Prečo sú zákusky z cukrárne menej chutné?
Ahojte. Idem Vám opísať minulotýždňovu skúsenosť. Nahlásila sa nám nečakaná návšteva. Takže, že idem ako na hotové do cukrárne v Prešove a kúpim nejaké zákusky. Bol štvrtok cca 16,00. Obehla som v centre asi 5 cukrárni. V žiadnej som nenasla normálny jeditelny zákusok. Kde sa podeli kremese, venčeky, zamatová roláda.... V každej jednej cukrari iba tie umelé cheesecaky. Nakoniec už som musela niečo kúpiť. Všetky kolace na jedno kopyto. Iba farbou sa líšili. A kus za 3,20.
To si dobre obisla u nas priemer 4.70-5.50
Cheescake tart craquelin chou pavlovka a venceky to je je teraz in.kremes a puncak jedine torta ak vobec.. rezy sa vyrabat ani predavat neoplati..aj cukrarina ma svoje trendy zaspala si trosku dobu..
Na objednavku pred vianocami snad ale v bezny den si kremes ani pipku proste nekupis jedine ak mate niekde v okoli retro podnik.
V takom pripade kupim Marlenku a vybavene, inak samozrejme domaca vyroba.
Svet kolačov na stanici,inde ani nekupujem. A inak listkove cesto mať v mraznicke a za 20 minut maš kremeš,ze sa budu hostia oblizovať.
Škoda že si až v PO. U nás je výrobňa zákuskov - majú aj svoje predajne 2-3 , kde pečú presne tieto retro zákusky. Kremeše, špice, rôzne rolády, punčové, veterníky.....
Cena je okolo 1,5 - 2 e/ks, ale to možno preto že je to výrobňa. Zaručene vždy čerstvé zákusky.
Svet kolačov na stanici,inde ani nekupujem. A inak listkove cesto mať v mraznicke a za 20 minut maš kremeš,ze sa budu hostia oblizovať.
@janinah za 20 min. krémeš? to určite,
však krémeš musí stáť v chladničke aby cesto zmäklo od plnky.
20 min. sa len pečie v rúre. potom musí ochladnúť upečené cesto a až tak dávať plnku.
to čo píšeš to tak tyčinky z lístkového cesta.
Cheesecake nie je o nic viac umely nez kolace, co si vymenovala, jedno aj druhe vies totiz pripravit bud z kvalitnych surovin, aby boli chutne, alebo z lacnych nahrazok 🤷♀️
A neviem ci je to moda, ale mne napriklad uz od detstva nikdy nechutili bezne zakusky typu rolada alebo veternik. Ja som napriklad rada, ze je vyber konecne iny…
No neviem, co je viac umele - ci cheesecake alebo kremes z cukrarne s ratlinnou slahackou z prasku alebo veternik plny margarinu. Najst poctivy zakusok v beznej cukrarni je rarita a ked, tak nestoji 2 eura, ale minimalne 4. Upiect doma je stavka na istotu a nemusi to byt vobec profi zakusok, staci aj obycajna babovka ci bublanina. 100x lepsie ako mnohe kupovane umeliny.
U nas je jedna cukraren kde prave tieto zakusky maju.
A k tej cene, to mate este dobre
@anonym_autor nečakaná návšteva by dostala domáci koláč ak by som mala náladu alebo čo by som našla v špajzi.
Necakana navsteva by dostala keksiky zo spajze, ak by sa ohlasila dostatocne dlho vopred, tak mozno piskotovu roladu s dzemom. Nebehala by som po cukrarnach
(len tak mimochodom, boli sme v Presove pred Vianocami a v jednej cukrarni na Hlavnej sme si nevedeli vybrat. Ne kvoli tomu, ze by nic nemali ale mali toho tolko, ze naozaj to bolo tazke)
Že 3.20... u nás v meste a to sme malé mesto, sú cez 4 eurá za kus. Inak ja mám cheesecaky rada. U nás v cukrárni, kde som aj robila boli práve tie cheesecaky najmenej umelé oproti krémešom a roládam (robili sa reálne z lučiny a bežných surovín ako doma zatiaľ čo "klasické" zákusky boli prášková výroba).
Inak u nás má jednota tiež zákusky v ponuke na pulte a majú veľa veľa klasiky a naozaj fajnove. Aj keď už cenami dobiehajú cukrárne.
@anonym_autor v Komarne mame aj klasicke, aj moderne.
@janinah za 20 min. krémeš? to určite,
však krémeš musí stáť v chladničke aby cesto zmäklo od plnky.
20 min. sa len pečie v rúre. potom musí ochladnúť upečené cesto a až tak dávať plnku.
to čo píšeš to tak tyčinky z lístkového cesta.
@anonym_dbdb7b 20 minut piecť listkove? To vyberieš uhoľ z rury...peciem 5 max 7 minut....cesto je tenke vychladne rychlo...a ano,za 20 minut mam hotovy kremes,ktory vystrcim na balkon a kym pridu hostia a usadia sa tak ho podavam
@anonym_dbdb7b 20 minut piecť listkove? To vyberieš uhoľ z rury...peciem 5 max 7 minut....cesto je tenke vychladne rychlo...a ano,za 20 minut mam hotovy kremes,ktory vystrcim na balkon a kym pridu hostia a usadia sa tak ho podavam
@janinah no uz len sa bude clovek s kremesom serinkat. Cesto rozmrazit, vyvalkat, upiect, puding uvarit, slahacku vyslahat, cokoladovu polevu urobit a rozotriet? Co blaznis? 20 minut? To urcite. Jedine ze by si robila nejaky kremes ze supnes na listkove cesto puding a hotovo. To uz by som radsej puding s piskotami a ovocim urobila.
@janinah no uz len sa bude clovek s kremesom serinkat. Cesto rozmrazit, vyvalkat, upiect, puding uvarit, slahacku vyslahat, cokoladovu polevu urobit a rozotriet? Co blaznis? 20 minut? To urcite. Jedine ze by si robila nejaky kremes ze supnes na listkove cesto puding a hotovo. To uz by som radsej puding s piskotami a ovocim urobila.
@anonym_c49c5a pudingovy kremeš nie je kremeš? Nemusi mať ani slahacku ani cokoladu,ak ho potrebujes narychlo.A ten moj podla mamkinho receptu je chuťovo vyborny.
@anonym_c49c5a pudingovy kremeš nie je kremeš? Nemusi mať ani slahacku ani cokoladu,ak ho potrebujes narychlo.A ten moj podla mamkinho receptu je chuťovo vyborny.
@janinah tak co uz je na listkovom ceste s pudingom az take vyborne, je to len cesto a puding. Nabuduce si to stopni od rozmrazovania cesta, ci to stihnes za 20 minut. Pochybujem.
@anonym_autor mňa to tiež štve, že sa to z cukrárni nejak vytráca. Keď pridem na Slovensko, tak chcem práve tie tradičné, čo nekúpim v žiadnej cukrárni vo Francúzsku, Taliansku, UK, USA, Kanade…
Nie že pridem a tam to isté, čo si môžem dať aj doma cheescakes, macarons, tiramisu, cannoli, pavlova… nehovorím, že sú to zlé dezerty, ale aj turista si radšej dá niečo unikátne ako nejakú globálnu klasiku.
tu ani cukráreň nemáme 😂 takže návšteva by nemala nič. možno nejakú mrazenú tortu z lidla…
@anonym_autor
@markusrasford aj ty spravíš za 20 min. ako jedna tu na MK čo nás presviedča?
@anonym_c49c5a uhoľ určite nevyberiem ak budem piecť 15 min. tak ale ty máš za 20 min. celý koláč . No na východe je to asi iné, tam idú inak hodinky asi.
@anonym_c49c5a To vieš pečie min. 10 min. a za ďalších 10 min. je už koláč hotový. Darmo , východ je iný svet.
Ja niekedy kúpim zákusky aj v Kauflande, Billu alebo potravinách alebo čajové pečivo.
Nehadajte sa na blbom listkovom ceste. (Aj ked je pravda, ze ma sa piect aspon na 200 a tenko vyvalkane je na teplovzduch upecene za 10 - 15 minut, za ten cas sa da aj puding uvarit a kludne sa moze vyliat na teple cesto, lebo to nie je maslovy krem, ktory by sa roztopil.) Radsej poradte zakladatelke rychle domace kolace aby nebola odkazana na cukrarne
Pani nepýta recept. Pečiem roky, len nech povie aký chce a recept raz dva poskytnem.
@markusrasford aj ty spravíš za 20 min. ako jedna tu na MK čo nás presviedča?
@anonym_dbdb7b kde som písal ze ja upečieme za 20 minút? Nie nenapiekol by som určite.
Ja mám tiež najradšej klasické zákusky .Špice, puncove rezy ,laskonky atď.Neviem čo ľudia vidia na cheesecakoch,tartaletkach
V takom pripade kupim Marlenku a vybavene, inak samozrejme domaca vyroba.
@la_dolce_vita ja pečiem, ale nemala som čas.
@janinah o nich viem, bohužiaľ majú otvorene iba do 16,00. Už som to nestihala.

No to je teraz taka "moda", ale tu sa pochopenia asi nedockas, lebo ludia to maju radi a chcu, furt len cheescake a este tie "pohariky" a tartaletky. Klasickych zakuskov fakt je malo. Ale u nas je taka jedna cukraren, kde maju tieto tradicne. V BB, ale patri to pod brezniansku cukraren. Ale ja malokedy kupujem tajto, skor svokrovci, ja bud peciem tortu, ked mame planovanu oslavu a ked nie, tak ponuknem keksy. Na mensiu navstevu si upeciem medove rezy alebo nanukove rezy, v najhorsom priprade bublaninu. Mne ani tie torty s mascarpone a slahackou a s ovocim, co sa v tom rozmaca, nechutia.