icon

Ako kúpiť pozemok od obce?

6. máj 2026

Dobrý deň chcem sa spýtať kupoval niekto pozemok z obce? Aký je postup. Máme záujem odkúpiť trávnatú plochu cez potok. Na LV není udaný nikto. Příp. prenájom tej trávnatej plochy
Dakujrm

lucik194
6. máj 2026

tak ak v registri C nie je uvedeny vlastnik, treba pozriet register E. tam bude niekto uvedeny a treba vysporiadat pozemok a urobit geometricky plan

autor
6. máj 2026
@lucik194

tak ak v registri C nie je uvedeny vlastnik, treba pozriet register E. tam bude niekto uvedeny a treba vysporiadat pozemok a urobit geometricky plan

@lucik194 ani na E není nikto

lucik194
6. máj 2026

starsi pozemok, je potrebne nahliadnut do zbierky listin (moze tam byt niekde zalozena stara zmluva, len osobne na KN) alebo je to nezisteny vlastnik spravuje slovensky pozemkovy fond .....

anonym_cbb178
6. máj 2026

@anonym_autor odkúpi šla som pozemok.od obce, ale majiteľom bola bola obec. Dala.som žiadosť, schválili na Oz a podpisala sa zmluva a bolo.
Také som ešte nevidela že ani v ani e stav nebol majiteľ.
Ako chceš niečo kúpiť od obce, keď to obci nepatrí?
Určite ti to predajú....
Len na margo okolie vodných tokov patrí najskôr povodiu aspoň u nás to tak je

lucik194
6. máj 2026

a druha vec, myslis travnata plocha cez potok, ze ta luka je na jednej strane potoka a na druhej strane? lebo potok kupit nevies, ani brehy

obec Ti nemoze predat nieco, co jej nepatri

chrobak7
6. máj 2026

@anonym_autor Ak tam nie je vlastník, tak obec ti ten pozemok nevie a nemôže predať. Nie je to obecný majetok. A nejaký LV musí byť založený. V krajnom prípade bude mať pozemok v správe SPF.

anonym_d900e3
6. máj 2026

Nechapem ako ze ziadny vlastnik? Od obce mozes kupit len pozemok ktory vlastni obec. Kazdy pozemok ma vlastnika, zle si pozerala / malo patrala.
A nerozumiem ani co je “pozemok cez potok”? Ak myslis potok samotny tak to vlastni SR a nikto iny to vlaastnit nesme a neda sa to predat a nic robit

autor
6. máj 2026
@anonym_d900e3

Nechapem ako ze ziadny vlastnik? Od obce mozes kupit len pozemok ktory vlastni obec. Kazdy pozemok ma vlastnika, zle si pozerala / malo patrala.
A nerozumiem ani co je “pozemok cez potok”? Ak myslis potok samotny tak to vlastni SR a nikto iny to vlaastnit nesme a neda sa to predat a nic robit

@anonym_d900e3 my máme dom na opačnej strany potoka a na druhej strane oproti je trávnatá plocha a tu by sme chceli si prenajať alebo kupit

anonym_2cd8dd
6. máj 2026
@anonym_cbb178

@anonym_autor odkúpi šla som pozemok.od obce, ale majiteľom bola bola obec. Dala.som žiadosť, schválili na Oz a podpisala sa zmluva a bolo.
Také som ešte nevidela že ani v ani e stav nebol majiteľ.
Ako chceš niečo kúpiť od obce, keď to obci nepatrí?
Určite ti to predajú....
Len na margo okolie vodných tokov patrí najskôr povodiu aspoň u nás to tak je

@anonym_cbb178 ak sa môžem opýtať,ako ste sa dozvedeli cenu aku chce obec za obecny pozemok? Momentálne podobné riešime

anonym_cbb178
6. máj 2026
@anonym_2cd8dd

@anonym_cbb178 ak sa môžem opýtať,ako ste sa dozvedeli cenu aku chce obec za obecny pozemok? Momentálne podobné riešime

@anonym_2cd8dd opýtala som sa...
šlo o pár m2 pred domom ,a pod našim domom, ktoré sme mali desaťročia oplotené, ani netušili že to nie je naše

eeffka
6. máj 2026
@anonym_2cd8dd

@anonym_2cd8dd j som tak kupila, obec mala cennik za m2, 21m pred branou, ale tvalo mi to 1.5roka 🤣

gabika8855
6. máj 2026
@anonym_2cd8dd

@anonym_2cd8dd väcsinou dava obec vypracovat znalecky posudok a podla toho sa urci cena, pripadne si pozri na obecbej stranke posledne kupnopredajne zmluvy a vies orientacne cenu