icon

Príhody pracovníkov v gastre: Čo by ste si urcite nedali v reštaurácii?

lindayaaa
Dnes o 18:17

Ahojte tí čo pracovali v gastre, povedzte mi nejake príhody preco sa nechcete v reštauráciách stravovať. A co by ste si urcite nedali v reštaurácii?

anonym_2f296e
Dnes o 18:33

@lindayaaa robila som v restike, takej predpotopnej, raz mal zakaznik v jedle skrutku 🤦🏻‍♀️ nikto sme nevedeli ako sa tam dostala. Rezne sa naberali rukami, aj uhorky kysle napriklad.. Napriek tomu normalne chodim do restauracii, co oci nevidia srdce neboli. V 90% slovenskych (ale aj inych) prevadzkach sa najde nieco, preco by bolo lepsie tam nejest.

stelly652
Dnes o 18:36

@lindayaaa Ahoj keď si tak dobre pamätám keď som šiel sa najesť do reštaurácie tak už nikdy viac prečo??....lebo pomalí už každej aj jednej prevádzke neje tak ako by malo nechodia už toľko zákazníkov pretože tie ceny idú rapidne hore tak isto rýchlo spracúvané polotovari na tanieri nedopečené mäso,zemiaky polo letné a polievka ešte v druhy deň len zohriatá a obrus špinavý ne vymenený to sú naše Slovenske Gastra reštaurácie

anonym_fbd5bd
Dnes o 18:39

Ja so do reštiky, v ktorej som pracovala rada vraciam a odporúčam široko ďaleko. Som si istá, že nie každý má také skúsenosti a viem, že sa pýtaš na iné, ale chcela som dať aj pozitívny pohľad, že sú miesta, kde je naozaj kvalita a poctivosť. 🙂

lindayaaa
autor
Dnes o 18:40
@anonym_fbd5bd

Ja so do reštiky, v ktorej som pracovala rada vraciam a odporúčam široko ďaleko. Som si istá, že nie každý má také skúsenosti a viem, že sa pýtaš na iné, ale chcela som dať aj pozitívny pohľad, že sú miesta, kde je naozaj kvalita a poctivosť. 🙂

@anonym_fbd5bd ahoj a mozes prezradiť kde ? 🙂

stelly652
Dnes o 18:44
@anonym_2f296e

@lindayaaa robila som v restike, takej predpotopnej, raz mal zakaznik v jedle skrutku 🤦🏻‍♀️ nikto sme nevedeli ako sa tam dostala. Rezne sa naberali rukami, aj uhorky kysle napriklad.. Napriek tomu normalne chodim do restauracii, co oci nevidia srdce neboli. V 90% slovenskych (ale aj inych) prevadzkach sa najde nieco, preco by bolo lepsie tam nejest.

@anonym_2f296e ahoj a mne čo sa stalo??...boli sme na oslave čakali sme obed na stole už boli pribori prichystané keď som pozrel na svoj príbor no des lyžička špinavá,nožík lepkaci a čo som zrobil??..zobral som príbor išiel som ku pultu a ukázal som mladým čašníčkam ako pekný riad je umytý a vyleštený hneď odišli a majiteľ sa prišiel potom ospravedlňovať

anonym_0329b2
Dnes o 18:55

Môj ex pracoval v reštaurácii, polievka kyslá, vyprážané kura pod trojobalom surové, z nefojedeného na druhý deň polievka či prívarok ešteže to majiteľ zbalil

anonym_4b9c17
Dnes o 18:59

@lindayaaa
Daaky ste precitliveli, takto sa robi bananovy kolac
https://youtube.com/shorts/xQFmvLAwEFU?is=aoQ6l...

vevesh
Dnes o 19:16

Pozeram na to, ci sa nachadza niekde zverstvo akehokolvek druhu ( a je mi jedno ci pes ci mucha, cajka, osa a aj pocet zavazi- jedna mucha sa da prezit, vacsi pocet kusov nevesti nic dobre... ). Pozeram na pribory a taniere, ci su ciste. Velakrat si objednavame malu obmenu jedla, aby sme vedeli, ci je cerstve.
A moje skusenosti nie su dobre🫣 indicki a sri-lanka kolegovia kvoli nabozenstvu boli dost nehygienicki, slovenski mali problem s umyvanim ruk, niektori, bez ohladu narodnosti, boli schopni naplut do jedla🤢🤮🤮myslim, ze to vela zalezi od sefstva a samotnych pracovnikov, ako maju nastavene hranice cistotnosti, moralky..

anonym_fbd5bd
Dnes o 19:16
@lindayaaa

@anonym_fbd5bd ahoj a mozes prezradiť kde ? 🙂

@lindayaaa Vyhňa.

oblecenie99
Dnes o 19:23

Nikdy si nesadnem jesť vonku na terase (bežne sme ráno spod stolov vyháňali bezdomovcov, ktori z nich robili nočný pelech) a ľudia, nikdy, naozaj nikdy nepoužite príbor, cukornicku a pod., ktoré majú vyložené celý čas vonku na stoloch. Náš šef mal pred rokmi vo zvyku kázať nám vyložiť cukornicku dovtedy, kým som nezistila, že na ten cukor chodili deti z istej nemenovanej skupiny a obsluzili sa: prišli, chytili do ruky cukornicku, pocuckali z nej cukor a vrátili na miesto.

michaela329
Dnes o 19:25

@lindayaaa žiadnu takú nemám, kuchyňa v reštaurácii, kde som pracovala bola čistá 🤷 Aj závodné jedálne - tie dokonca veľmi čisté. No nikdy by som si v krčme - bare nedala korbáčiky 😏 Fakt nie. Hoci aj toto je o konkrétnych ľuďoch na konkrétnej prevádzke.

anonym_b54502
Dnes o 19:32

Nedala by som si soté.

lindayaaa
autor
Dnes o 19:32
@michaela329

@lindayaaa žiadnu takú nemám, kuchyňa v reštaurácii, kde som pracovala bola čistá 🤷 Aj závodné jedálne - tie dokonca veľmi čisté. No nikdy by som si v krčme - bare nedala korbáčiky 😏 Fakt nie. Hoci aj toto je o konkrétnych ľuďoch na konkrétnej prevádzke.

@michaela329 a preco?

anonym_d56a08
Dnes o 19:33

@lindayaaa moja mama bola kuchárka. Vždy mi vravela nedávaj si ručne robené šaláty, prezože kuchári (hlavne muži) si neumývajú ruky. No a štipľavé mäso. Väčšinou je pokazené a maskujú to štipľavým korením. Pozor na príliš ocesnakovaný guľáš. Nie vždy, ale často veľa cesnaku znamená nie veľmi čerstvé mäso... A zeleninu podávanú na tanier rukami či už vňať a podobne. Najlepšie všetko tepelné upravené aj zelenina, všetko. A nie polievky. Tie často prerábajú z predošlého dňa keď sa im zvýši. A tiež treba spozornieť keď sa čašník pýta, či je jedlo dobré. Niekedy je to slušnosť, no inokedy to môže byť preto, lebo sa im niečo nepodarilo a chcú vedieť či sa ich "nepodarok" dá vôbec jesť...

anonym_115653
Dnes o 19:34
@anonym_4b9c17

@lindayaaa
Daaky ste precitliveli, takto sa robi bananovy kolac
https://youtube.com/shorts/xQFmvLAwEFU?is=aoQ6l...

@anonym_4b9c17 jeziiiiiiiiiiiiiiiiiis, nie 😂😂😂😂

michaela329
Dnes o 19:35
@lindayaaa

@michaela329 a preco?

@lindayaaa nie každý si dá rukavice, keď ich dáva na tanier - videla som aj takého, čo si neunúval ani ruky umyť a predtým robil s hotovosťou 🤦 V baroch obvykle nie sú moc veľkí profesionáli - teda za mojej mladosti nebývali.

anonym_c49752
Dnes o 19:37

Robim v gastro,prevádzka rýchleho občerstvenia a teda u nas je hygiena dodržiavania obzvlášť ze riadne, clovek by az neveril u nas sa každú noc vsetlo čistí,mera atd ....ale restiky si vyberám poctivo podľa recenzií na Google ci uz v zahraničí alebo na SK pod 4.3 by som nesla ...

anonym_56d07b
Dnes o 19:49

@lindayaaa Počas strednej hotelovej školy som brigádovala ako čašníčka v luxusnejšej reštaurácii. Hlavný kuchár a hlavný čašník sa raz pochytili a kuchár od nervov hodil po kolegovi surové mäso. Potom ho normálne pripravil hosťom.Takže podľa mňa je to veľmi individuálne.

anonym_92dd39
Dnes o 19:56

Vyprážané veci, fritovane ...olej sa vo fritezach mení možno raz za rok 😀

anonym_d56a08
Dnes o 21:35
@anonym_92dd39

Vyprážané veci, fritovane ...olej sa vo fritezach mení možno raz za rok 😀

@anonym_92dd39 to je pravda. V jednej jedálni bežne vyprážali rezne na zhorenom oleji z fritéz. A vo fastfoodoch dokonca pridávajú silikón v prášku do oleja pri vyprážaní aby nefŕkal.