icon

Lacné nehnuteľnosti na vidieku v Japonsku

tundra
17. júl 2026

Ak prave hladate dom na byvanie,odporucam Japonsko😂😂😂.
Na Japonskom vidieku,su mimoriadne lacne nehnutelnosti,sam som tomu neveril,kym som nezacal
googlit.

Lacné nehnuteľnosti na vidieku v Japonsku
martinmmartin
17. júl 2026

Japonske domy maju nulovu cenu uplne normalne a tradicne. Ina vec je pozemok a kto ho vlastno a ci ho moze vlastnit cudzinec

tundra
autor
17. júl 2026
@martinmmartin

Japonske domy maju nulovu cenu uplne normalne a tradicne. Ina vec je pozemok a kto ho vlastno a ci ho moze vlastnit cudzinec

@martinmmartin nevedel som o tom,ty ano?

anonym_a5e766
17. júl 2026

@tundra
Ja som nesiel googlovat ale AI ovat zaujmava dlha odpoved na tieto lacne domy daco podobne ako v Taliansku davaju domy ale dalej je to komplexne a drahe aby dom splnal normy ale AI hned odpovedala ze Tokyo cena je cez 500 tisic €.
.The Akiya Supply: These abandoned, often remote properties are known as akiya.
Because local governments are desperate to revitalize rural communities and prevent neighborhood decay, these homes are often listed at bargain prices or given away for nothing.

tundra
autor
17. júl 2026
@anonym_a5e766

@tundra
Ja som nesiel googlovat ale AI ovat zaujmava dlha odpoved na tieto lacne domy daco podobne ako v Taliansku davaju domy ale dalej je to komplexne a drahe aby dom splnal normy ale AI hned odpovedala ze Tokyo cena je cez 500 tisic €.
.The Akiya Supply: These abandoned, often remote properties are known as akiya.
Because local governments are desperate to revitalize rural communities and prevent neighborhood decay, these homes are often listed at bargain prices or given away for nothing.

@anonym_a5e766 pisal som Japonskom vidieku,nie o Tokiu,vraj je to spôsobene starnucou populaciou.Tie ceny su neuveritelne,oproti Slovensku.Skôr je otazka,ci aj na Slovensku o 30r,budu take ceny.

guudy
18. júl 2026
@tundra

@martinmmartin nevedel som o tom,ty ano?

@tundra ja toto viem uz dlho🤷🏼‍♀️
Domy stavaju nekvalitne, aby vydrzali par desatroci. Potom ich strhnu a postavia novy. Aj preto su lacne.

anonym_7d6222
18. júl 2026

@tundra veď si pozri aj Slovensko, ale hladové doliny. To isté

anonym_5e7a2d
18. júl 2026

Máš aj na Slovensku domy za 15-17k, na juhu Slovenska. V každom štáte také niečo nájdeš.

anonym_4a4c9c
18. júl 2026

@tundra to mas aj v blizsich krajinach (urcite je tym zname Taliansko a minule som cital aj o Spanielskych vyludnenych oblastiach)... Takze je to asi jasny fenomen...
Pred casom som pozeral, ze aj v urcitych miestach USA su (pre nasinca) lacne nehnutelnosti... ale co s tym, ze ano... bez prace, zazemia, popripade bez znalosti jazyka (v nejakej diere ... okrem USA... sa asi anglicky velmi nedohovoris) 🙂

tundra
autor
18. júl 2026
@anonym_4a4c9c

@tundra to mas aj v blizsich krajinach (urcite je tym zname Taliansko a minule som cital aj o Spanielskych vyludnenych oblastiach)... Takze je to asi jasny fenomen...
Pred casom som pozeral, ze aj v urcitych miestach USA su (pre nasinca) lacne nehnutelnosti... ale co s tym, ze ano... bez prace, zazemia, popripade bez znalosti jazyka (v nejakej diere ... okrem USA... sa asi anglicky velmi nedohovoris) 🙂

@anonym_4a4c9c mna prekvapili ceny,vzhladom na to,aka vyspela krajina je Japonsko.Vo Švajciarsku,si za tie prachy nekupis ani garaz.

anonym_aad51e
18. júl 2026
@tundra

@anonym_a5e766 pisal som Japonskom vidieku,nie o Tokiu,vraj je to spôsobene starnucou populaciou.Tie ceny su neuveritelne,oproti Slovensku.Skôr je otazka,ci aj na Slovensku o 30r,budu take ceny.

@tundra ale to mas aj v Taliansku, tam dokonca ponukaju aj prispevky pri kupe nehnutelnosti, v regionoch, kde to ozaj vymiera

anonym_c1b2cf
18. júl 2026
@guudy

@tundra ja toto viem uz dlho🤷🏼‍♀️
Domy stavaju nekvalitne, aby vydrzali par desatroci. Potom ich strhnu a postavia novy. Aj preto su lacne.

@guudy
Presne mne tiez AI pisala ze Japonsko ako jedna z mala krajin kde domy su povazovane podobne ako auta cim starsie tym lacnejsie, jedina hodnota je pozemok.

danica2711
18. júl 2026

díky za skvelý tip, zakúpime, nech máme kam chodiť na víkend 🙂

refly
18. júl 2026

Tie opustené Japonské domy sú na zbúranie. Platíš iba za pozemok, ktorý je ale v totálnej riti. To nie je ako dedina na Slovensku, to je fakt totálna riť. Tie niektoré akiye fakt v prdeloviciach nemajú ani vodu / elektriku.
A hlavne pri kúpe a prepisovaní platíš neskonale veľa skrytých poplatkov. Tak, veľa, že to nemá ani hodnotu tej zeme. A neviem či náhodou nemáš aj pri kúpe takéhoto domu aj nejaké právne povinnosti to opraviť a bývať tam.... Keď si zrátaš nákupnú cenu, skryté poplatky, poplatky za likvidáciu (v Japonsku sa platí nekresťansky peniaz za likvidáciu odpadu. je to na váhu a hrozne drahé) a výstavbu / opravu.... tak zistíš že si neušetril nič a máš dom v zadku sveta.
je dôvod prečo to je také lacné a nikto to nechce. Keď starý človek zomrie, tak to ich decká a rodina nechcú, lebo je to predražená haraburda. A potom to ostáva takto.

tundra
autor
18. júl 2026
@danica2711

díky za skvelý tip, zakúpime, nech máme kam chodiť na víkend 🙂

@danica2711 som rad,ze som ti vnukol myslienku😂😂😂

heidi4
18. júl 2026
@tundra

@tundra ale ten anonym nepisal len o Tokiu, len ho okrajovo zmienil. Dalej pisal o tych domoch, o ktorych prave aj ty:
"These abandoned, often remote properties are known as akiya.
Because local governments are desperate to revitalize rural communities and prevent neighborhood decay, these homes are often listed at bargain prices or given away for nothing."
- remote, rural - to su tie vidiecke opustene domy v r..i sveta, a za par supiek, cize pisal o tom istom, co ty
(Podla mna ceny v Tokiu zmienil len pre porovnanie a videnie toho kontrastu a bolo to celkom informativne 🙂 )

anonym_a5e766
18. júl 2026
@heidi4

@tundra ale ten anonym nepisal len o Tokiu, len ho okrajovo zmienil. Dalej pisal o tych domoch, o ktorych prave aj ty:
Because local governments are desperate to revitalize rural communities and prevent neighborhood decay, these homes are often listed at bargain prices or given away for nothing."
- remote, rural - to su tie vidiecke opustene domy v r..i sveta, a za par supiek, cize pisal o tom istom, co ty
(Podla mna ceny v Tokiu zmienil len pre porovnanie a videnie toho kontrastu a bolo to celkom informativne 🙂 )

@heidi4
Jedna informacia sa nu zdala vcera prehnana ale dnes AI to znova potvrdila 9 millionov prazdnych domov v Japonsku
According to official data from Japan’s Ministry of Internal Affairs and Communications, there are roughly 9 million vacant homes nationwide, accounting for about 14% (or one in seven) of all residential properties in the country. These abandoned houses are known in Japan as "akiya"

tundra
autor
18. júl 2026
@heidi4

@heidi4 aspon si mi to mohla prelozit😉.Ja som sa k tej inf.dostal okrajovo, cez syna,potom som hodil do googla,kupit dom v Japonsku a tie ceny ma dostali,hlavne preto,ze Japonsko je vyspela krajina,tak som cakal ceny okolo 100k €.Dal som to sem,ako zaujimavost,samozrejme,ak niekto chce,moze si tam domcek kupit🤗

heidi4
18. júl 2026
@tundra

@heidi4 aspon si mi to mohla prelozit😉.Ja som sa k tej inf.dostal okrajovo, cez syna,potom som hodil do googla,kupit dom v Japonsku a tie ceny ma dostali,hlavne preto,ze Japonsko je vyspela krajina,tak som cakal ceny okolo 100k €.Dal som to sem,ako zaujimavost,samozrejme,ak niekto chce,moze si tam domcek kupit🤗

@tundra jaaj prepac, teraz neviem, ci srandujes, ci ironia, ci to myslis vazne :D lebo viem, ze zijes v CH a si zbehnuty, scestovany, po nemecky musis vediet lepsie nez po slovensky a tak nejak som si myslela, ze to mas aj s anglictinou, teda automaticky som bola v tom, ze ten text si preletel raz dva :D ak treba, prelozim, jasne, rada, nemam problem, ak si to teda nemyslel ironicky :D ja som bola v tom, ze ludia rozumeju po anglicky a nechcela som rypat, ja len ze si to asi prehliadol, tu info k veci v druhej polke :D kludne prelozim, ak si si este neprelozil cez google alebo nesrandujes :D v podstate pise to iste, co ty a ostatni o domoch v Taliansku a spol. 🙂
(A ano, aj ja som povazovala JP za vyspelu a drahsiu (co sa nehnutelnosti tyka) krajinu, preto som sa tu tiez nieco nove dozvedela, som myslela, ze ten "fenomen" lacnych starych domov na konci sveta sa tyka len Talianska, Spanielska a podobne. :D takze si nam rozsiril obzory, vdaka.)

tundra
autor
18. júl 2026
@heidi4

@tundra jaaj prepac, teraz neviem, ci srandujes, ci ironia, ci to myslis vazne :D lebo viem, ze zijes v CH a si zbehnuty, scestovany, po nemecky musis vediet lepsie nez po slovensky a tak nejak som si myslela, ze to mas aj s anglictinou, teda automaticky som bola v tom, ze ten text si preletel raz dva :D ak treba, prelozim, jasne, rada, nemam problem, ak si to teda nemyslel ironicky :D ja som bola v tom, ze ludia rozumeju po anglicky a nechcela som rypat, ja len ze si to asi prehliadol, tu info k veci v druhej polke :D kludne prelozim, ak si si este neprelozil cez google alebo nesrandujes :D v podstate pise to iste, co ty a ostatni o domoch v Taliansku a spol. 🙂
(A ano, aj ja som povazovala JP za vyspelu a drahsiu (co sa nehnutelnosti tyka) krajinu, preto som sa tu tiez nieco nove dozvedela, som myslela, ze ten "fenomen" lacnych starych domov na konci sveta sa tyka len Talianska, Spanielska a podobne. :D takze si nam rozsiril obzory, vdaka.)

@heidi4 nie,anglicky neviem a neprekladal som odpovede,co mi napisali,nie je to ironia.

heidi4
18. júl 2026
@tundra

@heidi4 nie,anglicky neviem a neprekladal som odpovede,co mi napisali,nie je to ironia.

@tundra aha, prepac, nejak som myslela, ze srsis multi jazykmi, tak ja ze si to len necital alebo nevsimol si. Zase u mna nemcina pokulhava, ty ju musis mat spickovu. 🙂 Jasne, prelozim teda rada 🙂 (volne prelozene, nie som profik)
These abandoned, often remote properties are known as akiya.
Tieto opustene nehnutelnosti, casto leziace na odlahlych miestach, su zname ako akiya.
Kedze miestne urady (vlady) sa zufalo snazia revitalizovat vidiecke komunity a zabranit upadku susedstva (tychto oblasti), tieto domy sa casto inzeruju za "bagatel" ceny alebo sa rozdavaju za nic.

heidi4
18. júl 2026
@tundra

@tundra a este:
"According to official data from Japan’s Ministry of Internal Affairs and Communications, there are roughly 9 million vacant homes nationwide, accounting for about 14% (or one in seven) of all residential properties in the country. These abandoned houses are known in Japan as "akiya" "
Podla oficialnych udajov od japonskeho ministerstva vnutornych veci a komunikacii, priblizne 9 milionov domov je neobyvanych v celej krajine, co cini okolo 14% (alebo 1 zo 7) zo vsetkych obytnych nehnutelnosti v krajine. Tieto opustene domy su zname v Japonsku ako "akiya".

Zaujimave. 🙂

tundra
autor
18. júl 2026
@heidi4

@tundra a este:
"According to official data from Japan’s Ministry of Internal Affairs and Communications, there are roughly 9 million vacant homes nationwide, accounting for about 14% (or one in seven) of all residential properties in the country. These abandoned houses are known in Japan as "akiya" "
Podla oficialnych udajov od japonskeho ministerstva vnutornych veci a komunikacii, priblizne 9 milionov domov je neobyvanych v celej krajine, co cini okolo 14% (alebo 1 zo 7) zo vsetkych obytnych nehnutelnosti v krajine. Tieto opustene domy su zname v Japonsku ako "akiya".

Zaujimave. 🙂

@heidi4 dakujem ti,velmi pekne.Pozeral som podmienky vystahovania do Japonska a celkom narocny proces.Inac priemerny rocny plat podla googla je cca.32k $,co teda nie je vela.
Moj byvali sef,bol v toyote na exkurzii a povedal,ze pracovne tempo,ake maju japonci,by nezvladol,ziadny europan.
Ja som fanusik,japonskych aut a dcera prave skoncila skolu a povedala,ze urcite sa pojde do Japonska pozriet,zazit japonsky tununig na vlastne oci😃.

anonym_a5e766
18. júl 2026
@tundra

@heidi4 dakujem ti,velmi pekne.Pozeral som podmienky vystahovania do Japonska a celkom narocny proces.Inac priemerny rocny plat podla googla je cca.32k $,co teda nie je vela.
Moj byvali sef,bol v toyote na exkurzii a povedal,ze pracovne tempo,ake maju japonci,by nezvladol,ziadny europan.
Ja som fanusik,japonskych aut a dcera prave skoncila skolu a povedala,ze urcite sa pojde do Japonska pozriet,zazit japonsky tununig na vlastne oci😃.

@tundra
Ja som dal dotaz na AI ci su Japonci rasisti, odpoved bola velmi vyhybava, ja som myslel o pristahovani nie turistike nemal by si to lahke aj keby si vedel po japonsky.

heidi4
18. júl 2026
@tundra

@tundra ano, krajina je to nadherna a vyspela, aj ja mam (nesplneny) sen ju raz vidiet 🙂 dcera nech si to uzije, urcite nech sa tam ide pozriet! 🙂
Ja som fanusik hor :D cize mne ani auta nechybaju k stastiu, mne sa staci dostavit a kochat sa prirodou :D

anonym_a5e766
18. júl 2026
@heidi4

@tundra ano, krajina je to nadherna a vyspela, aj ja mam (nesplneny) sen ju raz vidiet 🙂 dcera nech si to uzije, urcite nech sa tam ide pozriet! 🙂
Ja som fanusik hor :D cize mne ani auta nechybaju k stastiu, mne sa staci dostavit a kochat sa prirodou :D

@heidi4
Ja som mal velke stastie jeden bohaty zakaznik platil pobyt v Park Hyatt, co je na tomto hotely v Tokyu zaujmave ze sa tam filmoval moj oblubeny film, takze mam super spomienky na Japonsko.
Film Lost in Translation sa v slovenčine uvádza pod názvom Stratené v preklade.Tento kultový romantický film z roku 2003 režírovala Sofia Coppola a získala zaň Oscara za najlepší pôvodný scenár. Sleduje osamelého amerického herca (Bill Murray) a mladú ženu (Scarlett Johansson), ktorí sa náhodne stretnú v luxusnom tokijskom hoteli. V cudzom prostredí a kultúrnom šoku si medzi sebou vytvoria hlboké a krehké priateľstvo

tundra
autor
18. júl 2026
@heidi4

@heidi4 ja som v horach takmer cely zivot,napriek tomu, som tam rad😃

heidi4
18. júl 2026
@tundra

@heidi4 ja som v horach takmer cely zivot,napriek tomu, som tam rad😃

@tundra ved to 🙂 sa mas. 👍🏻👍🏻💪🏻

sovica
18. júl 2026

@tundra Keď si tu začal diskusiu o japonských nehnuteľnostiach, mrkni na tento slovenský pár, ktorý v Japonsku kúpil starý dom a zrenovoval ho na podnikanie:
https://my.sme.sk/horna-nitra/c/slovaci-ziju-sv...

tundra
autor
18. júl 2026
@sovica

@tundra Keď si tu začal diskusiu o japonských nehnuteľnostiach, mrkni na tento slovenský pár, ktorý v Japonsku kúpil starý dom a zrenovoval ho na podnikanie:
https://my.sme.sk/horna-nitra/c/slovaci-ziju-sv...

@sovica dakujem velmi pekne👍