predstavit ako).
Ak sa ti ale dvojita platba udeje vzdy na tej istej pobocke a vzdy vtedy, ked ti blokuje ten isty clovek (meno pokladnika byva na blocku), tak je to jasne.
No moze este ist o jeho neschopnost a nieco v systeme zadava zle. Nemusi to hned byt umysel zakaznika okradnut.

Na to si musis (aspon nejaku dobu) zacat brat blocky a sledovat kazdy den vo svojej banke pohyby na ucte.

A hlavne si vsimni, ci sa ti to deje len s Omv, alebo ci ti neodchadzaju drobne sumy len tak aj za ine veci.
Lebo to by znamenalo, ze ti dakto ukradol udaje a pouziva nenapadne tvoju kartu (schvalne iba male sumy, aby si si to rychlo nevsimol).

a0
Dnes o 04:08

Predtým, než druhých začneš urážať, či si stoja na vedení, porozmýšľaj 1. Či si nebol tankovať v ten mesiac - platby sťahujú aj dodatočne 2. Kde všade a komu všetkému si dal prístup k svojej karte. 🤷🏼‍♀️

anonym_62fb50
Dnes o 04:44

Každá platba kartou má notifikáciu, keď si ju zapneš. Aj platba niekoľko dní dozadu, môže byť zaúčtovaná neskôr, máš ju v rezerváciách najprv.

bomba36
Dnes o 04:51

Obvykle takto nadávajú hlavne tí, čo len zabudli že si po tankovaní ešte prikúpili cigaretky a energy drink.

moonlight1210
Dnes o 06:58
@bomba36

Obvykle takto nadávajú hlavne tí, čo len zabudli že si po tankovaní ešte prikúpili cigaretky a energy drink.

@bomba36 joj, taketo blocky milujem v uctovnictve. 🙂

anonym_e1a4a0
Dnes o 06:59

@anonym_autor to je zneuzitie karty, zablokuj kartu a ries s prevadzkou, to bude asi zamestnanec zlodej

anonym_e1a4a0
Dnes o 07:04

A mas narok na chargeback

autor
Dnes o 07:48
@bomba36

@bomba36 sklameme ťa,neholdujem ani drinkom ani cigaretám reč je čisto o benzíne

danielahamar
Dnes o 14:01

Nie je to VÚB banka?

anonym_d7c4e8
Dnes o 15:16
@anonym_e1a4a0

A mas narok na chargeback

@anonym_e1a4a0 ake zneuzitie? to by ten zamestnanec musel jeho kartu mat v ruke, a karta sa uz z ruky davno nikomu nedava, a chargeback? no, a na ktory konkretne? ak to bola platba na druhy den, tak to nie je duplicita, a na bezkontaktne a cipove platby sa podvod poslat neda, mozno by sa dal nedodany tovar, ale to by musel vediet, co nedostal

anonym_4adb26
Dnes o 15:37

Mne sa tak stalo, tiež suma okolo 20€, podala som v banke reklamáciu, ale bez výsledku, vykašľala som sa na to.
Aj na letisku v Turecku si 2x zaúčtovali nákup, odvtedy len hotovosť a kartu mám zablokovanú v aplikácii.

A keď mám zablokovanú kartu tak sa mi tie platby nezdajú, človek si je istý že nič nekupoval cez internet atď a opak je pravdou, len si to nepamatám.
Nekupoval si vodu do ostrekovača, lebo niečo také a zabudol si?
V kľude skús popremýšlať, kredit, hotdog, kvety k MDŽ, niečo v tej sume.

anonym_44188c
Dnes o 15:40
@anonym_4adb26

Mne sa tak stalo, tiež suma okolo 20€, podala som v banke reklamáciu, ale bez výsledku, vykašľala som sa na to.
Aj na letisku v Turecku si 2x zaúčtovali nákup, odvtedy len hotovosť a kartu mám zablokovanú v aplikácii.

A keď mám zablokovanú kartu tak sa mi tie platby nezdajú, človek si je istý že nič nekupoval cez internet atď a opak je pravdou, len si to nepamatám.
Nekupoval si vodu do ostrekovača, lebo niečo také a zabudol si?
V kľude skús popremýšlať, kredit, hotdog, kvety k MDŽ, niečo v tej sume.

@anonym_4adb26 v ktorej banke?

anonym_4adb26
Dnes o 15:46
@anonym_44188c

@anonym_4adb26 v ktorej banke?

@anonym_44188c prima banka

anonym_292252
Dnes o 15:54

Prve co by mi napadlo, ze zlodej je zamestnanec. Hned ries s bankou a aj vedudcim OMV. Kartu zablokuj, alebo sa proste porad najprv s tou bankou.