icon

Kúpiť teraz byt alebo neskôr?

Včera o 13:19

Ahojte, chcela by som kupit byt a neviem ci teraz alebo neskor? Obavam sa ze neskor stupnu aj ceny a uroky a bude kupa narocnejsia? Ako to je? Ďakujem

Strana
z2
anonym_c3ac06
Včera o 13:20

@anonym_autor všetko bude stúpať

katkaseiner
Včera o 13:28

urcite teraz. Aj ceny sa zvysuju a ked sa rozhodnes napr. na buduci rok, aj pri rovnakej cene budes mat uz rok splateny. Cize urcite co najskor

wade
Včera o 13:28

Lepsi cas ako dnes je uz len pred mesiacom. Cena nehnutelnosti klesne len ak je zla lokalita. To je zaklad. Ak mas dobru nehnutenost v dobrej lokalite a vychadza ti to (s nejakou rozumnou rezervou), tak urcite ano.

autor
Včera o 13:53
@anonym_c3ac06

@anonym_autor všetko bude stúpať

@anonym_c3ac06 ďakujem, no prave som rozmyslala ci nemoze nastat ze nehnutelnost cenovo klesne, ked pojdu uroky hore a nebude sa tak predavat

autor
Včera o 13:53
@katkaseiner

urcite teraz. Aj ceny sa zvysuju a ked sa rozhodnes napr. na buduci rok, aj pri rovnakej cene budes mat uz rok splateny. Cize urcite co najskor

@katkaseiner ano, to je fakt, plus aj teraz nizsi urok a nejaka fixacia asi

autor
Včera o 13:54
@wade

Lepsi cas ako dnes je uz len pred mesiacom. Cena nehnutelnosti klesne len ak je zla lokalita. To je zaklad. Ak mas dobru nehnutenost v dobrej lokalite a vychadza ti to (s nejakou rozumnou rezervou), tak urcite ano.

@wade no mesiac dozadu bolo lepsie, to ano, keby človek vedel

anonym_2d8aa2
Včera o 14:01

Cenu urcuje ponuka a dopyt, ak bude na predaj povedzme v jednom meste 100 bytov a 10 zaujemcov, ceny bytov znizia. Ak bude v ponuke 10 bytov a 100 zaujemcov, ceny zvysia.

anonym_0a457f
Včera o 14:06

Cena prace a materialu ide hore, dane, odvody idu hore, paliva kvoli Iranu hore, Ficko nam k tomu vsetkemu ako bonus podaroval transakcnu dan (ktoru ma iba Madarsko a Venezuela, jasne vzory pre bolsevika) a vyssiu DPH a ty si myslis, ze ceny byty budu klesat? Nove byty kvoli vyssim cenam vstupov klesat nemozu a stare ich budu kopirovat.

anonym_0a457f
Včera o 14:15

Ficova vlada zaviedla, ze pri predaji bytu sa plati dan z prijmu aj zdravotne odvody. Keby Fico chcel podporit mlade rodiny, zrusi toto chore zdanenie a preradi nove byty do nizkej DPH, ale preco by to robil, ked su jeho ofce spokojne s vysokymi danami, odvodmi, nizkym netto platom, rozkradanim a vysokymi cenami byvania. Za drahe nehnutelnosti a nizku kupyschopnost moze predsa Simeckova stara mama, ktora v zivote v ziadnej funkcii ani vlade nebola.

anonym_a8757d
Včera o 14:36
@anonym_0a457f

Ficova vlada zaviedla, ze pri predaji bytu sa plati dan z prijmu aj zdravotne odvody. Keby Fico chcel podporit mlade rodiny, zrusi toto chore zdanenie a preradi nove byty do nizkej DPH, ale preco by to robil, ked su jeho ofce spokojne s vysokymi danami, odvodmi, nizkym netto platom, rozkradanim a vysokymi cenami byvania. Za drahe nehnutelnosti a nizku kupyschopnost moze predsa Simeckova stara mama, ktora v zivote v ziadnej funkcii ani vlade nebola.

@anonym_0a457f to kde si zobrala, že Fico? Dzurinda. A mimochodom Odór výnimku po 5 rokoch vlastníctva chcel zrušiť

anonym_0a457f
Včera o 14:38
@anonym_a8757d

@anonym_0a457f to kde si zobrala, že Fico? Dzurinda. A mimochodom Odór výnimku po 5 rokoch vlastníctva chcel zrušiť

@anonym_a8757d Od 2011 sa uz snad situacia zmenila a pocas 4 vlad to mohol Fico zrusit ... V 2011 nestal 3 izbovy byt 250 k ako dnes.

anonym_a8757d
Včera o 14:41
@anonym_0a457f

@anonym_a8757d Od 2011 sa uz snad situacia zmenila a pocas 4 vlad to mohol Fico zrusit ... V 2011 nestal 3 izbovy byt 250 k ako dnes.

@anonym_0a457f a prečo by to rušil? Aby bohatí zarábali? Tak netrep. Keby nebola tá daň, tak by nikto nemal kde bývať, lebo by každý kupoval investičný byt a predával o rok o dva. Takto musí čakať 5 rokov. Nemáš o tom ani šajnu. To je presne pre to, aby sa nekšeftovalo s nehnuteľnosťami. Ale hlaveň, že Fico

anonym_0a457f
Včera o 14:45
@anonym_a8757d

@anonym_0a457f a prečo by to rušil? Aby bohatí zarábali? Tak netrep. Keby nebola tá daň, tak by nikto nemal kde bývať, lebo by každý kupoval investičný byt a predával o rok o dva. Takto musí čakať 5 rokov. Nemáš o tom ani šajnu. To je presne pre to, aby sa nekšeftovalo s nehnuteľnosťami. Ale hlaveň, že Fico

@anonym_a8757d Este ze si hlavicka mudra. Takze takto zaplatis statu navyse dan a zdravotne odvody par desiatok tisic eur, ale bude ta hriat pocit, ze si to bohatym natrela. :D To ti nedochadza, ze to zaplatis v konecnej cene ty ako kupujuci?

anonym_a8757d
Včera o 14:45
@anonym_0a457f

@anonym_a8757d Este ze si hlavicka mudra. Takze takto zaplatis statu navyse dan a zdravotne odvody par desiatok tisic eur, ale bude ta hriat pocit, ze si to bohatym natrela. :D To ti nedochadza, ze to zaplatis v konecnej cene ty ako kupujuci?

@anonym_0a457f nie nezaplatím. Počkám 5 rokov, tak ako som vždy urobila

anonym_0a457f
Včera o 14:46
@anonym_a8757d

@anonym_0a457f nie nezaplatím. Počkám 5 rokov, tak ako som vždy urobila

@anonym_a8757d cize ty si ta bohata a chces zarabat a to co by si mala dat statu, si radsej nechas, ale z ceny nezlavis ... :D

anonym_a8757d
Včera o 14:52
@anonym_0a457f

@anonym_a8757d cize ty si ta bohata a chces zarabat a to co by si mala dat statu, si radsej nechas, ale z ceny nezlavis ... :D

@anonym_0a457f Úplne jedno čo som. Téma o deti z príjmu z predaja mehnutelnosti. Ja nepotrebujem tvoje invektívy na moju osobu, keď ti dôjdu argumenty. A naozaj odporúčam si niečo o tejto dani prečítať.

anonym_0a457f
Včera o 15:04
@anonym_a8757d

@anonym_0a457f Úplne jedno čo som. Téma o deti z príjmu z predaja mehnutelnosti. Ja nepotrebujem tvoje invektívy na moju osobu, keď ti dôjdu argumenty. A naozaj odporúčam si niečo o tejto dani prečítať.

@anonym_a8757d Viem jedno, ze ta dan od 2011 stratila vyznam (ceny vtedy boli niekde inde ako dnes po covide) a ceny nehnutelnosti su dnes prilis vysoke, aby sa na tom este prizivoval stat. Naco su eurofondy, na rozkradanie a nie na vystavbu?

anonym_6c6f9b
Včera o 15:07
@anonym_0a457f

@anonym_0a457f keby tá daň neexistovala, tak by 70 % ľudí, ktorí sú v podnájmoch nemajú kde bývať. Pretože väčšina majiteľov nehnuteľností ten byt vlastní a ponúkne na prenájom presne z toho dôvodu, že ho nemôže 5 rokov predať, aby neplatil daň.

anonym_6c6f9b
Včera o 15:11
@anonym_0a457f

@anonym_0a457f ale veď každý je oslobodený od platenia tej dane, kto je vlastníkom nehnuteľnosti viac ako 5 rokov.

anonym_0a457f
Včera o 15:14
@anonym_6c6f9b

@anonym_0a457f keby tá daň neexistovala, tak by 70 % ľudí, ktorí sú v podnájmoch nemajú kde bývať. Pretože väčšina majiteľov nehnuteľností ten byt vlastní a ponúkne na prenájom presne z toho dôvodu, že ho nemôže 5 rokov predať, aby neplatil daň.

@anonym_6c6f9b Ty si fakt ale hlavicka. Pockaju 5 rokov ako ty a predaju s prirazkou, kde si prirataju tu ficovu dan aj odvody a nechaju. Pre kupca sa nic nezmeni, kupi drahy byt. Ide len o to, kto to skasiruje. Bud stat, alebo ten co pocka 5 rokov. Vraj by kazdy inak byval v podnajme. 🙂 A tych 5 rokov to nemas prenajate ty, ci len tak platis za prazdny byt, aby mali muchy, kde lietat?

anonym_0a457f
Včera o 15:17
@anonym_6c6f9b

@anonym_6c6f9b Akoze argument, zvysit cenu bytov, inak by ludia vraj museli byvat v podnajmoch, je ozaj velmi originalny. To si na to dosla sama? Clovek zil v tom, ze ludia ziju v podnajmoch prave preto, ze byty su prilis drahe.

anonym_6c6f9b
Včera o 15:17

@anonym_0a457f čiže ty si myslíš, že nehnuteľnosti sú také drahé len kvôli tej dani. Ok. 😀 vidím, že sa už dve čudujeme nad tvojimi názormi

anonym_6c6f9b
Včera o 15:19

@anonym_autor vždy je lepšie kupovať vtedy, keď potrebuješ, keď máš na to financie. Čiže kupuj, ak ti to vychádza a ak sa ti dá. To nie je spotrebný tovar ako auto, to je investícia do teba, do tvojej budúcnosti. A budeš splácať svoje a budeš bývať, lebo bývať musíš niekde.

tilly
Včera o 15:24
@anonym_autor

@anonym_c3ac06 ďakujem, no prave som rozmyslala ci nemoze nastat ze nehnutelnost cenovo klesne, ked pojdu uroky hore a nebude sa tak predavat

@anonym_autor pokiaľ sa niečo neudeje vo svete alebo na Slovensku, niečo veľmi závažné, byty dole nepôjdu. Ceny stavebných materiálov idú raketovo hore, čože novostavby a domy pôjdu tiež už len vyššie. Úroky pôjdu možno mierne vyššie, ale nakupuje sa stále.
Ak pôjdu úroky hore a bývanie bude menej dostupné, pôjdu zas vyššie najmy. Tak si vyber. Drahý nájom alebo drahá hypotéka

anonym_47b322
Včera o 16:50

@anonym_autor teraz, pracujem v banke a už čoskoro pôjdu úroky hore

autor
Včera o 18:42
@anonym_47b322

@anonym_autor teraz, pracujem v banke a už čoskoro pôjdu úroky hore

@anonym_47b322 vsak prave to pocujem z kazdej strany, cize asi lepsie teraz este

tilly
Včera o 18:53
@anonym_autor

@anonym_47b322 vsak prave to pocujem z kazdej strany, cize asi lepsie teraz este

@anonym_autor čím skôr. Aj my teraz ešte rýchlo s klientmi naháňame nehnutelnosti na schválené hypotéky a aj hypotéky.

ivicatolic
Včera o 20:37

@anonym_autor téma už bola... už dnes je neskoro 👉👉👉

julish
Včera o 20:43
@anonym_autor

@anonym_autor ceny budu klesat, uroky porastu. Klesa populacia vo veku ludi, co nakupuju. Dost dramaticky. Velmi zalezi na lokalite, v BA bude inak nez v kdesi vo svidniku napr

julish
Včera o 20:44

Mozes si dat predschvalit hypoteku, najdi si poradcu a informuj sa

Strana
z2