icon

Skúsenosti s prenájmom bytu kamarátke. Kam povedie nezaplatený nájom?

Dnes o 06:32

Chcem len pridať moju skúsenosť, aby ste si dali pozor aj na tých najbližších. Mala som voľný jednoizbový byt po babke a kamoška sa ocitla v zlej situácii, rozvádzala sa. Tak som jej ho ponúkla, že nech mi platí len čisté energie a niečo symbolické navrch, kým sa nespamätá. Zmluvu sme neriešili, veď sa poznáme od strednej školy, načo papier.

Bývala tam rok. Prvé mesiace peniaze chodili, potom začali výhovorky, že mešká výplata, že musí deťom kúpiť veci do školy... Dopadlo to tak, že mi dlhuje na nájme a energiách vyše 1200 eur. Keď som už ráznejšie vypýtala peniaze, urazila sa, zbalila sa zo dňa na deň a nechala mi v byte neskutočný neporiadok, dokonca mi odniesla moju mikrovlnku a práčku, vraj si to započítala za nejaké ""opravy"", čo tam robila bez môjho vedomia. Telefón mi nedvíha, na správy nereaguje. Poučenie pre mňa – biznis a rodina/kamoši nejdú dokopy. Vždy majte zmluvu a kauciu, aj keby išlo o vlastnú sestru.
Oplatí sa to vôbec dávať na políciu alebo na súd kvôli takejto sume?

crazy_cat_lady
Dnes o 06:37

Kedze nemas ziadnu zmluvu, tak nie. Este budes mat ty opletacky zato, ze ti tam byvala nacierno

anonym_301317
Dnes o 06:44

@anonym_autor bud rada ze zmizla, kebyze tam ostane s detmi tak ju odtial ani nedostanes.

anonym_4724c1
Dnes o 06:49

Za dobrotu na žobrotu či ako sa to vravi
nikam to nedávaj lebo ešte ty budeš zlá a budeš mať problem taký je zakon na Sk
tú práčku a mikro určite predala
je jedno ako dlho sa poznáte niektorý ludia sú proste socky len to nevidiš kým neprijde problem

vlastakubi3
Dnes o 06:53

No človek sa učí na vlastných chybách. Nič v zlom. Na políciu by som to nedávala, daj byt do poriadku a nájdi poriadneho nájomníka so zmluvou. A hlavne kamoška to už nie je, aj keby ťa zrazu začala kontaktovať a aj keby vrátila peniaze. Proste od takých ľudí sa treba držať čo najďaľej.

biba_18
Dnes o 06:57

to nie je o tom že kamoška - lebo toto kamoš neurobí...
neviem aké ste boli blízke - ale zjavne nie až tak, aby ste sa navštevovali a aby si videla ako jej to tam ide ...
ja by som svojej kamoške poskytla bývanie aj u seba, ak by som nemala inú možnosť. ale viem určite, že takto by sme nedopadli. kamarátky si vyberám ...

melanta
Dnes o 11:17

Prenajala si byt na čierno - bez zmluvy a za nájom (niečo symbolické navrch). Takže riešiť to cez políciu určite nie je na mieste a rovnako súd nemá čo riešiť. Nemáš čo riešiť bez zmluvy a ešte ty by si si urobila problém (keďže si nemala zmluvu hoci si pýtala nájom, aj keď len vo forme "niečo symbolické navrch). Takže nech je to ponaučenie pre teba a kamošku vymaž zo svojho života.

floren
Dnes o 11:26

U nás takto sesternica. 550€ a samozrejme zlí sme my