Je mesačné zasielanie fotiek meračov bežné pri prenájme?
Ahojte. Bývame v prenájme a majiteľ od nás chce, aby sme mu každý mesiac poslali fotku stavu vody, plynu a elektriny. Vraj si tak chce priebežne kontrolovať spotrebu.
Chápem odpočty raz za čas, ale každý mesiac mi to príde trochu prehnané. Je toto pri prenájmoch bežné? Ešte som sa s tým nestretla. Ďakujem.
asi má skúsenosti, že tam bývalo viac ľudí ako bolo dohodnuté, celkom ho chápem
Prenajímam byt a posielaju mi vzdy posledný deň v mesiaci vodu kedže to potrebuje náš správca k rozúčtovaniu
za mňa bud rada aspoň ta neobere pri preplatku alebo nedoplatku
a ešte že len foto niekto chodí aj osobne
buď rada že len foto, keď som bývala v nájme majiteľ chodil každý mesiac na kontrolu, prešiel celý byt, skúšal wc či splachuje, otváral skrinky a pod. 😅
My si vo vlastnom byte priebezne kontrolujeme spotrebu vody, plynu aj elektriny. Sice nie kazdy mesiac, ale aspon raz za dva. Vo vlastnom zaujme. Aspon mame prehlad a vyuctovanie nas neprekvapi
Aj ja si každý mesiac kontrolujem. A nikto ma nenúti. Môže dôjsť napr. k poruche, a takto sa na to príde.
@anonym_autor bezne nie ale akceptovatelne
@anonym_autor áno bežné a náhodou dobré. Viete obaja aktuálnu spotrebu
kazdy zodpovedny majitel nehnutelnosti to kontroluje mesacne bez ohladu ci je najom alebo tam byva vlastnik. takze je to uplne bezne
Zila som 20rokov v Rakusku v podnajme nic take odo mna nikto nechcel ved to je do neba volajuca hlupost.Mna prekvapuje co su ludia na sk schopni trpiet v podnajmoch.
My si vo vlastnom byte priebezne kontrolujeme spotrebu vody, plynu aj elektriny. Sice nie kazdy mesiac, ale aspon raz za dva. Vo vlastnom zaujme. Aspon mame prehlad a vyuctovanie nas neprekvapi
@anonym_5850d1 my sa snažíme zapisovať každý týždeň do tabuľky a pekne zobrazí týždňovú spotrebu
Uplne bezne to nie je. Ale su ludia, co to robia vo svojich vlastnych bytoch, co tam sami byvaju.
Ja mam dlhorocnych najomnikov, najprv mi posirlali kazdy mesuac, potom raz za Q, teraz raz za uhorsky rok ked treba k vyuctovaniu. Spravaju sa standardne, nemam dovod ich buzerovat
@anonym_autor Aj moj muz si takto u nas v dome kontroluje vsetky merace, presne k 1.mu v mesiaci aby mal prehlad a analizuje si spotreby. Ma vacsi poriadok takto. Takze chapem ze niekto takto funguje. Mne to az take zvlastne teda nepride.

@anonym_autor Bežné, ešte dobre, že stačí poslať fotku. Sú majitelia, ktorí mesačne chodia osobne