PAAS neuznáva majiteľov bytu. Skúsenosti a riešenia?
Ahojte, má niekto skúsenosť s PAAS v podobnej situácii?
Som nájomníčka v Starom Meste s trvalým pobytom na danej adrese a žiadam o ročnú rezidentskú parkovaciu kartu. Byt je v BSM (manželia) a obaja vlastníci mi dali súhlas cez ParkDots. Problém je, že systém pri oboch súhlasoch píše, že „osoba nie je majiteľom nehnuteľnosti“, aj keď sú normálne uvedení na liste vlastníctva. Majitelia majú viac bytov na danej adrese, takže podľa podpory sa to asi nevie správne spárovať.
Skúšali sme:
– obaja vlastníci dali súhlas zvlášť
– kontá majú overené
Aj tak to nefunguje.
Má niekto podobnú skúsenosť? Pomohlo to nejako vyriešiť online, alebo ste to museli ísť vybaviť osobne?
Ďakujem 🙏
No my sme toto riesili a aj osobne a nevyriesili. Nasa situacia je taka, ze mama byva v dome na 3 poschodí sestra byva v tom istom dome na 6 poschodí.. oba byty su pisane na mamu - na mamin byt su vydané 3 karty - otec, mama, ja... sestre kartu uz nedali, nema narok. Snazili sme sa vsemozne, napisali staznosti .. kadeco.. proste kartu nedaju
No my sme toto riesili a aj osobne a nevyriesili. Nasa situacia je taka, ze mama byva v dome na 3 poschodí sestra byva v tom istom dome na 6 poschodí.. oba byty su pisane na mamu - na mamin byt su vydané 3 karty - otec, mama, ja... sestre kartu uz nedali, nema narok. Snazili sme sa vsemozne, napisali staznosti .. kadeco.. proste kartu nedaju
@anonym_cae03a Fakt super, keď ludia v dvoch bytoch chcú mať 4 auta ( 4 karty) !
moj ex zas prevzal leasing od svojej sestry lebo je na materskej a nevie ho aktualne platit, auto aj uziva, jeho sestra ma vsak trvaly pobyt v inom meste kde aj zije, leasingovka nepovolila prepis.. takze stale je auto pisane na nu.. on je majitelom bytu ale kartu nedostal.. nech robi co robi, bol nuteny si prenajat garaz. Je tam vela veci, ktore to znacne komplikuju.
moj ex zas prevzal leasing od svojej sestry lebo je na materskej a nevie ho aktualne platit, auto aj uziva, jeho sestra ma vsak trvaly pobyt v inom meste kde aj zije, leasingovka nepovolila prepis.. takze stale je auto pisane na nu.. on je majitelom bytu ale kartu nedostal.. nech robi co robi, bol nuteny si prenajat garaz. Je tam vela veci, ktore to znacne komplikuju.
@anonym_cae03a to je zaujimave, keďže ja som vybavovala kartu na moje firemné auto - bolo na operatívny leasing. A mne stačilo mať iba papier od firmy, že auto využívam aj na súkromne účely… auto vôbec nebolo na mňa…. A cez paas to bolo v pohode. Nestačí tam nejaká zmluva? O tom, že on auto užíva?
@anonym_cae03a to je zaujimave, keďže ja som vybavovala kartu na moje firemné auto - bolo na operatívny leasing. A mne stačilo mať iba papier od firmy, že auto využívam aj na súkromne účely… auto vôbec nebolo na mňa…. A cez paas to bolo v pohode. Nestačí tam nejaká zmluva? O tom, že on auto užíva?
@oriesocek nie, lebo to nie je firma, ale fyzická osoba... ale po novom aj firmám budú vraj dávať už len abonentské karty, lebo auto sa požíva na prácu a podnikanie, a to je o dosť drahšie. Je je určená pre osoby, ktoré podnikajú alebo vlastnia nehnuteľnosť či prevádzku v zóne, pre ktorú je parkovacia karta vydaná. Tak som teda zvedavá
Majitelia uz natu adresu maju asi vydane 3 karty.
Cele je to nedomyslene. Funguje to kolko 5 rokov? A tolko chyb. No ak firemme auta na sukr.ucely budu brane ako firemne to len bude. Firma moze mat 1kartu za 1200e rok.

Evidentne nevie systém spárovať viac nehnuteľnosti a teda viac súhlasov na jednej adrese. Toto bude podľa mňa potrebné ísť doriešiť osobne k ním. Keďže princíp je - 1 adresa max 3 autá. Evidentne to nie je nastavené na 1 adresa, viac nehnuteľnosti a viac ako 3 autá…