icon

Ako fungujú realitky?

14. apr 2026

Ahojte, poviete mi postup, ako fungujú realitky? Oslovila som jednu, je to taká starsia pani, síce malo akčná, ale zase išiel z nej pokoj, autorita, serióznosť, ze ja by som si od nej nehnutelnost kupila. Predavam rozostavanú stavbu, čiže najvhodnejsi čas na predaj je teraz 2 mesiace (do leta). Pani v stredu pred veľkou nocou bola na stavbe, spravila si fotky, ja som jej všetko poposielala mailom ten vecer. Už sú to dva týždne a ponuka nie je zverejnena. Viem, ze tam boli sviatky, ze bola aj mimo, ale ja úplne nemam čas na takéto prestoje. Čo Realitak robi pred zverejnením, čo by takto výrazne zdrzovalo? Nebavili sme sa vôbec o vyhradnom zastúpení, dala som jej kľúč od brany kvôli Obhliadkam, ale neviem, či nemam oslovit ďalšie realitky, ktoré budú akčnejšie.

tundra
14. apr 2026

@tilly pracuje s realitami,mozno pomôze...

vkatush
14. apr 2026

Síce sme prenajímali, ale byt bol v ponuke do týždňa.
Bratranec predával dom, stredu/štvrtok prišli nafotiť, urobiť s dronom videá, spísať si informácie... V pondelok nahodené na všetkých portáloch.

Napíš jej normálne sms, v akom je to stave, kedy to bude nahodené.

anonym_d61248
15. apr 2026

Keď nemajú výhradné zastúpenie, tak si dávajú občas načas, lebo vedia, že to môže predsa len predať niekto iný a oni nemajú z toho nič.

anonym_501e35
15. apr 2026

@anonym_autor zavolali sme realitaka. Prišiel druhy deň l, osobne sme dohodli podmienky, o dva dni sme podpísali zmluvu. Deň na to prišiel profi fotograf, o 3 dní to bolo zverejnené.
Na tvojom mieste volám inú realitku

anonym_987e08
15. apr 2026

Pracovala som v realitke. Nová nehnuteľnosť bola na portáloch do 24 hodín od skompletizovania podkladov: návšteva nehnuteľnosti, podpis súhlasu s predajom, fotografie, prípadne video. Zavolaj jej prečo nie je zverejnená a kontaktuj aj inú serioznu realitku.
Najvhodnejší čas si prešvihla, predaj si mala začať vo februári, Teraz sa už naplno stavia,
Čas predaja závisí od načasovania, ale aj od nehnuteľnosti ako takej, aká je cena, stav, lokalita. Predávať ju môžeš aj rok.

tilly
15. apr 2026

@anonym_autor neviem, prečo jej to tak dlho trvá. Ja by som mala ponuku vonku na druhý deň. Jedine, že by som tam už mala obhliadku so svojím klientom, ktorému som to ponúkla mimo inzercie a čakám, že sa vyjadrí, ale to by si bola o tom informovaná. A teda ja by som robila aj videá a dronove zábery. To asi všetky rk, čo majú niečo exkluzívne.
Máš s ňou zmluvu? Ak áno, tak to nemôžeš dať aj iným rk...

autor
15. apr 2026
@anonym_987e08

Pracovala som v realitke. Nová nehnuteľnosť bola na portáloch do 24 hodín od skompletizovania podkladov: návšteva nehnuteľnosti, podpis súhlasu s predajom, fotografie, prípadne video. Zavolaj jej prečo nie je zverejnená a kontaktuj aj inú serioznu realitku.
Najvhodnejší čas si prešvihla, predaj si mala začať vo februári, Teraz sa už naplno stavia,
Čas predaja závisí od načasovania, ale aj od nehnuteľnosti ako takej, aká je cena, stav, lokalita. Predávať ju môžeš aj rok.

@anonym_987e08 nemyslim, ze som úplne prešvihla, aj my sme kupovali 18.6. Nehnutelnost. Toto ma stavebne povolenie, čiže sa len pokračuje v stavbe, Zaujemca uz neriesi projekt, stavebne povolenie, Ani prípojky, všetko tam ma atd. Práveže sa v pohode stíha bývanie do Vianoc.

autor
15. apr 2026
@tilly

@anonym_autor neviem, prečo jej to tak dlho trvá. Ja by som mala ponuku vonku na druhý deň. Jedine, že by som tam už mala obhliadku so svojím klientom, ktorému som to ponúkla mimo inzercie a čakám, že sa vyjadrí, ale to by si bola o tom informovaná. A teda ja by som robila aj videá a dronove zábery. To asi všetky rk, čo majú niečo exkluzívne.
Máš s ňou zmluvu? Ak áno, tak to nemôžeš dať aj iným rk...

@tilly no nedala mi vôbec zmluvu, nič som nepodpisovala, ani sa nepýtala na to výhradne zastupenie. Ja som si vravela, ze tak na mesiac by som jej výhradne zastúpenie dala. Na dlhsie nie a uz sú teda dva týždne fuc.

anonym_987e08
15. apr 2026
@anonym_autor

@tilly no nedala mi vôbec zmluvu, nič som nepodpisovala, ani sa nepýtala na to výhradne zastupenie. Ja som si vravela, ze tak na mesiac by som jej výhradne zastúpenie dala. Na dlhsie nie a uz sú teda dva týždne fuc.

@anonym_autor Nemôže inzerovať, kým nemá podpísaný tvoj súhlas
Nebude to veľmi seriózna realiťáčka, keď ti nič nedala podpísať

tilly
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor oslov inú rk. Hlavne takú, čo má aj skúsenosti s predajom rozostavanej stavby, keďže tam môže byť pár nástrah. Tak nech aj vedia, čo robia. Kde to máš? Časť Slovenska, oblasť, nemusíš konkrétne 😊.
Nechcela ani výhradné zastupovanie? Keď si ju ty oslovila? Ani zmluvu? 🤔

tilly
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_987e08 nemyslim, ze som úplne prešvihla, aj my sme kupovali 18.6. Nehnutelnost. Toto ma stavebne povolenie, čiže sa len pokračuje v stavbe, Zaujemca uz neriesi projekt, stavebne povolenie, Ani prípojky, všetko tam ma atd. Práveže sa v pohode stíha bývanie do Vianoc.

@anonym_autor čo je tam urobené? V katastri je to ako? Toto bude asi potrebovať dobrého makléra. Nie je to bežný panelákový byt, čo sa predávajú denne...

tilly
15. apr 2026
@anonym_987e08

@anonym_autor Nemôže inzerovať, kým nemá podpísaný tvoj súhlas
Nebude to veľmi seriózna realiťáčka, keď ti nič nedala podpísať

@anonym_987e08 v zásade súhlas vie dať aj potvrdením mailu alebo sms, podľa toho, ktorý systém alebo apku rk používa.

wiwi28
15. apr 2026

Keď som pracovala v realitke tak sme mali pravidlo, že po nábore ponuky (my sme museli osobne nafotiť každú zaradenú ponuku, neexistovalo, že klient pošle foto) musel byť inzerát to 24h vonku.