icon

Prečo sú zákusky z cukrárne menej chutné?

Včera o 15:50

Ahojte. Idem Vám opísať minulotýždňovu skúsenosť. Nahlásila sa nám nečakaná návšteva. Takže, že idem ako na hotové do cukrárne v Prešove a kúpim nejaké zákusky. Bol štvrtok cca 16,00. Obehla som v centre asi 5 cukrárni. V žiadnej som nenasla normálny jeditelny zákusok. Kde sa podeli kremese, venčeky, zamatová roláda.... V každej jednej cukrari iba tie umelé cheesecaky. Nakoniec už som musela niečo kúpiť. Všetky kolace na jedno kopyto. Iba farbou sa líšili. A kus za 3,20.

Strana
z2
autor
Včera o 20:43
@biba_18

tu ani cukráreň nemáme 😂 takže návšteva by nemala nič. možno nejakú mrazenú tortu z lidla…

@biba_18 ja sim si chcela návštevu uctiť. Staršia pani, preto som hľadala klasiku. Nevadí, prežili sme.

vkatush
Dnes o 04:35

Preto treba mať svoju overenú cukráreň.
Ja chodím len do jednej, v ktorej viem, že robia poctivé domáce, a aj "moderné", aj klasické.
Párkrát som skúsila iné (všetkými vychvalené a predražené), a vždy som nadávala za vyhodené peniaze. A niekedy sme doslova vyhodili aj tie koláče, lebo sa buď nedali jesť alebo čistá umelina.

alenka58
Dnes o 07:43
@viestta

Nehadajte sa na blbom listkovom ceste. (Aj ked je pravda, ze ma sa piect aspon na 200 a tenko vyvalkane je na teplovzduch upecene za 10 - 15 minut, za ten cas sa da aj puding uvarit a kludne sa moze vyliat na teple cesto, lebo to nie je maslovy krem, ktory by sa roztopil.) Radsej poradte zakladatelke rychle domace kolace aby nebola odkazana na cukrarne

@viestta no ja by som radšej spravila puding/robím výborný karamelový/ s ovocím to je rýchlo, so šľahačkou bez šľahačky a s piškótmi

alenka58
Dnes o 07:44

ešte narýchlo buď flambujem banány alebo banán v čokoláde je rýchly

anonym_c49c5a
Dnes o 07:55
@alenka58

@viestta no ja by som radšej spravila puding/robím výborný karamelový/ s ovocím to je rýchlo, so šľahačkou bez šľahačky a s piškótmi

@alenka58 ako robíš karamelový? Upáliš cukor?

0silvia0
Dnes o 08:00

Ja navštívim cukráreň cca raz za 3 roky (dosť pečiem), nevšimla som si, že by sa klasické zákusky vytrácali. Asi preto, že tam často nechodím a že keď už idem, tak do osvedčenej klasickej, našla som aj fotky na ich fb a stále majú klasiku

alenka58
Dnes o 08:04
@anonym_c49c5a

@alenka58 ako robíš karamelový? Upáliš cukor?

@anonym_c49c5a áno, 7 dkg cukru upáliť zaliať 1/2 l mliekom+ van.cukor / nechať karamel rozpustiť/, v 1/4 l rozhabarkovať 2 lyž. maizeny + 3 žĺtka dať variť spolu do zhustnutia/je to rýchlo, dávam to do formy tak že piškoty zalejem pudingom a navrch niekedy šahačku, deti si z toho samé naberajú, alebo do pohárov

sisaka
Dnes o 14:48
@0silvia0

Ja navštívim cukráreň cca raz za 3 roky (dosť pečiem), nevšimla som si, že by sa klasické zákusky vytrácali. Asi preto, že tam často nechodím a že keď už idem, tak do osvedčenej klasickej, našla som aj fotky na ich fb a stále majú klasiku

@0silvia0 to vyzerá úplne fantasticky 😍,
ťažko vybrať 😅

Strana
z2