Ako rýchlo vám zapísali vklad na kataster?
Vlani sme zistili že katastrálna hranica nášho pozemku nie je tam kde plot, a na našom pozemku je pár m2 zo susedovej stavby. Sused doniesol hotovú zmluvu na tých 5m2 ktorú sme podpísali a on to podal na kataster. Po vyše mesiaci nám došiel dopis že v zmluve sú chyby a chýba aj nejaká príloha. Potom som sa dozvedela že zmluvu písal sused doma. Volala som na kataster kde mi poradili aby sme podanie stiahli a dali všetko nanovo, ale sused to odmietol tak sme dali dodatok, prešlo šesť týždňov. Ako rýchlo vám v poslednom období zapísali vklad?
Lehota je 30 dni ak to stale nemáte volaj na kataster ci su doklady v poriadku, alebo treba este nieco doplnit.
2 mesiace to trvalo.
@anonym_autor Mama robí na katastri a tiež som si naivne myslel, že pri prepise domu, keďže tam robí moja matka, to bude zo dňa na deň. Ale zaraz ma schladila, že oni majú vyslovene zakázané riešiť niečo skôr ako po 20 dňoch a to preto, že ak to chceš rýchlejšie, musíš si zaplatiť drahší kolok. Trikrát drahší. Jedine vtedy ti to vedia zrobiť hneď.

@anonym_autor vygoogli si, ake su lehoty po "dodani vsetkych materialov" (nie je to 60 dni? Cize este maju 2 tyzdne cas?). Nepamatam si presne...