icon

Kúpa bytu v Nitre alebo prenájom? Potrebujem radu!

25. máj 2026

Ahojte, potrebovala by som nazor.

Mam cisty prijem cca 1380 € mesacne (1130 € praca + cca 250 € brigada), nemam ziadne ine uvery ani splatky.

Budem mat cca 115k vlastnych penazi (vyplatenie pri rozvode) a banka mi vie dat hypo max okolo 85k, splatka vychadza cca 468 € mesacne.

Rozmyslam nad kupou bytu v Nitre, lenze momentalne pracujem v Sali. Dochadzanie ma trochu odradza, ale z dlhodobeho hladiska mi Nitra dava vacsi zmysel - mam tam rodinu, viac moznosti do buducna aj lepsie pracovne prilezitosti.

Neviem sa rozhodnut, ci:

* kupit byt hned v Nitre,
* ist radsej na cas do najmu a pockat,
* alebo riesit nieco blizsie k praci v Sali.

Mate niekto podobnu skusenost? Viete mi nejako poradit..

tundra
25. máj 2026

@anonym_autor nehnutelnost mozes kupit v priebehu mesiaca,alebo roka.Ja osobne by som isiel do prenajmu a nasledne, hladal vhodny byt na kupu.
Nic ta nebude tlacit,budes v pohode a neurobis,zle rozhodnutie.

patrike
25. máj 2026

Mas deti ? Planujes deti ? Alebo su uz odrastene ? Podla toho by som kupoval.

anonym_ab71dd
25. máj 2026

Kúpila by som hneď . Každú chvíľu idú byty hore .

autor
25. máj 2026
@patrike

Mas deti ? Planujes deti ? Alebo su uz odrastene ? Podla toho by som kupoval.

@patrike nemam deti, nemam ani partnera

autor
25. máj 2026
@anonym_ab71dd

@anonym_ab71dd hej ale nic poriadne neviem najst.. stahujem sa z domu do bytu to bude narocne 😂

anonym_ab71dd
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_ab71dd hej ale nic poriadne neviem najst.. stahujem sa z domu do bytu to bude narocne 😂

@anonym_autor veď práve preto netreba cakat keď je málo bytov ešte ktomu . A ako som písala lacnejšie už nikdy nebudú .jasne nemusíš kúpiť "zajtra" ale netreba to odkladať keď sa niečo schopné nájde

stankadu
25. máj 2026

Asi by som najprv isla do podnajmu v Sali alebo v okoli a nasledne hladala byt v Nitre. Uz budes pokojnesia, nebude ta tlacit cas, ze kde budes byvat. Lebo ked to chces rychlo a silou mocou, aby si nakoniec nekupila "kravinu"

anonym_49a926
26. máj 2026
@anonym_ab71dd

@anonym_autor ja by som kúpila byt. Ako
@anonym_ab71dd píše, byty idú hore.