Podnájom s mačkou: Je to vôbec reálne?
Hľadám podnájom a mám pocit, že s mačkou som automaticky problém.
Je kastrovaná, čistotná, nič neničí. Len keď vidím v inzeráte „bez zvierat“, tak ani neviem, či má zmysel písať. A keď to v inzeráte nie je, zas rozmýšľam, či to povedať hneď alebo až pri obhliadke.
Tajiť to nechcem, ale nechcem sa odpísať hneď prvou správou.
Našli ste podnájom aj so zvieraťom? Je to vôbec reálne?
@anonym_autor ja prenajímam kľudne so zvieratami aj s mačkami keďže sama mám ale mám v zmluve ošetrené že v prípade poškodenia nábytku náhradu platí nájomca. V akej časti Slovenska hľadáte?
@anonym_autor aj na FB sú vyslovene skupiny, kde prenajímajú aj so zvieratkom. Hľadaj pet friendly.
taketo otazky ci je to realne 🤦🏼♀️ pri tom kolko ludi ma domace zvierata a ani polovica z nich nebyva vo vlastnom tak ano je to realne
A tak hladaj kym nenajdes,osobne by som take podnajomcu nechcela,radsej necham byt prazdny ako potom ho renovovat,nejde len o znicene veci ale aj o tie pachy.
Mňa zaráža keď vidím inzerát "bez detí" .Chápem že nie každý má dobrú skúsenosť ale je to podľa mňa diskriminačné
Mňa zaráža keď vidím inzerát "bez detí" .Chápem že nie každý má dobrú skúsenosť ale je to podľa mňa diskriminačné
@anonym_590c3a Veď nech to je diskriminačné. Je to ich majetok, nech prenajmú komu chcú.
Ahoj, realne to je. Samozrejme, ako ihla v kope sena. Mala som pekny byt v centre velkeho mesta, inzerovala som ho ako "bez zvierat". Napriek tomu, ze som milovnik zvierat a majitel, kde zvierata su clenovia rodiny. Ale kedze bohuzial poznam aj inych majitelov a vacsina z nich ma jednoducho nevychovane psy aj macky, so zlozvykmi, a tym ludom to realne nevadi, mala som jasno v tom, ze zviera v byte nechcem. Tak som to pisala aj do inzeratu.
Ozvalo sa hned vela ludi, ale vzdy mi nieco na nich nepasovalo, proste podivin jeden za druhym. Az raz volal pan, slusny, korektny, normalny, nic nebolo problem, dohodli sme sa na stretnuti. Na konci dlheho telefonatu sa pytam: ale bez deti a domacich zvierat, tak ako je v inzerate, to je pre vas v poriadku? Naco mi povedal ze maju macku, ze mu je luto, ale "nevsimol si to". Povedala som ze si dam cas na rozmyslenie, aj sme sa stretli. Nakoniec som privolila lebo boli fakt seriozni ludia, a boli to nakoniec moji spolahlivi, bezproblemovi podnajomnici niekolko rokov.
Ale poviem pravdu - i tak bol v byte neustale smrad z macky, aj niektory doniceny nabytok. Nie som si ista, ci by som do toho zas sla do buducna. 🙂
Tym som len chcela povedal, hladaj, volaj, pytaj sa. Aj ak je napisane bez zvierat, mozno 1 z 10 pouvazuje, ak bude vsetko ostatne ok... Za opytanie nic nedas.
@anonym_autor Skus cez tu realitku. Realne to urcite je, u nas vo dvore sa prenajima domcek, raz za par rokov sa zmeni podnajomnik a vzdy je tam niekto bud so psikom alebo mackou alebo aj s viacerymi naraz.
@anonym_590c3a no však decká narobia taký bordel. Ani ja by som nepustila cudzie decká
@anonym_590c3a no však decká narobia taký bordel. Ani ja by som nepustila cudzie decká
Aj ty si bola niekedy decko
@anonym_590c3a my prenajímame viac bytov. Nikdy by som neprenajala byt za ktorý by som sa hanbila. Keby si videla byt po 2 deťoch, tak si dovolím napísať, že ako po stáde divých svíň. Rodičia im dovolili jazdiť v byte na korčuliach, odrážadle, steny rohy otrieskané, oplieskané. Darmo, z cudzieho krv netečie. Ešte aj bol problém, keď sme im nedali kauciu späť. Alebo baba so zajacom. Jasné, pohoda, zajko v klietke. To utčitéééé. Ohryzené lišty, pár x prehryzený kábel pd tv, internetu. Fakt jedna radosť. A to nedávame byty nejakým sociálnym prípadom. Odvtedy single pracujúci pár, bez detí a zvierat. A to zvery mám fakt rada. Fajčiarov tiež nie, ak, tak vopred kaucia ešte v sume za vybielenie firmou.
@anonym_590c3a kedysi si deti nedovolili u babky pohár s vodou vziať. Dnes decká urobia z bytu kôlničku a akože majiteľ je ten zlý. Woow
Čistotné a výchované zviera u nás nikdy nie je prekážkou. Určite by som to ako prvé spomenula pri hľadaní podnájmu.
@anonym_590c3a no a toto je veta, ktorú vždy používam pri prenájmoch..... A ver, že keby si zažila čo ja, robila by si to isté.
Je to trochu zlozitejsie, no je to realne. Mame psa, ponukli sme dvojnasobny depozit. Keby som ja prenajimala byt, nepovolim ani zvierata, ani deti. Znama prenajala ludom s mackou a nasla doskriabany nabytok, parapety a este aj okna, to realne nepokryje ziadny depozit a vymahanie sudnou cestou... ved vieme.
@anonym_590c3a tak tam je hlavne problém zákon. Keby bol zákon postavený inak , bolo by menej takýchto inzeratov
@anonym_590c3a Naši mali aj majú vlastný byt a netrepali do cudzieho
@anonym_autor to iste som mala s dietatom 🙄 , keby som si nekupila svoj byt tak sme asi na ulici. Hlavne ze hladali este za tri mesiace radsej nikoho ako nas..
Ja som prenajala byt s mačkou.
Depozit sme nacenili na 5000€ aby pokryl prípadnú maľovku, gauč, telku, tapety, posteľ, podlahu a dvierka na kuchynskej linke.
Nájomníci súhlasili, tri roky boli v nájme a jedine sa museli vymeniť tapety, boli ošťaté. Nové otapetovanie s adekvátnymi tapetami 1800e.
Načo ma niekto mačku keď nemá kde bývať? To si s nou doteraz bývala na ulici?
@anonym_8d56c0 A take ti nenapadlo, ze mlady clovek sa chce osamostatnit?
@anonym_8d56c0 u rodičov?

@anonym_autor áno, choď cez realitku, zavolaj realiťákom a nájdu za teba