icon

Je ústna dohoda pri prenájme garáže v Nitre bezpečná?

31. máj 2026

Čaute, chcem si prenajať garáž na sídlisku v Nitre /za 85 eur mesačne/ a majiteľ chce len ústnu dohodu plus platbu v hotovosti. Garáž by som využíval na motorku Yamaha MT-07 a náradie, takže tam budem mať celkom hodnotné veci. Trvať na zmluve alebo je to pri garážach bežné takto na dobré slovo? Dik za názory

anonym_988127
31. máj 2026

určite trvať na zmluve, ako dokážeš, že ti to prenajal? vymení zámok a nedá ti motorku... čo potom? ani Polícia ti nepomôže

maca1984
31. máj 2026

Trvala by som na zmluve.

anonym_23b98d
31. máj 2026

Určite trvať na zmlue, nechať ju aj skontrolovať odborníkom

anonym_666963
31. máj 2026

urcite zmluva a ziden cash - vsetko na papier ...

anonym_7c9e89
31. máj 2026

@anonym_autor Ja len rozmýšľam, načo si písal značku a typ motorky. Veď to na samotnú otázku nemá žiadny vplyv.

A žiadaj zmluvu, ak nedá, nájdi si inú garáž.

autor
31. máj 2026
@anonym_7c9e89

@anonym_autor Ja len rozmýšľam, načo si písal značku a typ motorky. Veď to na samotnú otázku nemá žiadny vplyv.

A žiadaj zmluvu, ak nedá, nájdi si inú garáž.

@anonym_7c9e89 Kvôli predstave o hodnote.

anonym_d5fee0
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_7c9e89 Kvôli predstave o hodnote.

@anonym_autor myslíš že keď napíšeš názov ,budeme vedieť jej hodnotu bez toho aby sme to vygooglili ?

autor
31. máj 2026
@anonym_d5fee0

@anonym_autor myslíš že keď napíšeš názov ,budeme vedieť jej hodnotu bez toho aby sme to vygooglili ?

@anonym_d5fee0 Ty možno nie, niekto možno áno. V čom vidíš problém?

kitycat
31. máj 2026

@anonym_autor zmluvu by som chcela, platbu v hotovosti si do zmluvy kludne napiste, ale kazdu platbu ktoru odpvzdas nech ti podpise prevzatie

Pan asi nechce odvadzat zisk z prenajmu, takze by si to mohol skusit ukecat aj na lacnejsie

moonlight1210
31. máj 2026

Zmluvu a platbu cez ucet. Iba tak mas ako-tak kryte, ze to mas v prenajme a mas dokazy.

Jemu najskor ide o neplatenie dani. Na to mu povedz, ze to ta nezaujima, ci ich z toho plati, alebo nie.

martinka13
31. máj 2026

Co je psáno, to je dáno. Obzvlášť v dnešnej dobe

anonym_a91a17
1. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_d5fee0 Ty možno nie, niekto možno áno. V čom vidíš problém?

Čo si zabudol, že sem sa chodí len zbytočne chváliť? Máš peknú motorku a nie bez zmluvy by som neriskovala a v dnešnej dobe hotovosť , no čo ja viem. To tiež nie.