icon

Čo vás po kúpe bytu najviac nepríjemne prekvapilo?

Včera o 08:12

Ja by som si dnes brutálne všímal odhlučnenie. Pri obhliadke bolo ticho, všetko super. Lenže byt bol prázdny a susedia evidentne v práci.
Prvý týždeň po nasťahovaní som normálne počul hore stoličky, splachovanie aj decko čo behalo asi do 23:00. Najhoršie je, že to cez deň vôbec nevnímaš, až večer.
A developer samozrejme všade ""nadštandardné materiály"" 😀 no asi papierové. Fakt ma zaujíma čo boli vaše veci, ktoré človeka pri obhliadke vôbec nenapadnú.

patrike
Včera o 08:17

To moze byt aj vec susedov, aku podlahu maju. To si kupil ako holobyt na dokoncenie alebo komplet hotove ? Pytaj si vykresy, aka je skladba podlahy, ci tam vobec je nejaka krokova izolacia.

mimaapeto
Včera o 08:20

bývali sme predtým na dedine v bytovke bez výťahu 8bytovka... teraz panelák sme na 7 poschodí nad nami je ešte jedno... no cipána😀 počujem stupačku stále praska keď sa tepla voda púšťa, práčka skáče aj večer o 22.00 niekde... deti dupanie len cez víkend keď prídu k starej mame a tá im dovolí viac ako rodičia😀 výťah až tak nepočuť dali sme dobré bezpečnostné dvere ( ani susedov na chodbe nepočuť keď sa rozprávaju ani keď nám niekto klope🙂) prekvapila ma zima v byte... radiator na plno hlavice dole a mali sme max 21 stupnov... dokurovali sme klímov... a teraz prišli preplatky susedom tak sa už nečudujem lebo povedali že nikto z nich nekúri... celú zimu sme riešili doslova tečúcu vodu v radiátoroch... nedá sa pri tom spať cez deň som stále kontorlovala kde mam vodu natečenú... to riešime odkedy sme sa nasťahovali... už mám aj žiadosť napísanu že chcem riadnu kontrolu nech urobia lebo mi proste vadí zima+ hluk z radiatora to ako keď kotút vody naplno pustíš....za susedou hore kvôli odvzdušneniu sme pomaly každý týždeň chodili...

anonym_45c4a2
Včera o 08:20

... že okná v jednej izbe boli prevrtane a zasrubovane.dalsie prekvapko bolo, že na dverách pokrytých samolepiacou tapetou,po jej odstránení boli nacistické symboly

zdenkatv3
Včera o 08:21

Mal to byt komplet prerobeny byt. Aj bol, ale ako, to sme zistili az casom. A postpne sa vsetko opravovalo...

kocuris
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
Včera o 08:45

Majitel s realitakom zamerne prisli k nam dohodnut sa ci by sme nechceli aj postel/stol a stolicky/pracku, sedacku. Vraj vsetko velmi kvalitne... Kedze to bolo v obdobi kovidu, my sme byt kupovali ako investiciu a pohyb bol velmi obmedzeny, plus aj my v robote vytazeny, tak sme na to pristali bez skontrolovania.... tie velmi kvalitne veci sa velmi rychlo zacali rozpadat... konkretne pracka hned prvemu najomnikovi prestala prat do tyzdna - takze sme riesili opravu. Ostatne ani nekomentujem.... ak niekto zacne ze kvalitne, uz mi sklbe kutikom ust...

anonym_e7d355
Včera o 08:50

keci typu prerobený byt, s nábytkom vyzeral dobre, bez nábytku sme veľmi rýchlo začali objavovať nedostatky. Elektrina bola urobená ako od detí v škôlke, kuchyňa plesnivá, podlahy na rozpadnutie. Mali sme rozpočet s poriadnou rezervou a nestačilo to ani na opravy, omietky a nábytok. Mali sme sľúbené kusy nábytku, ktoré si majiteľ odniesol. Susedia boli vykreslení ako tichý a bezproblémový, realita bola presný opak, večer o 23tej trieskanie a dupanie, spať sa pri tom nedalo. Sľúbená obnova paneláku ktorá mala byť prakticky za dverami ani po piatich rokoch nie je.

anonym_12248b
Včera o 09:00

Mal to byť kompletne prerobený byt- elektrika, potrubie. V byte sme boli iba raz aj to pri obhliadke a chvíľku. Zdal sa nám v pohode, že iba omaľujeme a môžeme sa sťahovať. No bol to riadny omyl. Pri obhliadke bol obývaný, čiže všade nábytok, tak sme si nič nevšimli. Až keď sme ho preberali, tak sa všetko ukázalo. Skoro som odpadla. Ani jedna izba nebola ok. Všetko sme museli prerobiť. Podlahy, omalovať, aj omietku v obývačke sme oškrabovali. Okna neboli asi nikdy umývane. Keď som otvorila umývačku, hneď ma naplo. Neviem čo v nej umývali, ale neskutočne smrdela. Hneď sme ju vyhodili. O odpadoch v kúpeľni ani písať nebudem. To som nedala, to musel vyčistiť muž. Bolo to hrozné obdobie.

anonym_e8d7c7
Včera o 09:06

Kúpili sme byt v novostavbe. Je tu veľa mladých rodín, rátali sme s klasickým hlukom a dupotom detí. Avšak nik nespomenul vchodové dvere do bytu ako z papiera 🤣. Takže to bola hneď prvá investícia do bytu, vymeniť dvere. Lebo som počula všetkých ľudí, čo prešli po chodbe, každý jeden rozhovor, ak niekto vo svojom byte kričal, tak aj to.. ako sme vymenili dvere je tu ticho. Predtým panelák, odhlučnené stropy ale susedov nad nami, ktorí sa hádali bolo počuť aj tak zreteľne, najmä o 2 ráno 🤦‍♀️

anonym_cc2486
Včera o 09:09

@anonym_autor tak ono ťažko by sa predal byt s popisom "Sused degeš bije ženu každý víkend, vulgárne nadáva každému koho stretne, pes nad vami zavýja v pracovné dni od do, cez víkendy len keď je sám, jeho majiteľka chodí zásadne v lodičkách po neodhlučnenej plávajúcej podlahe, nábytok presúva denne od poobedia do polnoci a deti sú na odrážadlách väčšinu času keď sú doma, suseda trieska po radiátoroch vždy keď sa jej zdá že niečo buchlo, pod vami sú tuhí fajčiari, na balkóne fajčia 24/7 takže všetko máte v byte, vetrať na tejto strane neodporúčame, a v tomto dome je také pravidlo že steny sú najmäkšie okolo 6tej ráno, hlavne v nedeľu a večer tesne pred 22:00."

kocuris
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Včera o 09:14

Mna zas velmi prijemne prekvapilo, ze nam majitel ponukol moznost stravit v byte vikend. Nakoniec sme to nevyuzili, lebo nam byt celkovo nevyhovoval, no povazujem to za super krok.

guudy
Včera o 09:34

Nas nezaskocilo nic. Poriadne sme si preverili kazdu nehnutelnost, ktoru sme kupovali, vzdy v povodnom stave a prerobili sme podla svojich standardov 🙂

anonym_ed9210
Včera o 10:23

tipická novostavba kde su steny SDK. My sme kupovali dom, makler že tiché prostredie a oproti ubytko s cigáňmi, kde robili bordel a krik 😂

anonym_ed9210
Včera o 10:24
@anonym_12248b

Mal to byť kompletne prerobený byt- elektrika, potrubie. V byte sme boli iba raz aj to pri obhliadke a chvíľku. Zdal sa nám v pohode, že iba omaľujeme a môžeme sa sťahovať. No bol to riadny omyl. Pri obhliadke bol obývaný, čiže všade nábytok, tak sme si nič nevšimli. Až keď sme ho preberali, tak sa všetko ukázalo. Skoro som odpadla. Ani jedna izba nebola ok. Všetko sme museli prerobiť. Podlahy, omalovať, aj omietku v obývačke sme oškrabovali. Okna neboli asi nikdy umývane. Keď som otvorila umývačku, hneď ma naplo. Neviem čo v nej umývali, ale neskutočne smrdela. Hneď sme ju vyhodili. O odpadoch v kúpeľni ani písať nebudem. To som nedala, to musel vyčistiť muž. Bolo to hrozné obdobie.

@anonym_12248b rovnako aj u nás. Komplet sme prerobili všetko. V kúpelni taký smrad že sme vymenili aj rúry, všetko zanesené

princkrason
Včera o 10:36

ja som zistil po pol roku ,ze bateria v kuchyni sa da vytiahnut a pouzivat ju ako taku malu sprchu 🙊🙂,

beata_k
Včera o 10:45

Ja mam z ineho sudka. Toto je zatial nas najlepsi byt...kupeny po telefone 😆

patrike
Včera o 10:58

Poznam aspon 5 pripadov, ked realitka kupila stary neudrziavany byt po zomretom dochodcovi, potom nabehne buraci Cigan a stavaci beloch, do mesiaca nove obklady a vymalovane, najlacnejsia plavajuca podlaha. Predane o 40 000 drahsie ludom, ktori sa nevyznaju. Nedavno taky byt vyhorel kvoli elektrike.

anonym_bcba34
Včera o 11:47

Aj mňa prekvapili papierové steny, že zvuky od susedov počuť, ako keby to pomaly bolo u nás...😖 našťastie sa jedná len o dve steny, ale aj tak...

anonym_b71ab3
Včera o 12:10

Traja psy v byte a ich zachod v sprche

anonym_cfdf6f
Včera o 12:45
@mandzula

Mna zas velmi prijemne prekvapilo, ze nam majitel ponukol moznost stravit v byte vikend. Nakoniec sme to nevyuzili, lebo nam byt celkovo nevyhovoval, no povazujem to za super krok.

@mandzula to na sk?

mandzula
Včera o 12:48
@anonym_cfdf6f

@mandzula to na sk?

@anonym_cfdf6f Ano, v BA.

anonym_cfdf6f
Včera o 12:59

nie pri kúpe bytu ale pozemku. Na nete realitná kanc. napísala že mierne svahovitý stav. pozemok. Keď sme ho videli tak to bol min. 45st. svah.
Dlho svietil na nete, potom inzerát stiahli, ale doteraz tam nestojí žiadny dom.

anonym_822d18
Dnes o 15:13

Vedľa nás kúpil mladý pár starý dom. V tom starom dome bývala predtým pani dôchodkyňa zo synom cca 25-30 ročným. Keď sa išli nasťahovať, zistili, že síce na WC je naozaj aj záchod, ale po otvorení zistili, že vo vnútri je vedro 😲😲😲 Nenapadlo ich to pri kúpe pozerať ...😖

anonym_f2a76f
Dnes o 15:19
@mandzula

@anonym_cfdf6f Ano, v BA.

@mandzula mozno vedel ze tam nikto od priamych susedov vtedy nebude alebo pojdu niekde na vikend ludia to takto bezne robia co maju chatky a inak byvaju v bytoch😄 tak taka velkorysa ponuka aby sa ludia chytili a skusili.Lebo u nas by sme mohli prakticky spravit to iste nad nami byvala banda ktora cez tyzden buchala ako najata a na vikendy chodili prec a bolo tam obsolutne ticho a keby to takto spravim kazdy vikend potencionalnemu kupcovi, budi to dojem ako sa tam fantasticky byva a cez tyzden by ich islo slaktrafit 😅

mandzula
Dnes o 15:26
@anonym_f2a76f

@mandzula mozno vedel ze tam nikto od priamych susedov vtedy nebude alebo pojdu niekde na vikend ludia to takto bezne robia co maju chatky a inak byvaju v bytoch😄 tak taka velkorysa ponuka aby sa ludia chytili a skusili.Lebo u nas by sme mohli prakticky spravit to iste nad nami byvala banda ktora cez tyzden buchala ako najata a na vikendy chodili prec a bolo tam obsolutne ticho a keby to takto spravim kazdy vikend potencionalnemu kupcovi, budi to dojem ako sa tam fantasticky byva a cez tyzden by ich islo slaktrafit 😅

@anonym_f2a76f On tam realne nebyval, takze tazko povedat, ci vedel alebo nie, co sa v byte cez vikend deje. V kazdom pripade sa mi to zdalo mile, este som sa s tym nestretla.

anonym_4e7532
Dnes o 16:30

Mna by pri potencialnej kupe bytu zaujimala veru hlavne ta hlucnost, pretoze hocico sa da opravit, ale hlucnych susedov nenapravis 😅 My byvame v byte 12 rokov, za cely cas pohodka, susedia tichi, o ziadnych sme poriadne nevedeli, az kym vedla nas neprisla do podnajmu zenska s autistickym dietatom. To bol dupot, buchot, krik, vreskot 24/7 (a nielen ten chlapec, ta zenska bola viac mimo ako on, navyse s nou nebola ziadna rozumna rec). Ja som bola uz na prasky z toho, uz by som to zazivat nechcela...