icon

Šli by ste do zdieľaného bývania?

18. apr 2026

Ak by ste nemali peniaze na ani garsonku isli by ste do zdielaneho bytu?

cyberk
18. apr 2026

Samozrejme, ze ano

anonym_0b5261
18. apr 2026

Ano, neverím že by to bolo horšie ako na internáte, tri baby tri rozdielne povahy v jednej izbe

anonym_0afbc3
18. apr 2026

urcite, tak ono hlavne ani nemas moc na vyber, ci by si radsej spal vonku na lavicke?

aperolcek
18. apr 2026

@anonym_autor Ahoj, ja som bývala týmto spôsobom hneď 2x, raz s cudzími babami, potom s kamarátkou a jej známou. Paradoxne sa mi s cudzími babami bývalo oveľa lepšie, povedala by som že bezproblémovo. Kamarátkina známa bola strašne lakomá - vždy všetko "chcela" vrátiť, no nikdy to neurobila 😃, vyjedala veci z chladničky, na posedenie vypila fľašu drahého vína, ktorú som dostala od priateľa, kradla cigarety, kapsule do prania, fotila sa o zrkadlo v kamoškinej izbe napriek zákazu chodiť tam, používala aj naše šminky... zakaždým ona posledná kupovala toaleťák a čistiace (klamstvo, aby nemusela kupovať ona). Samozrejme sme ju konfrontovali, vydržala tak 2-3 dni byť normálna, potom zas to isté. Čiže veľmi záleží, na koho natrafíš. Ja som takto bývala, lebo som mala úbohý absolventský plat a inak by som v Bratislave ani nemohla bývať. Ak to inak nejde, tak čo?? Bývať sa musí.

anonym_ebd546
18. apr 2026

Nikdy, je to ako bývať za trest.

anonym_017a36
18. apr 2026

Podla toho, ake su alternativy… rodicia, lavicka? Je to na rok, na dva atd… je tolko premennych 🤷‍♀️ samozrejme, vzdy by som hladala byvanie s maximalnym sukromim, ale ked sa musi prisposobila som…

anonym_b5aa7e
18. apr 2026

@anonym_autor ked nemas na vyber 🤷🏻‍♀️hladala by som aspon moznost samostatnej izby nepriechodnej samozrejme

kocuris
18. apr 2026
@aperolcek

@anonym_autor Ahoj, ja som bývala týmto spôsobom hneď 2x, raz s cudzími babami, potom s kamarátkou a jej známou. Paradoxne sa mi s cudzími babami bývalo oveľa lepšie, povedala by som že bezproblémovo. Kamarátkina známa bola strašne lakomá - vždy všetko "chcela" vrátiť, no nikdy to neurobila 😃, vyjedala veci z chladničky, na posedenie vypila fľašu drahého vína, ktorú som dostala od priateľa, kradla cigarety, kapsule do prania, fotila sa o zrkadlo v kamoškinej izbe napriek zákazu chodiť tam, používala aj naše šminky... zakaždým ona posledná kupovala toaleťák a čistiace (klamstvo, aby nemusela kupovať ona). Samozrejme sme ju konfrontovali, vydržala tak 2-3 dni byť normálna, potom zas to isté. Čiže veľmi záleží, na koho natrafíš. Ja som takto bývala, lebo som mala úbohý absolventský plat a inak by som v Bratislave ani nemohla bývať. Ak to inak nejde, tak čo?? Bývať sa musí.

@aperolcek čistá pinda

biba_18
18. apr 2026

ak by nebola iná možnosť tak áno

anonym_001e3d
18. apr 2026

Ak je alternativa cislo 2 „pod most“, tak ano. So znamymi, nie s blizkymi priatelmi a jasne stavenymi pravidlami vopred.

ljmmm
18. apr 2026

samozrejme, celu vyskusom tak fungovala a este dva tri roky po, kym som si nekupila bydlo. praveze to bolosuper, stale party 🙂

anonym_578b96
18. apr 2026

@anonym_autor môj prvý frajer tak býval pár rokov v zdieľanom dome, stará pani bývala v jednej izbe, on s kamošom v druhej izbe a ďalší dva v tretej. Ona im varila, oni jej pomáhali v záhrade, upratovali. Platili jej len za energie.
Môj brat odišiel od ženy tiež do zdieľaneho bytu s kolegom. Na nejaký čas, kým poriešili dom po rozvode.

majlo1234
18. apr 2026

Ako mlada dospela som tak chvilu byvala, boli sme super partia, chodili sme spolu na vylety, robili party. Pekne casy

anonym_d8ed4a
18. apr 2026

Teraz uz nie. Uz potrebujem svoje sukromie, ale v ranej dospelosti som s tym nemala problem. Cela vyska na intraku, v lete brigady v zahranici na zdielanych bytoch, prve 2 roky s muzom sme tiez tak chvilu byvali.

d_ivana
19. apr 2026

@anonym_autor Bývala som 4 roky na internáte, čo je trošku iné ako zdieľaný byt, ale sú tam isté podobnosti...do zdieľaného bytu by som nešla, to radšej návrat k rodičom, kým si nenašetrím.