Musím podávať daňové priznanie z predaja pozemku?
Pozdravujem, pred 2 rokmi som kúpil záhradu s výmerou 600m2 za 10 000e. V marci tohto roka som obci predal 33m2 za symbolické 1 euro, aby obecná cesta bola širšia.
Keďže som predal časť svojho pozemku do piatich rokov od kúpi pozemku, musím podávať daňové priznanie z predaja? Uzatvorená bola kúpna zmluva za 1 euro.
Až teraz po predaji som si to uvedomil, či som si nespravil zbytočne problémy, povinnosti.
Ak áno, dokedy musím podať DP?
@anonym_9fcb22 Čítaj.... kúpil 600 m2, obci predal 33 m2 za 1 €. Kde vidíš stratu 9.999 €?
A obci sa bežne predávajú pozemky pre verejné účely za symbolické ceny. My (11 vlastníkov) sme vybudovali komplet ulicu s cestou a sieťami za 170 tisíc € a predali sme to obci za 1 €.
@anonym_9fcb22 Čítaj.... kúpil 600 m2, obci predal 33 m2 za 1 €. Kde vidíš stratu 9.999 €?
A obci sa bežne predávajú pozemky pre verejné účely za symbolické ceny. My (11 vlastníkov) sme vybudovali komplet ulicu s cestou a sieťami za 170 tisíc € a predali sme to obci za 1 €.
@chrobak7 mazem.pardon.

@anonym_autor Nie, nemusíš. Z predaja si nemal žiadny zisk, ktorý by si musel zdaniť. Ty si na tom vlastne prerobil.