icon

Kedy sa objaví plomba na katastri po predaji?

Dnes o 06:21

Ahojte, predali sme byt, ale vsimla som si, ze stale nie je plomba na katastri. Tak som volala notarovi, ktory to mal urobit, povedal, ze toho mal vela, zabudol, ale ze uz vlozil, včera. Pozeram verejnu mapu kataster nehnutelnosti, ale stale tam plomba nie je. Kedy by sa mala ukazat? Chcem aby bolo vsetko naporiadku, my sme byt predali, peniaze mame, takze chcem aby riadne bol byt uz prepisany na noveho majitela. Je tu niekto kto robi s katastrom? Ked vravi, ze včera poobede vlozil, malo by to tam dnes uz byt? Ďakujem

anonym_0e3e64
Dnes o 06:26

@anonym_autor keď vložil včera poobede, tak najskôr dnes poobede bude plomba

autor
Dnes o 06:28
@anonym_0e3e64

@anonym_0e3e64 ďakujem 🙂 tak dnes to budem sledovat, dufam, ze to tam bude, ked nie, budem pytat potvrdenie o vklade a cislo vkladu …. Lebo som vytocena, ze niekto zabudne, pride mi to neseriozne … majitel uz zaplatil, chcem, aby mal plombu …

autor
Dnes o 06:44
@anonym_0e3e64

@anonym_0e3e64 a to bežne takto trva nez notar vlozi? Stava sa to? Ja som na terminy prisny a vytočilo ma to

anonym_0e3e64
Dnes o 06:45
@anonym_autor

@anonym_0e3e64 a to bežne takto trva nez notar vlozi? Stava sa to? Ja som na terminy prisny a vytočilo ma to

@anonym_autor do 11.00 keď sa vloží na katastri, tak je na druhy deň. Ono ešte ani dnes nemusí byť, keď to bolo poobede

autor
Dnes o 06:48
@anonym_0e3e64

@anonym_autor do 11.00 keď sa vloží na katastri, tak je na druhy deň. Ono ešte ani dnes nemusí byť, keď to bolo poobede

@anonym_0e3e64 lebo čitala som, ze podľa katastralneho zakona by to malo byt najneskor na druhy den po vklade, či to sa nedodržiava?

anonym_0e3e64
Dnes o 07:02

@anonym_autor neviem. Nie je to jedno?

autor
Dnes o 07:03
@anonym_0e3e64

@anonym_autor neviem. Nie je to jedno?

@anonym_0e3e64 tak mne na tom zalezi, aby to tam novy majitel mal, mňa by to štvalo, keby kupim byt a stale tam nemam ani plombu

anonym_b01bec
Dnes o 07:13

@anonym_autor my práve kupujeme byt.
V pondelok poobede to makler podal na kataster a poslal nam číslo vkladu.
V utorok sme videli, že to číslo sa spracúvava, na LV plomba nebola.
Dnes ráno, je už plomba aj na LV.
Kataster vraj preklapa udaje po polnoci, takže dnes už asi plombu neuvidíš.
Ale vypýtaj si fotku navrhu na vklad - je tam aj čas, kedy to bolo podané.

autor
Dnes o 07:16
@anonym_b01bec

@anonym_autor my práve kupujeme byt.
V pondelok poobede to makler podal na kataster a poslal nam číslo vkladu.
V utorok sme videli, že to číslo sa spracúvava, na LV plomba nebola.
Dnes ráno, je už plomba aj na LV.
Kataster vraj preklapa udaje po polnoci, takže dnes už asi plombu neuvidíš.
Ale vypýtaj si fotku navrhu na vklad - je tam aj čas, kedy to bolo podané.

@anonym_b01bec super, ďakujem za takuto aktualnu info 🙂 tak potom to vychadza, že najneskor zajtra rano by to ram určite byt malo, polial vera podal poobede

guudy
Dnes o 07:26
@anonym_autor

@anonym_0e3e64 lebo čitala som, ze podľa katastralneho zakona by to malo byt najneskor na druhy den po vklade, či to sa nedodržiava?

@anonym_autor ta plomba tam bude (papierovo), len ju online budes vidiet az neskor. 🙂

autor
Dnes o 07:36
@guudy

@anonym_autor ta plomba tam bude (papierovo), len ju online budes vidiet az neskor. 🙂

@guudy ja kontrolujem len na verjenom, na kataster map

tilly
Dnes o 07:44

Pozri na katasterportali k akemu dátumu sú tam aktuálne údaje. Je možné, že len plomba už je, len na internete nemajú aktualizované údaje

autor
Dnes o 08:17
@tilly

Pozri na katasterportali k akemu dátumu sú tam aktuálne údaje. Je možné, že len plomba už je, len na internete nemajú aktualizované údaje

@tilly kde to tam je napísane?

cindirela346
Dnes o 08:30
@anonym_autor

@tilly kde to tam je napísane?

@anonym_autor ak to notár zaslal elektronicky, každé jedno podanie sa musí najskôr vytlačiť a potom následne spracovať nahrať a plombovať, kataster portál sa aktualizuje po 18 tej hodine, niekedy sa neaktualizuje aj 3 dni 😉 keď ai dáš náhlad LV vpravo hore máš dátum ku ktorému dňu sú platné údaje.

cindirela346
Dnes o 08:32

@anonym_autor prepis potom trvá buď do 15 dní urýchlene, 20 dní ak to notár autorizoval alebo 30 dní v štandartnej lehote 😊