icon

Ako zistiť, za aké obdobie je faktúra?

24. jún 2026

Ahojte. Bývala som 1x v prenajatom byte. Odsťahovala som sa pred rokom v máji. Tento rok v máji prišla faktúra kde je popis uvedený na fotke .. suma ktorá s tým prišla mi príde byť obrovská ( 600€ ) viem nejakým spôsobom z tejto FA zistiť, či je to len za odbobie v ktorom som tam bývala ? Alebo je to za celý rok 2025?
Pretože začiatkom roka som platila taktiež 500€ za rok 2024…

Ako zistiť, za aké obdobie je faktúra?
wade
24. jún 2026

Vyziadaj si vyuctovanie s hodnotami meracov a porovnaj si to s odovzdavacim protokolom, kde by to malo byt uvedene. Bez tohto by som to neuhradil.

anonym_ff1db6
24. jún 2026

z foto to vyzerá za celý rok

anonym_e3cc09
24. jún 2026

Ak sa niekde nastahujes, odfot si merace, ked sa odstahujes, zase odfot merace. Potom porovnas s vyuctovanim. Problem dnes je totalny chaos, co narobili ti hore s vyuctovaniami za byt. Najskor zaviedli zakon, ze setrit sa neoplati, lebo platis za suseda, tak nesetri. Vsetko sa rozpocitava na plochu, tak male byty nesetria. A naco, velki to zaplatia. Potom sli energie hore (vojna rusko, iran), potom stat prestal dotovat ceny energie a posiela energoseky. Niekto ich dostane, niekto nie. Vysledkom je, ze ceny sli hore, nikto nesetri, celkove naklady na dom vyskocili, nasledne sa rozpocitaju podla nejakeho kluca. A vsetci bulvy vyvalene, ze mesacne naklady na byvanie sli brutalnym skokom nahor. Par rokov dozadu boli naklady za byt 150 eur, dnes kludne 250 eur mesacne. Aj za toto podakujte smerochujom.

zojazoja
24. jún 2026

@anonym_autor chýba k tomu príloha ako k tejto sume došli. príloha ich výpočtu + príloha kopia to čo prenajímateľ dostal od jeho dodávateľov.

beata_k
24. jún 2026

Cely rok 2025. Ale ta faktura je horsia nez zla.

krasneleto
24. jún 2026

@anonym_autor z toho co vidim , je to za obdobie celeho roka 2025

elenka74
24. jún 2026

Za celý rok 2025, mala si trvať na tom, aby dal prenajímateľ po tvojom odchode urobiť vyúčtovanie za mesiace, ktoré si tam bývala.

autor
24. jún 2026

No toto mi poslala spolubývajúca s tým že jej mám poslať polovicu sumy a prestala komunikovať po tom ako som vyžiadala podklady k tomu, aké obdobie to je. Preto sa mi to nezdá

rozculena
24. jún 2026
@anonym_autor

No toto mi poslala spolubývajúca s tým že jej mám poslať polovicu sumy a prestala komunikovať po tom ako som vyžiadala podklady k tomu, aké obdobie to je. Preto sa mi to nezdá

@anonym_autor ty nemáš spolubývajúcej čo posielať nejaké peniaze.Alebo si platila prenájom jej?

krasneleto
24. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kontaktuj v tejto veci majitela... je to vyucotvanie za cely rok... nech vypocita alikvotnu ćiastku za maj orientacne alebo podla skutocneho stavu... a posielaj majitelovi, nie spolubyvajucej...

autor
24. jún 2026

Peniaze som posielala jemu. Neviem prečo to poslal jej. Ale ďakujem za rady, budem to riešiť