Máte skúsenosti s prenájmom bytu majiteľom s domácimi zvieratami?
Ahojte, ake mate skusenosti s dlhodobym prenajmom bytu ludom s mačkou, psíkom? totiž byt je len 2 roky po komplet rekonštrukcii a nový nabytok, nechcem v texte inzeratu posobit arogantne, ale zvazujem uviest - bez domacich zvierat, terariove apod. neprekaza. Mali ste zniceny nabytok apod. od zvierat? Dakujem
Ked nechces hned napis, ale vela ludi si zas zaplatia, ze niekto toleruje psika atd. Keby sa aj chcela akoze viac zarobit, lebo prenajmov, kde moze byt hafan je malo a zas psy, ked sa o nich staras nic nenicia atd
@ameixa ano macku, doskrabala calunene stolicky ale to boli nemoderne skarede a plna pracka chlpov , po psovi par chlpov za nabytkom a smrad
@ameixa
Nikdy potom. Našim známym, ktorí sa súdia, dva malé psy zničili, čo sa dalo.
Normálne si to daj do inzerátu že nechceš zvieratá. My máme dve mačky v byte a nezničili nič, okrem skrabadla, to máme asi už 4 za 5 rokov. Ale je mi jasne, že nie každý kto má zvieratá to má tak
Keby si mala tú prerábku 15 rokov dozadu nepoviem ani slovo, ale dva roky dozadu prerábka je úplne nová. Pes sa ešte ako tak nauči chodiť von, ale po mačke ti bude celý byť smrdieť.
@ameixa pes vychovaný a nie 60 kilový, ale malý alebo stredný do 30kg ti nemá čo zničiť... Maximálne utrpia steny, že ak sa o ne oprie nie práve umytou srsťou budú špinavé, ale premaľovať nie je problém. Mačka to je horšie, tá rada škriabe nábytok...
@ameixa A ešte aj napríklad z papagája je dosť prachu a ak ho majiteľ pustí po byte bude špiniť všade... Aj nejaké akvárium pre rybičky alebo korytnačku môže vytiecť a zničiť podlahu. Je to teda vždy o tom človeku čo mu prenajmeš ako dáva pozor a proste či je seriozny a prípadnú škodu uhradí. Aj človek môže omylom niečo zničiť alebo rozbiť, je to normálne proste, nielen zviera, teda je to o tom aby ten človek bol seriózny ktorému to prenajmeš...
Vždy je všetko o ľuďoch. Zodpovední ľudia môžu mať aj 5 zvierat a spravia všetko pre to, aby tým byt netrpel - a ak sa náhodou niečo zničí, zašpiní, čokoľvek (či už zvieratami alebo nie), tak to promptne riešia. A tí nezodpovední nemusia vlastniť žiadne zviera a aj tak môžu byt poničiť, zanedbať, ...
Ale tak či tak. Ak si tam zviera nepraješ, tak si to tam kľudne napíš 🙂 Sama za seba poviem, že ja mám v byte psa. Nič nezničil ani ako šteňa a už vôbec nie ako dospelý pes. Ale ak by som si hľadala prenájom, tak by som bola vďačná za takéto priame napísanie už v inzeráte. Resp. ja som celkovo za to, aby sa takéto veci písali priamo do inzerátu (či už "zviera nie" alebo "zviera vítané"). Jednak to šetrí čas obom stranám a jednak by som skrátka chcela prenájom, kde sme so psom vítaní, a nie "ticho trpení".
Ahoj, milujem zvierata a doma mame, som velka psickarka, mam vela priatelov a znamych ale aj "zbeznych znamych" medzi psickarmi. A preto som nikdy nedovolila v prenajme zviera. Takze ano, inzerat som davala "bez zvierat". Lebo vidim, ze 80% populacie psov prosto SU NEVYCHOVANI (a ich majitelom to vobec neprekaza, ci uz donicene veciz stekanie psa v byte a problem , nedodrziavanie cistoty vo vchode atd), a macka je zas macka, to nevycvicis a ak ma nejake svoje hefty tak... 🤷 Z bytu po macke navyse tazko odstranis realny pach, bola som tak v nejednom byte po macke (slusni cisti ludia aj macka, ale to neprerazis proste to pre nemackafov smrdi a este pre alergikov co by tam potom sli to moze byt problem)
Mas pravo dat do inzeratu "bez zvierat". Mozu nicit zariadenie, psy stekat, po macke aj psovi ostane kopa alergénov, ktorych je zlozite sa zbavit a x inych veci.
My si prenajimame byt a mame aj psa, a kedze vieme, ze nic neznici, ponukli sme majitelom dvojnasobny depozit, aby videli, ze sa fakt nemaju coho bat.
Ja, keby som prenajimala byt, nechcem tam ani len rybicky.

Práveže je to dobre, že uvedies, že bez zvierat. Aspoň to bude od začiatku jasne a nebudú ti volať takí čo majú psíka alebo mačku