icon

Rodina s deťmi v prenájme: Ako zvládnuť situáciu?

jatara
Dnes o 15:22

Ahojte žienky, ste tu prosím niekto s 2 detičkami v prenájme? My sme a idem z toho už vyhorieť poslednú dobu, potrebujem nájsť, akoby útechu, že v tom niesme samy, lebo mám pocit že sme. Žiaľ situácia je aká je a dostupnosť vlastného bývania tiež, tak prosím do mňa nerýte, že je to nezodpovedné.

Strana
z3
anonym_2f4587
Dnes o 18:31

@jatara ahoj, asi nerozumiem celkom, co riesis.
Mas 30, vela ludi si vlastne byvanie kupuje az po 30tke. To, ze ste medzitym stihli 2 deti, no a 🤷 Ved ste vedeli ze davate prednost rodeniu deti nez zabezpeceniu vlastneho byvania - a to chcete riesit az po detoch. A je uplne bezpredmetny moj/ineho nazor, kazdy sa rozhoduje za seba. Nevidim na tom nic zle.

Dalej.
Hovoris, ze mate vela nasetrene. Mnohi my (mam 32) nemame nic nasetrene.

Dalej.
Hovoris, ze "ale treba Vam dofinancovat uverom" - ved to je dnes uplne normalne 🤔 To je akoze na plac? My co sme nic nezdedili, nedostali, sme boli radi ked sme naskrabali a nasetrili tych 20% a cely zvysok byvania sa kupoval na uver. Kazdy den dakujem Bohu za moznost hypoteky, nevidim v tom ziadny diablov vymysel. Ale skor moznost aj pre tych co nededili a nedostali ani cent, poctivo a postupne nadobudnut svoje.
Ti z nas, ktori nemali sancu usetrit tych 20%, ti dokonca brali navyse spotrebak este k hypoteke! Napr moj manzel este za slobodna (pred par rokmi, nijaka historia). A mal vlastne byvanie s hypo a aj spotrebakom, ktore platil miesto podnajmu. A krasne sa mu to vyplatilo, ked o 5r ten byt predal.

Asi sice celkom nerozumiem, preco uz neriesite vlastne byvanie, ked hovoris ze mate vela nasetrene. Na co cakas? Chces nasetrit este viac? Spolu s Tvojim setriacim tempom krasne porastu aj ceny nehnutelnosti, ci mas akoze viziu, ze za nasetrene kupite akoze byt a to bez hypoteky? Ak Vam to tak vychadza, akoze super, to musite krasne zarobit. Tak potom sa netreba stazovat. A ak nevychadza, tak za mna nechapem na co cakate. Tak tiez netreba sa stazovat, ale konat.

Cize - nevyplakavaj, my cakame tretie, a sme sice vo vlastnom, ale zas nemame nasetrene nic. To, co by sme mali nasetrene ako vy teraz, proste postupne roky davame na tu hypoteku ktoru sme vzali hned, ako to bolo mozne a vdaka tomu sme vo vlastnom. 🤷

Drzim palce nech mate svoje vysnivane byvanie cim skor. Ale nezabudaj - v tomto ste si strojcom svojho stastia na zaklade vasich rozhodnuti.

anonym_89fff8
Dnes o 18:36
@jatara

@f333 pane bože ja som nikde ani raz nenapísala, že nemáme na to, aby sme naše deti uživili a zabezpečili im všetko, čo potrebujú !!!!!!! Nikdy v živote im nič nechýbalo ani chýbať nebude !!!!!! A máme na ich výživu aj na financovanie celej rodiny predstavte si !!!!! Akurát poteebujeme doriešiť VLASTNÉ bývanie. A to či ja som s mojimi deťmi doma alebo v robote do toho je Vás NIČ!!!!!!! JA TU NEVYPLAKÁVAM, ŽE NEMÁME PENIAZE na uživenie našich detí, och ľudia zobuďťe sa a nestarajte sa do toho do čoho Vás je nič!!! Ja som si tu nepýtala návod na život od Vás!!

@jatara
To si nevsimaj tu sa vzdy zvrhne na mudrovanie totalne od veci

anonym_89fff8
Dnes o 18:46
@anonym_3a87a3

Je to odvaha, hlavne zo strany zeny, porodit deti a nemat vlastne byvanie. Ale pozri, zachvilu uz ides do prace a kedine co ti ostava je makat a platot. Ale to by si robila aj keby mas hypoteku. Skuste nadobudnut aspon garaz, miesto na statie v takej BA, o par rokov to bude mat mnohinasobne vyssiu hodnotu. Cim viac nakupis toho, tym viac na tom zarobis a teosku si polepsis. Ak to nejde priamo s bytom/domom, chod aspon touto cestou. Pripadne nejake stavebne pozemky.

@anonym_3a87a3
Neuveritelne taketo hovadiny popisat v 21 storoci

anonym_8e5765
Dnes o 18:55

Ja uz som tu citala aj taku hlasku od anonyma,ze z hypoteky sa da zit,a hypoteku maju socky.Tak len rozmyslam,kde je problem zobrat hypo a kupit byt,ci dom.Aby deti mali stali domov.Je problem s nizkym prijmom??Ved hypo daju naozaj kazdemu,prijem byt nemusi,staci mat pekne oci.A hned daju kolko si poviete.Ale nie,to je len reakcia na to,co som tu uz citala.
Banky vedia dat aj uver ako 20percent aj hypo,vsetko spolu.Ale naozaj je dolezity prijem rodiny.A to my mame 5deti,takze asi preto nam daju hypo pre 5oci.Tam vobec nemusi byt prijem vyssi ako pri 2 detoch..
Treba ist do banky a pytat sa.

f333
Dnes o 19:03
@jatara

@f333 pane bože ja som nikde ani raz nenapísala, že nemáme na to, aby sme naše deti uživili a zabezpečili im všetko, čo potrebujú !!!!!!! Nikdy v živote im nič nechýbalo ani chýbať nebude !!!!!! A máme na ich výživu aj na financovanie celej rodiny predstavte si !!!!! Akurát poteebujeme doriešiť VLASTNÉ bývanie. A to či ja som s mojimi deťmi doma alebo v robote do toho je Vás NIČ!!!!!!! JA TU NEVYPLAKÁVAM, ŽE NEMÁME PENIAZE na uživenie našich detí, och ľudia zobuďťe sa a nestarajte sa do toho do čoho Vás je nič!!! Ja som si tu nepýtala návod na život od Vás!!

@jatara A preco teda i vyhorena? Co take robis, ze ta to tak zmaha? Deti? tak si ich nemala mat tak skoro pos ebe a ked mas finacnie,tak si najmi pestunku.Zena,co ma financie, zvlada bezny zivot nefnuka na mk ,ze je vyhorena.

zuzana76
Dnes o 19:07
@sara07

@zuzana76 toto by som tak neriešila až lebo nezabudajme že v dôchodku budu 70 ročníky , ktore budú mať tak malé dôchodky že tie byty budu musiet nejak predat, ist do menšieho alebo niečo riešit ...
pokial neostanu s nimi byvat deti

@sara07 tak, ked ten clovek bude vlastnit dom za povedzme 400 000-500 000 eur, tak preda, pojde do mensieho a bude este ako tak krasne zit

jatara
autor
Dnes o 19:10
@f333

@jatara A preco teda i vyhorena? Co take robis, ze ta to tak zmaha? Deti? tak si ich nemala mat tak skoro pos ebe a ked mas finacnie,tak si najmi pestunku.Zena,co ma financie, zvlada bezny zivot nefnuka na mk ,ze je vyhorena.

@f333 aktuálne z teba, že takýto podrypačný tvor existuje. A ty asi deti nemáš, keď ich mať bueš možeme podebatovať.

anonym_18580e
Dnes o 19:11

@jatara som jedina ktorej to pride ok? Nemyslim.podnajom ale dve deti a dvojizbak? My kym sme nepostavili dom sme tak byvali deti mali svoju izbu a my sme obyvacku spravili na cez den obyvacka v noci spalna

f333
Dnes o 19:14
@jatara

@f333 aktuálne z teba, že takýto podrypačný tvor existuje. A ty asi deti nemáš, keď ich mať bueš možeme podebatovať.

@jatara To je mozne u ludi s labilnou osobnostou, .ze maju problem so vsetkym ,ako ty.

anonym_18580e
Dnes o 19:15

@jatara žienka nebud smutná mladá žena s mužom alebo aj bez keby si bola ano ked su deti malé ste v podnájme ale mate kdw byvat 🙂 neboj zacnes chodit do prace a nikde nik nepovedal ze si nezoberiete uver a nekupite svoje 🙂 mysli trosku pozitivne 🙂 alebo si nestastna ze je teplo leto a ty zavreta v byte? Tiez sme to tak mali kazdy v rodine na byte a nebolo ist kde na dedinu na zahradku ...je to taky lepsi zivot aspon za mna ked je chalupa bazen grilovanie...na byte zas menej prace ale vidim ze si z martina ja Puchov ak by si sa ozvala mozeme vam na vikend poskytnut chalupu ako nic moc ale je tu aj sprcha aj vana aj kuchyna ...vonku velky dvor trampolina

jatara
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_740163
Dnes o 20:14
@f333

@jatara To je mozne u ludi s labilnou osobnostou, .ze maju problem so vsetkym ,ako ty.

@f333 ty si si kopla, veľká hviezda, ktorá nevie nič iné len zhadzovať ľudí. Si oveľa väčšia chudera ako tie, z ktorých sa vysmievaš. Včera lekaročka si honila ego v inej skupine a tu pani právnička, bravó 👏🏻👏🏻

sara07
Dnes o 20:54
@zuzana76

@sara07 tak, ked ten clovek bude vlastnit dom za povedzme 400 000-500 000 eur, tak preda, pojde do mensieho a bude este ako tak krasne zit

@zuzana76 nevieš aky bude trh vyzerat s istotou
nevieš či nebude tolko volnych bytov a domov že pôjdu ceny dole ,nevieš či budu 70 dlhšie žit alebo proste v 60 zomru , to sa zase dalšie byty , domy uvolnia ...
nikde nemáš istotu že ten dom za tolké prachy predáš

sara07
Dnes o 20:55
@anonym_18580e

@jatara som jedina ktorej to pride ok? Nemyslim.podnajom ale dve deti a dvojizbak? My kym sme nepostavili dom sme tak byvali deti mali svoju izbu a my sme obyvacku spravili na cez den obyvacka v noci spalna

@anonym_18580e však takto bývala drvivá väčšina rodín za sociku , nikto to nejak neprežival ,kto mal dvojizbak inak to nešlo a nikto sa nezosypaval že to je tak , pripadne že to bude tak vkuse nostop

sara07
Dnes o 20:58
@zuzana76

@zuzana76 teraz ma napadlo že tvojich slov tak silne znie odkaz a viera našho milovanééého pam premiera ako sa mám dobre a ešte sa budeme mať dobre 😂😂😂😂😂😂😂treba podporovat slová vodcu dáármo 😖 riešit a priesviečat , 100 x opakovana lož sa stáva pravdou
zhoda náhod posledné dni tzv. ekonomické témy

zuzana76
Dnes o 21:01
@sara07

@zuzana76 nevieš aky bude trh vyzerat s istotou
nevieš či nebude tolko volnych bytov a domov že pôjdu ceny dole ,nevieš či budu 70 dlhšie žit alebo proste v 60 zomru , to sa zase dalšie byty , domy uvolnia ...
nikde nemáš istotu že ten dom za tolké prachy predáš

@sara07 neviem, ale mat majetok splateny, alebo byvat v podnajme je dost rozdiel, ten co byva v podnajme zvacsa nema nic, plati vysoky najom, vyssi ako by bola mozno jeho hypoteka

zuzana76
Dnes o 21:03

Inak aj v nemecku zrovna moj okruh znamych byva vo vlastnych domoch, nepotnam takych co byvaju v prenajme

zuzana76
Dnes o 21:04
@sara07

@zuzana76 teraz ma napadlo že tvojich slov tak silne znie odkaz a viera našho milovanééého pam premiera ako sa mám dobre a ešte sa budeme mať dobre 😂😂😂😂😂😂😂treba podporovat slová vodcu dáármo 😖 riešit a priesviečat , 100 x opakovana lož sa stáva pravdou
zhoda náhod posledné dni tzv. ekonomické témy

@sara07 neviem ake ekonomicke temy, ja premiera nepodporujem

sara07
Dnes o 21:05
@zuzana76

@sara07 neviem, ale mat majetok splateny, alebo byvat v podnajme je dost rozdiel, ten co byva v podnajme zvacsa nema nic, plati vysoky najom, vyssi ako by bola mozno jeho hypoteka

@zuzana76 a koho je to chyba že určita čast ludi nedosiahne na hypoteku ?
máme najvyššie odvodove zataženie, cenu prace, szoč menší dávaju dole, kašlu na rodiny
nemám pocit že je chyba len a iba v ludoch, chyba je aj vo vlade ako šafari a o čo sa stara
nemaju na vyber
zase ak nema hypoteku , prečo nie je viac socialnych bytov ?
pripadne vždy sa dá neja investovat , banke zase preplatíš tiež slušné prachy
nemáš istotu že to čo si kupila za 100 litrov dajme tomu po sčítaní všetkého aj vyhodne nakonie predaš . ked to sčitaš celkovo so všetkym

sara07
Dnes o 21:08
@zuzana76

@sara07 neviem ake ekonomicke temy, ja premiera nepodporujem

@zuzana76 ked mysliš 😂

zuzana76
Dnes o 21:09
@sara07

@zuzana76 a koho je to chyba že určita čast ludi nedosiahne na hypoteku ?
máme najvyššie odvodove zataženie, cenu prace, szoč menší dávaju dole, kašlu na rodiny
nemám pocit že je chyba len a iba v ludoch, chyba je aj vo vlade ako šafari a o čo sa stara
nemaju na vyber
zase ak nema hypoteku , prečo nie je viac socialnych bytov ?
pripadne vždy sa dá neja investovat , banke zase preplatíš tiež slušné prachy
nemáš istotu že to čo si kupila za 100 litrov dajme tomu po sčítaní všetkého aj vyhodne nakonie predaš . ked to sčitaš celkovo so všetkym

@sara07 tak to je druha vec, vlada rozdava, kradne a sebe do vrecka, to je ale toez chyba ludi, su tam preto, ze ich zvolili, ja som fica nevolila. To ze niekto - eodina nema ani na hypoteku na dvojizbak, tak tam by sa bolo tiez treba pozriet na hospodarenie rodiny, mnohi nevedia hospodarit

zuzana76
Dnes o 21:10
@sara07

@zuzana76 ked mysliš 😂

@sara07 no myslim, lebo viem, co som kruzkovala

Strana
z3