Ako sa zbaviť zlých snov a stresu?
Ahojte. Áno, chápem, že sú to len sny, ale už mi je nepríjemné, každé ráno sa budiť vystrašená, alebo s plačom. A už neviem, čo, stým. Pred spaním nejedávam, pijem iba čistú vodu, vcera son zaspala pri sľube, alebo zaspim pri nejakej zabavnej relacii ..
Ale tie sny , to je strašné.. väčšinou sú o duchovi a vzdy sa to deje u mojej mami doma. Ja ho nevidim, ale že bucha dverami, alebo zhadzuje niečo, a vzdy to akoze dokazujem pred mamou alebo babkou, že tam v skutočnosti je... už sa mi to snívalo aj tak pred pár dnami, že som nala sen v sne ... akoze snivalo sami, že som snivala ... to je uz niečo hrozné..
Mam menšie nezhody vo vnutri seba, s mojim manželom, mozno strach o seba o rodinu manzela ci deti .. ale to je vsetko normalne si myslim ..
Co mam skusit ?
Prosim, fakt piste normalne komentare.
@anonym_autor fakt pisem normalne, odkedy sme zacali mat necakane umrtia v rodine a rozisla som sa s debilom, mam uz asi 10 rokov nocne mory a ovela horsie, nez toto, mna sexualne tyral ponizoval ex. Nebudem pisat, co sa mi sniva ,asi taka trauma, ze na to do smrti nezabudnem.
@anonym_e9ce47 prepáč, že sa pýtam, ale chodila si na terapie k psychologičke? Veď žiť s niečim takým, musí byť strašne ťažké. Verím, že sa aspoň tých snov nejak zbavíš.
@anonym_autor takže máš nezhody v sebe a s mužom a v sne dokazuješ mame a babke, že sa niečo deje, aj keď to nevidia. Nezamýšľaj sa nad dejom sna ale nad celým kontextom. Možno by to chcelo psychológa alebo manželskú poradňu.
@anonym_e9ce47 prepáč, že sa pýtam, ale chodila si na terapie k psychologičke? Veď žiť s niečim takým, musí byť strašne ťažké. Verím, že sa aspoň tých snov nejak zbavíš.
@anonym_5c53ac hej, je to strasne. Uz neviem, co je to normalne sa vyspat. Neviem, ci mi dake AD pomozu toto prekonat. Na sedenia som chodila ku psychiatrovi, ty mi vobec nepomohli.
@anonym_5c53ac ale sny mame to, co mame v podvedomi, mozno riesite daco v rodine a tebe sa to takto vynara v noci, presne ako pise a0, suhlasim. Ak su to zijuci ludia. Mozno riesit, preco sa ti to sniva.
Mne sa to sniva z dovodu traumy. To zmazat neviem.
@anonym_autor fakt pisem normalne, odkedy sme zacali mat necakane umrtia v rodine a rozisla som sa s debilom, mam uz asi 10 rokov nocne mory a ovela horsie, nez toto, mna sexualne tyral ponizoval ex. Nebudem pisat, co sa mi sniva ,asi taka trauma, ze na to do smrti nezabudnem.
@anonym_e9ce47 tak to ma veľmi mrzí, čo prežívaš, ale s mojou temou to nemá nič spoločné.. ja som v živote nezažila traumu, ale tie sny ma trápia, keď nam sen v sne, a ešte sa budim s plačom alebo vystrašená, aj keď určite sa to na tie tvoje sny nechytá, urcite si to tu nebudeme porovnávať, ty más sny z traumy, ja neviem prečo
@anonym_autor takže máš nezhody v sebe a s mužom a v sne dokazuješ mame a babke, že sa niečo deje, aj keď to nevidia. Nezamýšľaj sa nad dejom sna ale nad celým kontextom. Možno by to chcelo psychológa alebo manželskú poradňu.
@a0 ano mam nezhodi v sebe s mužom.. ale v sne dokazujem mame, toho ducha, ktorí hybe predmetmi, bucha dverami, ja hp nevidim
@anonym_e9ce47 tak to ma veľmi mrzí, čo prežívaš, ale s mojou temou to nemá nič spoločné.. ja som v živote nezažila traumu, ale tie sny ma trápia, keď nam sen v sne, a ešte sa budim s plačom alebo vystrašená, aj keď určite sa to na tie tvoje sny nechytá, urcite si to tu nebudeme porovnávať, ty más sny z traumy, ja neviem prečo
@anonym_autor niekedy staci, ze ta nieco velmi trapi alebo mas nieco ulozene podvedomi . o tom sa ti sniva. Dokonca, zaujimave, mam niekedy opakujuce sa sny po rokoch.
@anonym_autor niekedy staci, ze ta nieco velmi trapi alebo mas nieco ulozene podvedomi . o tom sa ti sniva. Dokonca, zaujimave, mam niekedy opakujuce sa sny po rokoch.
@anonym_e9ce47 ano aj take mavam, ktoré sa mi už snívali,
@anonym_5c53ac hej, je to strasne. Uz neviem, co je to normalne sa vyspat. Neviem, ci mi dake AD pomozu toto prekonat. Na sedenia som chodila ku psychiatrovi, ty mi vobec nepomohli.
@anonym_e9ce47 skúsila by som pár dní, liek na spanie. Aby si sa nebudila. Vtedy sa človeku sníva. Bože, aká šťastná som, že si ani vôbec ráno nepamätám. Výnimočné sa zobudím (spotená) na nejaký hrozný sen.
@anonym_autor napis ten sen do chatu gpt nech ti to psychologicky rozoberie. Ja to tak robim a dost huste to je. Sny nam len reflektuju to co sa nam deje cez den a mozog tam dosadi svoje.
@anonym_autor Tak duch bude symbol niecoho, co tusis, ze niekde je, ale nevies to jasne dokazat. Je mozne, ze sa to tyka pochybnosti o manzelovi. Ja ked mam take silnejsie sny, tak hned ako sa zobudim, este v polospanku, sa sama seba pytam - odkial poznam tento pocit, s ktorym som sa zobudila, kde v zivote ho zazivam? Vacsinou sa mi to s niecim spoji. Nemam vdaka tomu opakujuce sa sny. Ale pocas vysokej som napriklad mala v istom obdobi dokola sen s rovnakym motivom. Az som sa takto sama seba spytala, co zo zivota mi to pripomina. A akonahle som na to prisla, sny prestali. Presunulo sa to z podvedomia do vedomia a viac nebolo tie sny treba.
@anonym_autor so snami je to takto,ty sama musíš nájsť,čo to znamená,čo predstavuje ten duch.Musíš si to vyriešiť v reále.Môj názor je taký,že matka neakceptuje tvoje problémy s mužom,ty u nej hľadáš podporu a ona ťa odmieta.
Duch býva skôr symbol:
chaosu,
strachu,
napätia doma,
niečoho „neviditeľného“, čo ale ovplyvňuje atmosféru.
ťažké sny bývajú z chorej psychiky.
daj si niečo na ukľudnenie - zatiaľ magnézium, alebo niečo volnopredajné napr. Lavekan .
ak to nezaberie - nech ti lekárka predpíše oblbovák - Neurol dáš len 1/2 tabl., aj to niekedy pomáha.
Ak stále bude problém tak navštív odb. lekára - psychiatra. On už povie čo s tým, mne vždy pomohli Ad. Ukľudnila som sa a po čase ad užívať prestala.
No ja som mavala všelijaké nočné mory,aj sen v sne,aj, že som vedela,ze sa mi sníva,sem tam opakuje, keď vela jem pred spánkom,neriesila som to
Skôr mi to príde ako pretlak emócií
@anonym_autor so snami je to takto,ty sama musíš nájsť,čo to znamená,čo predstavuje ten duch.Musíš si to vyriešiť v reále.Môj názor je taký,že matka neakceptuje tvoje problémy s mužom,ty u nej hľadáš podporu a ona ťa odmieta.
Duch býva skôr symbol:
chaosu,
strachu,
napätia doma,
niečoho „neviditeľného“, čo ale ovplyvňuje atmosféru.
@rozculena ja mam velmi dobrý vzťah s mamou, preto mi je čudné, že jej vo sne musim dokazovať, že tam ozaj ten duch je
Nerieš ducha, on len symbolizuje niečo iné. Vyrieš vzťahové problémy, zbav sa stresu a odídu aj zlé sny.
@rozculena ja mam velmi dobrý vzťah s mamou, preto mi je čudné, že jej vo sne musim dokazovať, že tam ozaj ten duch je
@anonym_autor tvoje sny ťa pohlcujú a ovládajú. Musíš sa od toho odosobniť a vôbec na ne nemyslieť po zobudení a počas dňa. Snaž sa ich ignorovať a myslieť na pozitívne veci a samozrejme vyriešiť problémy s manželom. Ak to nedokážeš sama, skús psychológa.
@a0 ano mam nezhodi v sebe s mužom.. ale v sne dokazujem mame, toho ducha, ktorí hybe predmetmi, bucha dverami, ja hp nevidim
@anonym_autor v noci sa vyplavuje úzkosť to, čo cez deň prehliadas.Pracuje podvedomie.Nezijes v súlade a v noci sa to derie von.Mna sa terapeut pýtal na sny dosť pravidelne
Mne so symbolikou snov pomohol dost chat gpt, keby som lustila kadejake snare trvalo by to tyzdne, takto mi hned vyplul vsetko, co znamena v mojich snoch. Ja som uz od roku 2019 nespala normalne, za noc aj 2-3 sny. Obcas nocne mory o zachrane, zombieci, vytahy, co nezastavuju... len mne nic nepomoze, stresu sa zbavit neviem a zmenit zivot uz nemam ako. Teraz mam v plane skusit regresnu terapiu.
Mne so symbolikou snov pomohol dost chat gpt, keby som lustila kadejake snare trvalo by to tyzdne, takto mi hned vyplul vsetko, co znamena v mojich snoch. Ja som uz od roku 2019 nespala normalne, za noc aj 2-3 sny. Obcas nocne mory o zachrane, zombieci, vytahy, co nezastavuju... len mne nic nepomoze, stresu sa zbavit neviem a zmenit zivot uz nemam ako. Teraz mam v plane skusit regresnu terapiu.
@canany regresna nie je pre každého môže aj poškodiť a nie pomoct
@anonym_autor Skús sa objednať ku klinickému psychológovi, ktorý vie robiť EMDR terapiu. Ja som 10 rokov trpela každú noc hroznými hyper-realistickými nočnými morami, mala som to zo stresu. Takto sa nedá fungovať, viem aké to je a potrebuješ pomoc. Treba upratať psychiku a uprace sa aj spánok, držím ti palce.