icon

Ako odôvodniť návrh na zrušenie trvalého pobytu?

12. mar 2026

Ahojte, v žiadosti o zrušenie trvalého pobytu treba napísať odôvodnenie a ja netuším čo tam napísať?

Vec sa má tak že sme kúpili nehnuteľnosť vlastne dve nehnuteľnosti z toho jedna je akoze rozpadnutá letná kuchynka. Na úrade mi povedali že tam majú trvalý pobyt akýsi ľudia, ktorých nepoznáme a predošlý majitelia tiež nie. Pracovníčka na úrade tiež nevedela povedal kde sa zdržiavajú ale v danej obci určite nie. Kataster nevymaže budovu kým má súpisné číslo, súpisné číslo nevymazú kým tam na papieri bývajú.

Strana
z2
autor
12. mar 2026
@zuzanka.zuzu

navrhujem nájsť tých ľudí a oznámiť im že im ideš odhlásiť trvalý pobyt, možno potom ti to nebude blbé 😂😂😂

@zuzanka.zuzu nech sa páči mozes.zacať

autor
12. mar 2026
@natalka13

@anonym_autor a ked budes vediet kto to je aky das dovod?

@natalka13 ja viem ako sa tí ľudia volajú, .len nikto si na nich tu naokolo nespomína

anonym_17ba12
12. mar 2026
@anonym_autor

@januska12323 pani múdra, kto zruší nepoztíkom trvalý pobyt? Pozostalí chodia po úradoch a odhlasujú? Či?

@anonym_autor iste,keď na MÚ na matrike oznámiš úmrtie,tak toho človeka odvšadiaľ odhlásia.ČI si myslíš,že mŕtvi sú všade evidovaní do skonania sveta?

anonym_a1c93f
12. mar 2026

Tak chces zrisit, ci vlastne nie? Lebo Ti radia napisat, ako to v skutocnosti je a Ty stale nesuhlasis. Tak napis, ze odleteli na Mars a uz sa nevratia

biba_18
12. mar 2026

ja fakt netuším o čo tu teraz ide 😏

cacianka
12. mar 2026
@biba_18

ja fakt netuším o čo tu teraz ide 😏

@biba_18 o to že niekto nie je najostrejšia ✏️ v peračníku. Lebo nepochopit za viac ako 5 hodín podstatu , na to ti treba nejedno strúhadlo...

doriiis
12. mar 2026

Normálne tam napis. Dane osoby nepoznám, žiadam o zrušenie trvalého pobytu. Koniec. Bodka.
Teta na úrade to prebehne očami a o pár klikov máš po torture.
Sa správaš jak keby si niekomu išiel ortiel smrti vypísať

natalka13
12. mar 2026
@anonym_17ba12

@anonym_autor iste,keď na MÚ na matrike oznámiš úmrtie,tak toho človeka odvšadiaľ odhlásia.ČI si myslíš,že mŕtvi sú všade evidovaní do skonania sveta?

@anonym_17ba12 my sme asi v inej kajine, kedze ani svokrovi ani svokre TP matrika nezrusila.

anonym_db2170
12. mar 2026
@anonym_17ba12

@anonym_17ba12 mŕtvym naše úrady dokonca vydajú a pošlú nový občiansky preukaz

Vdove z Trnavy prišiel poštou občiansky preukaz manžela, no ten zomrel pred 33 rokmi
Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/931401-vdove-...

nlk
12. mar 2026

@anonym_auto nikto po mne žiadny dôvod nechcel

anonym_dbe01f
12. mar 2026

Ahoj, my sme riešili TP synovi byvalých majiteľov. Napísali sme:
vyhradnymi vlastníkmi nehnuteľnosti som ja a manžel. Z uvedeného vás žiadame o zrušenie TP pre pána XY, ktorý sa na danej adrese nenachádza a nemá žiadne vecné bremeno ani iné právo k nehnuteľnosti.

anonym_17ba12
12. mar 2026
@natalka13

@anonym_17ba12 my sme asi v inej kajine, kedze ani svokrovi ani svokre TP matrika nezrusila.

@natalka13 asi žiješ ozaj v inej krajine.Zaniesla som úmrtný list na matriku,matrika to nahlásila do Registra fyzických osôb a osoba sa automaticky vyradí z evidencie obyvateľstva a zruší sa jej trvalý pobyt a údaje sa automaticky prenesú aj do iných štátnych evidencií.

Strana
z2