Možné riziká pri kúpe domu v nižšej oblasti?
Ahojte, potrebujem taky nazor, chceme dom, ideme na obhliadku jedneho holodomu. Dost sa mi paci. Problem je, ze si pamatam, ze rok dozadu ked sa staval, strasne prsalo, prave tam kde je stala voda. Kedze nie som muz, nevyznam sa do toho, ze ake nasledky moze mat to ze v case stavania tam stala voda? Vie mi niekto povedat? Aktualne uz je tam okolo dalsich 20 domov. Vtedy tam tento zacali stavat. Ďakujem za nejake mozne rizika takejto stavby? Plus je to nizsia oblast, aktualne ale teda uz doma okolo s plotmi. Je to dom bez sklepa. Ďakujem
@anonym_autor Raz tam stala voda, vzdy ti tam bude stat voda. Ci s domom alebo bez. Preco ho predavaju? Nie kvoli vode?
@beata_k nie, to je novostavba …. Staval sa prave v dobe, ked tam kvoli silnym dazdom stala voda, ale vtedy to bolo len pole, aktualne je tam dalsich 20 domov uz okolo …. Len teda aj to ze tam stala voda akurat, ked sa staval
Nekúpila by som dom, ktorý stojí v záplavovej oblasti, v žiadnom prípade.
@beata_k nie, to je novostavba …. Staval sa prave v dobe, ked tam kvoli silnym dazdom stala voda, ale vtedy to bolo len pole, aktualne je tam dalsich 20 domov uz okolo …. Len teda aj to ze tam stala voda akurat, ked sa staval
@anonym_autor Je to dolina. Vzdy ti tam bude stat voda. Ten dom ti bude stat vo vode. Jasne, ze budes mat vlhke mury a plesne. Kde je raz voda, tam bude stat vzdy voda. Fyzika nepusti. Co tu chces vysvetlovat?
Nekúpila by som dom, ktorý stojí v záplavovej oblasti, v žiadnom prípade.
@anonym_5df929 ono to nie je ze zaplavova oblast, standardne ked prsi, tak tam voda nestoji, ale teda stala tam vtedy ked bolo tak vynimocne u nas velke prsanie vac dni po sebe … je to normalne v meste, len je to trochu nizsie
ten by som nekúpila. Aj u nás známy postavil dom na kaluži. Zaprší a hneď mu spodná voda vyráža kanalizáciu - odpad. Keď je pekne - všetko bez problémov. Zaprší a môže zbierať do h*vná.
Ak sa robili základy počas veľkých dažďov, mohol byť betón príliš riedky, takýto betón je slabší, rýchlejšie sa rozpadáva. Preto je tam riziko, že sa budú na múroch robiť praskliny. Okrem toho dom na takom mieste potrebuje dobrú izoláciu, pozorne popozerajte či nie sú na múroch "mapy" od vlhkosti a nedávno opravovaná omietka vo vonkajších a vnútorných rohoch.
ten by som nekúpila. Aj u nás známy postavil dom na kaluži. Zaprší a hneď mu spodná voda vyráža kanalizáciu - odpad. Keď je pekne - všetko bez problémov. Zaprší a môže zbierať do h*vná.
@anonym_678e1a Vola sa to spatna klapka, namontuje sa do potrubia, stoji par eur. Neverim, ze niekdo je tak hlupy a nema to namontovane.
@anonym_autor Existuju ludia /inspektori stavieb, ktori za poplatok idu na obhliadku.
Inac ako citam prispevky, tak perla za perlou 🤔🤔🤔.

@anonym_autor Raz tam stala voda, vzdy ti tam bude stat voda. Ci s domom alebo bez. Preco ho predavaju? Nie kvoli vode?