icon

Ženy podnikateľky s kamennými predajňami

17. feb 2026

Ahojte ženy podnikateľky. Nemyslím teraz kadernícky, kozmetičky. Skôr také ktoré majú kamenné predajne. Ako ste na tom? Pretože od januára je moja tržba čoraz menšia, som dokonca v turistickej oblasti, ceny mam aj nižšie ako konkurencie v okolí a nič. Sedím 8 hodín v práci aby som zarobila 30€ a to je aj tak slabý predaj na nete. Som už celkom zúfalá. Som v tom sama takto? 😭

melanta
17. feb 2026

Nie je kamenný obchod ako kamenný obchod. Záleží, čo vyrábaš a predávaš, alebo iba predávaš. A teda aj kto je tvojou cieľovou skupinou. Niekto minulý rok otváral nové prevádzky a v tomto roku bude ďalšie, niekto krachuje, pretože predáva tovar, po ktorom je nízky dopyt. Ja podnikám, ale v službách, mne zákazky rastú.

anonym_933baf
17. feb 2026

Dost zalezi na tovare, ktory predavas.

melanta
17. feb 2026

Doplním - riešiš už analýzu toho, ako tovar obmeniť, doplniť, aby si zvýšila tržby? Lebo sedieť 8 hodín v predajni a čakať ešte nikomu nič neprinieslo. Musíš nonstop analyzovať, čo ide, čo nejde, čo konkurecnia, po čom dopyt klesá, po čom stúpa. Denne sledovať reakcie na tvoje sociálne siete a web a reagovať na ne. A neustále sa prispôsobovať tomu, čo v danej chvíli trh chce. Žiadny podnikateľ nemôže byť úspešný, ak iba 8 hodí sedí v predajni a čaká.

anonym_c6eda3
17. feb 2026

Je trend nenakupovať hovadiny, bez ohľadu na to, že ľudom sa stále ťažšie žije a náklady na základné životné potreby rastú.. ak predávaš suveníry ani sa nedivím.. ľudia sa snažia žiť skôr udržateľnejším spôsobom života ..

viktoriaandrascik
17. feb 2026

Nemáme obchod, ale ja mám ubytovacie služby a partner autoservis a zatiaľ všetko v poriadku /klop,klop/ Skús nám upresniť čo predávaš, možno bude zádrhel v tom.

a0
17. feb 2026

@anonym_autor keď máš 8h denne čas, tak skús pozrieť, čo robí konkurencia inak - lepšie, ak im predaje neklesajú. Nie je to vždy o cene. Ono aj keď si kamenná predajňa, musíš byť viditeľná v digitále. Je to celkom komplexné ale často aj zvratné, kým nie si v dlhoch.

anonym_deb517
17. feb 2026
@viktoriaandrascik

Nemáme obchod, ale ja mám ubytovacie služby a partner autoservis a zatiaľ všetko v poriadku /klop,klop/ Skús nám upresniť čo predávaš, možno bude zádrhel v tom.

@viktoriaandrascik autoservis je pri kvalite sucasnych aut zlata bana a ubytovanie s prispevkom na rekreaciu tiez. Trzby vam neklesnu.

anonym_aa56ae
17. feb 2026

Ľudia šetria, premyslia si dvakrát kam dajú peniaze a keď to nie je nevyhnutná vec tak to oželejú. S postupným krachom nie nevyhnutných nepotrebných prevádzok treba počítať.

muchotrafka298
17. feb 2026

Cielom podnikania je vytvarat zisk. Pokial zisk nevytvaras, je na case prehodnit tvoje podnikanie, sortiment co predavas. Ked sa Ti nedari, tak je moznost aj podnikanie ukoncit a normalne sa zamestnat. Lebo nie je normalne, ked napriklad svoje podnikanie dotujes z rodinnych financii. Dnes kazdy setri kde moze a prve skrtaju nepotrebne vydavky.

sisska96
17. feb 2026

Záleží čo predávaš a kde. Napríklad ja veľmi nechodím do malých obchodov. 80 % veci majú vo veľkých obchodoch kaufland tesco a pod. potom z netu aby som nemusela behať hore dole

autor
17. feb 2026

Pracujem s textilom

viktoriaandrascik
17. feb 2026
@anonym_autor

Pracujem s textilom

@anonym_autor Myslíš textil ako oblečenie alebo metrážny textil? Ak oblečenie tak je to podľa mňa úplne jasné. Myslím si že väčšina ľudí nakupuje oblečenie online a vo veľkých nákupných centrách kde je pokope viac predajní

anonym_deb517
17. feb 2026
@anonym_autor

Pracujem s textilom

@anonym_autor zalezi za kolko kupujes a aku mas marzu. Len priklad, rovnaka kosela v Rakusku aj v Bratislave sa da kupit do 10 euro a pri nasom vylete na Orave za rovnaku pytali 55 euro.

muchotrafka298
17. feb 2026

Textil ako taky je strata podla mna vzdy, lebo tam si ludia mozu kupit inde, obchodaky su plne lacnych obchodov, tiez cez internet.

a0
17. feb 2026
@anonym_autor

Pracujem s textilom

@anonym_autor s textilom je síce široký pojem. Ak oblečenie, tak si pozri napr na sociálnych sieťach ako to robí “Markíza moda Italiana” alebo wearmee. Ak metráž, tak napr takoy má veľmi silný marketing, pripadne bubulakovo, lebo budem úprimná, zle to ide iba tým, čo zaspali na vavrínoch. Doba sa v roku 2020 radikálne zmenila.

anonym_7c5e44
17. feb 2026

nebývam v nejakom veľkom meste, taký priemer a takmer každý mesiac sa tu nejaká prevádzka zatvára a otvára sa iná. Skončila tu svadobka, chovateľské, športový obchod, dekorácie, veľa reštaurácii osekalo otváracie hodiny, niektoré drahé textily fungujú asi zo vzduchu lebo tam denne nevidím ani nohu. Všetko zdraželo, ľudia prehodnotili priority a prestali kupovať čo nutne nepotrebujú. Pracujem v obchode a denne počúvam ako ľudia nemajú na to a tamto. Sama nakupujem po bazaroch. Pokiaľ môžem mať 5 vecí z bazaru za cenu jednej novej tak obchodu prosto zarobiť nedám. Bohužiaľ tak to má veľa ľudí. Buď zapracuješ na marketingu, výhodách alebo nejakej novinke, alebo ti tržby nestúpnu.

melanta
17. feb 2026
@anonym_autor

Pracujem s textilom

@anonym_autor to znamená čo? Predávaš metráž? Predávaš oblečenie typu "číňan"? Predávaš oblečenie z Turecka? Predávaš svoju značku a aj sama to šiješ?

A ďalšia otázka - akú máš odozvu na sociálnych sieťach? Si aktívna, zaujmeš príspevkami?

muchotrafka298
17. feb 2026

Dnes ked nemas solidne socialne siete, nepredas nic. Lebo instagram a tiktok predava.

anonym_e1aee2
17. feb 2026

Mne sa malé obchody nepáčia, predavačka mi je v patách a tlačí na mňa, stojí pred kabínkou, alebo naopak sa zašije a nedá sa jej nič opýtať(cenu hlavne), preto malé obchody obchádzam.
Vo veľkej predajni v centrách je tovaru viac, v kľude poskúšaš koľko chceš a nikoho netrápi keď si nič nevyberieš, hlavne vidno cenu, čo v malých obchodoch zámerne nedajú a vytvárajú cenu asi za pochodu aký príde zákazník.
Urob výpredaj a zatvor, lepšie to už nebude, žiaľ

alickapusinka
17. feb 2026
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik ľudia ak niekam idu tak sa musia ubytovať a auta si ľudia budu vždy davať opravovať prezuvať takže ste na tom dobre obaja.

alickapusinka
17. feb 2026

aj aj podnikám aj normálne pracujem ale podnikať je čoraz ťažšie.

anonym_1f5232
17. feb 2026
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik autorka sa pytala na predaj tovaru..

viktoriaandrascik
17. feb 2026
@anonym_1f5232

@viktoriaandrascik autorka sa pytala na predaj tovaru..

@anonym_1f5232 oslovila podnikateľky, zároveň vylúčila kozmetičky a kaderníčky, tak som sa vyjadrila v čom podnikáme a ako sa nám darí 😂 ty sa zjavne nemáš ani k akému podnikaniu vyjadriť keďže ťa trápi iba moja reakcia👏

anonym_1f5232
17. feb 2026
@viktoriaandrascik

@anonym_1f5232 oslovila podnikateľky, zároveň vylúčila kozmetičky a kaderníčky, tak som sa vyjadrila v čom podnikáme a ako sa nám darí 😂 ty sa zjavne nemáš ani k akému podnikaniu vyjadriť keďže ťa trápi iba moja reakcia👏

@viktoriaandrascik tak ak citas aj tretiu vetu, konkretizuje kamenne predajne. turisticke sluzby ani autoservis nie su kamenne predajne.tot vsjo

viktoriaandrascik
17. feb 2026
@anonym_1f5232

@viktoriaandrascik tak ak citas aj tretiu vetu, konkretizuje kamenne predajne. turisticke sluzby ani autoservis nie su kamenne predajne.tot vsjo

@anonym_1f5232 joooj prepáč 😢

anonym_1f5232
17. feb 2026
@viktoriaandrascik

@anonym_1f5232 joooj prepáč 😢

@viktoriaandrascik ja som lektorka cudzich jazykov, podnikatelka, preto som sa k teme nevyjadrila, aby som nevyznela od veci. kedze hlada autorka ine odpovede...

viktoriaandrascik
17. feb 2026
@anonym_1f5232

@viktoriaandrascik ja som lektorka cudzich jazykov, podnikatelka, preto som sa k teme nevyjadrila, aby som nevyznela od veci. kedze hlada autorka ine odpovede...

@anonym_1f5232 mne vôbec nevadí že vyzniem od veci 🙂 možno som tým chcela naznačiť že by sa autorka mala poobzerať po inom type podnikania

kiki68
Včera o 17:00

U nas je mimo sezonu vsetko zavrete okrem potravin a drogerie a dve restiky su. Dalsi sedia na urade prace, nahrabu cez sezonu a ludi poslu na stempel. Pod 500 sa neoplati mat otvorene podla mna.