Sú dnes otvorené obchody? Kto bol a čo nakúpil?
Akurat mi dosla notifikacia z Lidla, ze su otvoreni tak mi napadlo kto bol dnes v obchode? A co ste kupovali?
My sme neboli. Ale keby som nebola hnila tak do hornbachu by som skocila inspirovat sa co posadit. Neviem ci je otvoreny.
Aj by ma celkom zaujimalo ci sa oplatilo zamestnavatelom mat tie obchody otvorene, ze ako to zhodnotia. Viem ze niektori otvorili niektori nie. Nase miestne potraviny boli zatvorene, veduca hovorila ze nie je sibnuta aby na velkonocny pondelok isla do roboty a ani predavacku ze nebude hnat do roboty. Predavacka ze ona by kludne prisla, ze velkonocny pondelok nema rada. Ale ze by asi bolo malo ludi a neoplatilo by sa mat otvorene.
A privitali ste to ze je otvorene? Beriete to.pozitivne, negativne alebo je vam to jedno?
Za mna ak by som potrebovala tak vyuzijem ale ak by bolo zatvorene tak.mi to vobec nevadi. Cize asi mi to je jedno.
Viem ze aj medzi predavackami su take ze chcu ist do roboty cez sviatok, lebo maju kde nechat deti alebo kvoli priplatku ale aj take ze chcu mat volno a beru tuto zmenu negativne.
@anonym_autor mne je to jedno
je to na firme či ma alebo nema otvorene ..
je v tom sice bordel že oni maju a ten zase nie ...ale tak dohladaš si
@anonym_autor Asi tak neutrálne, nič som extra súrne nepotrebovala, išla som hlavne pre tie šaty, keby je dnes zatvorené budú v akcii od zajtra a skočím tam ráno pred prácou, nezabíjala som tam čas, lebo nemusím hyper a supermarkety, zobrala pár vecí čo som chcela a išla preč. Prežila som aj ked boli zatvorené, ale rovnako v minulosti ked boli otvorené ak som bola v meste vo veľkonočný pondelok a niečo som potrebovala, išla som do obchodu, žiadne že z princípu nepôjdem aby som sa bila do pŕs aká som zásadová. Ale možno skôr viac som za, kvôli tomu že sa počet ľudí rozloží a niekto pôjde dnes, niekto zajtra alebo ľudia čo sa vracajú po sviatkoch domov že nemusia čakať do zajtra a môžu si doplniť zásoby dnes po ceste domov, nebude zajtra plno tak, že ľudia čo pracujú od zajtra dnes si môžu urobiť nákup a po práci budú mať viac čas na oddych, že to pomôže ekonomike. Ale z osobného hľadiska ma to nejako neovplyvnilo či sú otvorené alebo nie, beriem to ako to momentálne je a prispôsobím sa.
@marsmykkok hej toto je tiez take ked clovek cestuje ze vrati sa akurat cez tie sviatky a max.na benzinku moze ist lebo vsetko zatvorene. Niekedy to bolo skor tak ze ludia sa zasobili, boli doma a chodili max po rodine na navstevy, dnes sa cez sviatky lieta po svete.
@anonym_autor mne je to jedno
je to na firme či ma alebo nema otvorene ..
je v tom sice bordel že oni maju a ten zase nie ...ale tak dohladaš si
@sara07 s tym chaosom tiez som rozmyslala s nadvaznostou zasobovania, pekari ako zasobuju, nezasobuju, lebo potraviny otvoria a bez cerstveho peciva je to vraj nanic.
Ja som bola vďačná za otvorené potraviny. Robila som celý týždeň ako mumák do večera ,celý rozumej- voľno som mala len včera , na zajtra mi treba už variť lebo sa deti vracajú domov , musím variť aj dcére do škôlky a keďže máme malý byt nemám zásoby. Včera som si musela aspoň pečivo upiecť lebo by som dnes išla do práce hladná keďže nefungoval ani bufet ani jedáleň.
@katica06 vy nekupujete čerstvé pečivo?
@anonym_c73d0e keď dáš čerstvé pečivo do mrazničky a potom ho rozmrazíš, je aj po pár dňoch také ako keď si ho kúpila
@sara07 s tym chaosom tiez som rozmyslala s nadvaznostou zasobovania, pekari ako zasobuju, nezasobuju, lebo potraviny otvoria a bez cerstveho peciva je to vraj nanic.
@anonym_autor neviem ako u vás ale u nás najviac druhov je rozpekané pečivo a cez sviatky je len rozpekané pečivo v obchodoch
my si pečieme doma rožky , chleba, kupujeme občas ked sa nestiha alebo je možnost dobreho remeselného chleba občas
@anonym_autor neviem ako u vás ale u nás najviac druhov je rozpekané pečivo a cez sviatky je len rozpekané pečivo v obchodoch
my si pečieme doma rožky , chleba, kupujeme občas ked sa nestiha alebo je možnost dobreho remeselného chleba občas
@sara07 mne v tych miestnych veduca hovorila ze aj tak nevie co pekaren, ci budu zavazat a kolko by vlastne objednavala lebo nevie kolko ludi pride. Oni nerozpekaju.
@sara07 mne v tych miestnych veduca hovorila ze aj tak nevie co pekaren, ci budu zavazat a kolko by vlastne objednavala lebo nevie kolko ludi pride. Oni nerozpekaju.
@anonym_ otázne je či vôbec aj pečivo nejak extra potrebuješ
my sme napr mali na večeru podlesnik, a ten ako by aj mohol byt každy večer, nevedia sa ho dojest, dnes bude niečo z listkového
máme v mrazničke chleba .. stačí mi v utorok aby mali na desiatu piect
@anonym_ otázne je či vôbec aj pečivo nejak extra potrebuješ
my sme napr mali na večeru podlesnik, a ten ako by aj mohol byt každy večer, nevedia sa ho dojest, dnes bude niečo z listkového
máme v mrazničke chleba .. stačí mi v utorok aby mali na desiatu piect
@sara07 ako citam ludia vybehnu prave pre pecivo . Neviem ako to chodi v hypermarketoch a v obycajnycj potravinach ale veduca vravela ze bez cerstveho peciva sa jej neoplati otvorit.
Pre nas je zase teraz hit placky s jogurtom/tvarohom/acidkom. Na slano aj na sladko. Od oka zmiesim muku s niecim kyslomliecnym, vahovo 1:1, pridam sol, lyzicku sodybicarbony, spracujem cesto asi ako kysnute a peciem placky. Odoberiem.kusok cesta, je lepive, v muke vytvarujem placku a sup na panvicu. Nevedia sa toho dojest.
A chlieb si tiez pecieme kvaskovy, akurat deti chcu aj pecivo z obchodu tak kupujem. Ale vydrzime aj bez neho.
@anonym_autor Keďže sú otvorené obchody tak som bola ráno kúpiť čerstvé pečivo a mäso k obedu. Sestra na mňa vybehla že čo idem do obchodu aby som zaťažovala predavačky, že chudata mali by byť dnes doma s rodinou a nie v práci. A každý normálny človek by mal sedieť doma na zadku. No čo už každý má na to iný názor.
Bola som v Kauflande a užila si minimum ľudí. Žiadna tlačenica, žiadne rady. Normálne som nakúpila. Som PN, tak som využila vychádzky. Zajtra o takom čase tam bude blázinec. Predavačky som nijak nezaťažila, boli by v práci tak či tak. Obslúžila som sa komplet sama, vrátane pokladne.
Ja budem mať asi nepopulárny názor, myslím si, že štát by sa nemal montovať do súkromného businessu. Ak chce mať obchod otvorené o polnoci/v nedeľu/vo sviatok tak nech má. Nikto nekáže ľuďom v takom obchode pracovať, ani nikto nekáže ľuďom nakupovať, keď nechcú. Obchody by sa mali riadiť trhom a nie štátnymi nariadeniami. A áno je mi úplne jedno, že v nejakom Rakúsku majú v nedeľu zavreté a ľudia sú na to zvyknutí. To, že je to v nejakom štáte neznamená, že je to správne, či hodné nasledovania.
Moja dcéra brigáduje vo fitku. Bola v práci aj včera, aj dnes. Na margo sviatkov, oddychu a voľna. Je naozaj nevyhnutné ísť cvičiť práve dnes? pre niekoho áno 🤷♀️ rovnako ako je pre niekoho nevyhnutné ísť práve dnes nakúpiť.
Ja som aj rada, že bolo otvorené, aspoň som nemusela mať 3 dní staré pečivo a manželovi do práce som musela nakúpiť, keby bolo zatvorené, tak sa svet nezrúti, samozrejme.
Ja budem mať asi nepopulárny názor, myslím si, že štát by sa nemal montovať do súkromného businessu. Ak chce mať obchod otvorené o polnoci/v nedeľu/vo sviatok tak nech má. Nikto nekáže ľuďom v takom obchode pracovať, ani nikto nekáže ľuďom nakupovať, keď nechcú. Obchody by sa mali riadiť trhom a nie štátnymi nariadeniami. A áno je mi úplne jedno, že v nejakom Rakúsku majú v nedeľu zavreté a ľudia sú na to zvyknutí. To, že je to v nejakom štáte neznamená, že je to správne, či hodné nasledovania.
@sisaka čiže potom aj úrady a všetko nech je otvorené non-stop a ľudia nech sa rozhodnú či tam budú robiť či nie.
Bola som v Kauflande a užila si minimum ľudí. Žiadna tlačenica, žiadne rady. Normálne som nakúpila. Som PN, tak som využila vychádzky. Zajtra o takom čase tam bude blázinec. Predavačky som nijak nezaťažila, boli by v práci tak či tak. Obslúžila som sa komplet sama, vrátane pokladne.
@anonym_bddb83 akurát som chcela napísať že som z nákupu doma, bolo nás tam asi 15 ( plus predavačky). Taký kľud som ešte asi nezažila .
A ja zas nie som tak blbá ze by som nevydržala 2 dní bez nakupovania.
@sisaka čiže potom aj úrady a všetko nech je otvorené non-stop a ľudia nech sa rozhodnú či tam budú robiť či nie.
@kavasmliekom skús čítať pozornejšie o čom téma je a o čom aj ja píšem, lebo tvoje vyhodnotenie môjho príspevku postráda akúkoľvek logiku.
Nikto sa tu nepýta na stránkové hodiny úradov a ani ja nikde nepíšem o úradných hodinách
Ak si nečitala pozorne bavíme sa tu o obchodoch, ak o tom nevieš, tak úrad nie je súkromný business ide o štátnu správu alebo samosprávu. Tam si štát/ miestna samospráva môže určovať úradné hodiny aké len chce.
@kavasmliekom skús čítať pozornejšie o čom téma je a o čom aj ja píšem, lebo tvoje vyhodnotenie môjho príspevku postráda akúkoľvek logiku.
Nikto sa tu nepýta na stránkové hodiny úradov a ani ja nikde nepíšem o úradných hodinách
Ak si nečitala pozorne bavíme sa tu o obchodoch, ak o tom nevieš, tak úrad nie je súkromný business ide o štátnu správu alebo samosprávu. Tam si štát/ miestna samospráva môže určovať úradné hodiny aké len chce.
@sisaka ale niekto ti ten chlieb pripraviť musí, niekto ti aj pozmyvat musí v Tom obchode, niekto aj postrážiť, tak potom prečo by nemohli byť otvorené aj úrady? Ja viem že píšeš o obchode.
A ja zas nie som tak blbá ze by som nevydržala 2 dní bez nakupovania.
@anonym_efd6a5 otváracie hodiny obchodov nemajú nič spoločné s neschopnosťou ľudí nenakupovať 2 dni a už vonkoncom to nesúvisí s tým, či je niekto blbý alebo nie.
Volá sa to dopyt, z neho vyplývajúca ponuka a z toho vychádzajúci zisk pre majiteľa a na druhej strane spokojnosť zákazníka.
Keď majiteľ zisti, že k nemu ľudia chodia nakupovať výhradne len v sobotu a nedeľu, bude mať cez týždeň zatvorené, lebo mu to neprináša zisk, keď otvorí cez sviatok a nikto mu tam nepríde, tak bude mávať sviatky zavreté a keď ja, ako zakaznik si budem potrebovať kúpiť v nedeľu čerstvé rožky, pôjdem si ich kúpiť do pekárne, ktorá bude mať otvorené, nie preto, že som blbá, ale preto, že som napríklad v sobotu robila 12ku a nikde som už čerstvé rožky večer nezohnala, alebo len preto, že som práve dostala chuť na čerstvý croissant. Preto ešte človek nemusi byť sprostý, že si chce zakúpiť nejaký tovar. Keď potom 5 dni nepôjdem nakupovať už nebudem blbá?
@kavasmliekom čitaj s porozumením píše sukromný biznis nie štatny urad
boli sme aj v hornbachu, aj v tescu, aj v kauflande... v Bratislave celkovo cítiť že je prázdnejšia (podľa parkingu 😀) čiže v obchode bolo tak primerane 🤷 ale rozhodne nie prázdno. nával očakávam zajtra keď sa decká vrátia do škôl 🙈
@kavasmliekom čitaj s porozumením píše sukromný biznis nie štatny urad
@sara07 a taká poisťovňa nie je biznis?
@sisaka Presne tak a ako som písala aj v inej diskusii na Slovenskú máme veľmi vysoké príplatky za prácu v noci a cez sviatky, teda podnikateľ si sakra rozmyslí, že či sa mu oplatí mať otvorené a bude otvorené iba ak bude z toho zisk. Napríklad kedysi v Tescu dokladali predavači tovar v noci, teraz už nočné nerobia. Teda myslím že podmienky sú nastavené dobre čo sa týka toho že takáto práca je výrazne drahšia pre podnikateľa a teda prirodzene je otvorené len to čo ľudia potrebujú a využijú.
@sisaka Presne tak a ako som písala aj v inej diskusii na Slovenskú máme veľmi vysoké príplatky za prácu v noci a cez sviatky, teda podnikateľ si sakra rozmyslí, že či sa mu oplatí mať otvorené a bude otvorené iba ak bude z toho zisk. Napríklad kedysi v Tescu dokladali predavači tovar v noci, teraz už nočné nerobia. Teda myslím že podmienky sú nastavené dobre čo sa týka toho že takáto práca je výrazne drahšia pre podnikateľa a teda prirodzene je otvorené len to čo ľudia potrebujú a využijú.
@marsmykkok no presne, som za to, aby sa tieto veci regulovali trhom (teda samé) bez nariadení štátu.
@marsmykkok no presne, som za to, aby sa tieto veci regulovali trhom (teda samé) bez nariadení štátu.
@sisaka presne, nech rozhodne ponuka/dopyt. Stat nech sa stara o ine veci, je toho kopa na Slovensku co nefunguje

Ja som rada robila cez sviatky za príplatok, prečo nie
A hej bola som v obchode po ceste na ihrisko
Nebolo veľa ľudí, skôr malinko a veľký reťazec