icon

Musím podať daňové priznanie po predaji bytu?

Včera o 16:26

Je tu nejaka odbornicka na dane?? prosim… Musim podat danove priznanie v meste kde bol byt , ked od jeho kupy preslo viac ako 5 rokov?? dakujem

tilly
Včera o 16:29

Musíš ísť na obecný, miestny úrad, alebo magistrát (podľa toho, kde sa nachádza nehnuteľnosť) na oddelenie daní a poplatkov, ale to si mala urobiť do 30 dní od predaja a ohlásiť zmenu, to sa týka dane z nehnuteľností.
Ak si mala nehnuteľnosť dlhšie ako 5 rokov, daňové priznanie k dani z príjmov, nepodávaš.

anonym_0d94c0
Včera o 16:30

Príjem z prevodu nehnuteľnosti je oslobodený od dane vtedy, ak uplynulo 5 rokov od nadobudnutia nehnuteľnosti. Oslobodenie sa rovnako vzťahuje aj na príjmy z predaja nehnuteľnosti nadobudnutej dedením v priamom rade alebo niektorým z manželov, ak uplynie aspoň 5 rokov odo dňa nadobudnutia tejto nehnuteľnosti preukázateľne do vlastníctva alebo spoluvlastníctva poručiteľa.

autor
Včera o 16:37

@anonym_autor alebo som to mala len onamit teda na mestkom urade?? a to je vsetko??

autor
Včera o 16:38
@tilly

Musíš ísť na obecný, miestny úrad, alebo magistrát (podľa toho, kde sa nachádza nehnuteľnosť) na oddelenie daní a poplatkov, ale to si mala urobiť do 30 dní od predaja a ohlásiť zmenu, to sa týka dane z nehnuteľností.
Ak si mala nehnuteľnosť dlhšie ako 5 rokov, daňové priznanie k dani z príjmov, nepodávaš.

@tilly dakujem za odpoved

anonym_011beb
Včera o 16:39

@anonym_autor nehladas priatela?😂

autor
Včera o 16:49
@anonym_011beb

@anonym_autor nehladas priatela?😂

@anonym_011beb priatela, zlatokopa?? myslis?? 😅😅 jedine ked je danovak

anonym_011beb
Včera o 16:50
@anonym_autor

@anonym_011beb priatela, zlatokopa?? myslis?? 😅😅 jedine ked je danovak

@anonym_autor bolo by nam chvilku dobre😂😂😂

alexis41
Včera o 17:18
@anonym_011beb

@anonym_autor bolo by nam chvilku dobre😂😂😂

@anonym_011beb
Trapko

autor
Včera o 17:28
@anonym_autor

@anonym_autor alebo som to mala len onamit teda na mestkom urade?? a to je vsetko??

@anonym_autor mala som to oznamit ?? co ak som to neurobila???

anonym_3dda66
Včera o 17:31
@anonym_autor

@anonym_autor mala som to oznamit ?? co ak som to neurobila???

@anonym_autor do 31.1. Na oddelenie miestnych daní tam, kde bol byt. Ak si nestihla nevadí, a z dani z príjmu z predaja nehnuteľnosti si oslobodená

tilly
Včera o 18:57
@anonym_autor

@anonym_autor áno, na oddelení miestnych daní a poplatkov. Podľa toho, aké mesto to je. V ba je to magistrát, v malých dedinách je to obecný úrad, v mestách miestny úrad. A to si mala robiť do 30 dní po prepise, alebo aspoň do 31.1. Keďže to je teraz v sobotu, môžeš ešte v pondelok.
To ti mali povedať v realitke, cez ktorú si predávala.