icon

Môže realitka pomôcť s hľadaním stavebného pozemku?

11. apr 2026

Dobrý deň, vie realitka pomôcť s hľadaním stavebného pozemku, ktorý nie je inzerovany ? Máme vyhliadnutu dedinu, kde by sme chceli ísť bývať, ale nie je tam na predaj ani 1 stavebný pozemok, ale určite sa do budúcna nájde niekto, kto na predaj mať bude, vie v tomto realitka nejako pomôcť ? Alebo ako môžeme postupovať ?

anonym_2ebbfb
11. apr 2026

manzel ked predaval byt v ktorom zil sa slobodna tak ten byt ani nezverejnili lebo ze maju zaujemcov o taku ponuku takze podla mna realne to moze byt aj s pozemkom....

anonym_bf9b19
11. apr 2026

Jedine ak je tvoj známy z realitky. Inak veľkú ochotu nečakaj. Je to ako v obchode - vyber si čo ponúkame, iné nemáme ani na sklade. Počkaj kým príde tovar - niekto dá do
predaja.

sisa_s
11. apr 2026

Skor sa popytat susedov, starostu

tilly
11. apr 2026

Realitka môže pomôcť, môže osloviť, ale ak nikto nie je ochotný predávať, tak nikoho neprinúti. A rátaj s tým, že tieto služby budú trošku drahšie.

tilly
11. apr 2026
@anonym_2ebbfb

manzel ked predaval byt v ktorom zil sa slobodna tak ten byt ani nezverejnili lebo ze maju zaujemcov o taku ponuku takze podla mna realne to moze byt aj s pozemkom....

@anonym_2ebbfb aj u nás v rámci firmy sa dist vecí týmto spôsobom predalo, ale toto bude skôr malá dedina, kde sa nepredáva

cutespider
11. apr 2026

Na vašom mieste by som sa prešiel po dedine a hľadal nejaký vhodný pozemok, ktorý by vyzeral, že sa o neho nikto nestará. Potom by som pozrel na katastri majiteľa a skúsil by som mu poslať poštou list s otázkou, či nepremýšľa nad predajom.

tilly
11. apr 2026
@cutespider

Na vašom mieste by som sa prešiel po dedine a hľadal nejaký vhodný pozemok, ktorý by vyzeral, že sa o neho nikto nestará. Potom by som pozrel na katastri majiteľa a skúsil by som mu poslať poštou list s otázkou, či nepremýšľa nad predajom.

@cutespider takto som to robila aj ja. Mala som pár starých domov vyhliadnutých, ale nič z toho nebolo. Inak, tie domy sú ešte stále prázdne.

ivicatolic
11. apr 2026

@anonym_autor šak behnite za richtárem 😁

anonym_02fecc
11. apr 2026

Nie, realitka pochybujem. Treba kuknúť katastrálnu mapu, kuknúť LV a kontaktovať priamo majiteľov. M nám sa tak ozvali za pozemky, ktoré sme im potom predali

vkatush
11. apr 2026

Kamoši riešili spôsobom, že do fb skupiny danej dediny napísali, že majú záujem o pozemok, nech sa ozve, ak niekto plánuje predávať.
A ďalší si vyhliadli zopár pozemkov, z katastra si zistili majiteľov a poslali im normálne poštou, že majú záujem. Niektorí im odpísali, niektorí odignorovali. Ale nakoniec takto našli.

tilly
11. apr 2026
@vkatush

Kamoši riešili spôsobom, že do fb skupiny danej dediny napísali, že majú záujem o pozemok, nech sa ozve, ak niekto plánuje predávať.
A ďalší si vyhliadli zopár pozemkov, z katastra si zistili majiteľov a poslali im normálne poštou, že majú záujem. Niektorí im odpísali, niektorí odignorovali. Ale nakoniec takto našli.

@vkatush takto som kúpila pred rokom aj ja pozemok. Do fb skupiny som dala, že kúpim pozemok, platím hneď v hotovosti a ozvala sa mi pani, že potrebuje súrne peniaze a predá mi pozemok. Tak som mala pozemok do dvoch týždňov od môjho príspevku 😄.