Prečo sú zákusky z cukrárne menej chutné?
Ahojte. Idem Vám opísať minulotýždňovu skúsenosť. Nahlásila sa nám nečakaná návšteva. Takže, že idem ako na hotové do cukrárne v Prešove a kúpim nejaké zákusky. Bol štvrtok cca 16,00. Obehla som v centre asi 5 cukrárni. V žiadnej som nenasla normálny jeditelny zákusok. Kde sa podeli kremese, venčeky, zamatová roláda.... V každej jednej cukrari iba tie umelé cheesecaky. Nakoniec už som musela niečo kúpiť. Všetky kolace na jedno kopyto. Iba farbou sa líšili. A kus za 3,20.
Preto treba mať svoju overenú cukráreň.
Ja chodím len do jednej, v ktorej viem, že robia poctivé domáce, a aj "moderné", aj klasické.
Párkrát som skúsila iné (všetkými vychvalené a predražené), a vždy som nadávala za vyhodené peniaze. A niekedy sme doslova vyhodili aj tie koláče, lebo sa buď nedali jesť alebo čistá umelina.
Nehadajte sa na blbom listkovom ceste. (Aj ked je pravda, ze ma sa piect aspon na 200 a tenko vyvalkane je na teplovzduch upecene za 10 - 15 minut, za ten cas sa da aj puding uvarit a kludne sa moze vyliat na teple cesto, lebo to nie je maslovy krem, ktory by sa roztopil.) Radsej poradte zakladatelke rychle domace kolace aby nebola odkazana na cukrarne
@viestta no ja by som radšej spravila puding/robím výborný karamelový/ s ovocím to je rýchlo, so šľahačkou bez šľahačky a s piškótmi
ešte narýchlo buď flambujem banány alebo banán v čokoláde je rýchly
@alenka58 ako robíš karamelový? Upáliš cukor?
@anonym_c49c5a áno, 7 dkg cukru upáliť zaliať 1/2 l mliekom+ van.cukor / nechať karamel rozpustiť/, v 1/4 l rozhabarkovať 2 lyž. maizeny + 3 žĺtka dať variť spolu do zhustnutia/je to rýchlo, dávam to do formy tak že piškoty zalejem pudingom a navrch niekedy šahačku, deti si z toho samé naberajú, alebo do pohárov
Ja navštívim cukráreň cca raz za 3 roky (dosť pečiem), nevšimla som si, že by sa klasické zákusky vytrácali. Asi preto, že tam často nechodím a že keď už idem, tak do osvedčenej klasickej, našla som aj fotky na ich fb a stále majú klasiku
@0silvia0 to vyzerá úplne fantasticky 😍,
ťažko vybrať 😅

tu ani cukráreň nemáme 😂 takže návšteva by nemala nič. možno nejakú mrazenú tortu z lidla…
@biba_18 ja sim si chcela návštevu uctiť. Staršia pani, preto som hľadala klasiku. Nevadí, prežili sme.