Znamenajú sny s bábätkom odpustenie po vykonanej upt?
Ahojte nepotrebujem počuť aká som blbá a sprostá. Upt som zvážila starostlivo 100x (dve deti doma sme v nájme a končila mi pracovná zmluva v polke tehu) a 100x som oľutovala. Priateľ povedal že od toho dáva ruky preč a že ak si ho nechám ostanem na to sama. Rodinu už nemám ani nikoho kto by mi s tým pomohol takže dobrovoľne nasilu som to podstúpila. Zákrok zvrzali a ďalšie dieťa už nikdy mať nebudem. Asi je to spravodlivé. Pochopila som svoju lekciu vzdala sa sexuálneho života a zároveň sa mi veľmi pohoršil zdravotný stav a objavilo sa u mňa ochorenie kde by som nemusela tehotenstvo do konca zvládnuť. No posledné noci sa mi s bábätkom sníva. Sníva sa mi ze už mesiac po upt čo si v sne uvedomujem som znova tehotná a dieťatko si hľadá ku mne cestu naspäť. Sníva sa mi to úplne stále. Stále som v sne tehotná stále som si vedomá toho istého drobca. Na terapie som chodila a pomohli mi vyrovnať sa s tým a prijať to ako to je. Tie sny sú istým spôsobom krásne myslíte že niečo znamenajú? Znamenajú ze mi dieťatko odpustilo pre moje rozhodnutie? Že sa nehnevá?
@anonym_autor tu ti každý napíše pragmaticky názor, že je to sen a bla bla bla. Ja ti len napíšem, že ak cítiš odpustenie a zmierenie sa, tak áno, je to tak. Súčasne tvoje telo si pamätá túto traumu lepšie, než tvoja myseľ, preto sa ti to deje rok po upt.
Smer psychológ. Lebo terapie ktoré si absolvovala ti absolútne nepomohli sa s tým vyrovnať. Ten sen nie je žiaden trest. Je to tvoje vnútro. Nievies sa s tým vyrovnať a v sme sa to celé snažiš spracovať. Do snov sa nám prenáša nás nespracovany stres.
A inac - rozhodla si sa absolútne správne, byť sama na 3 deti navyše s poškodeným zdravím, bez práce by bolo horšie ako mať pár zlých snov. Psychlogov nájdeš aj na kartu poistenca.
este to nemas asi uplne spracovane, ja som tiez bola na upt a mala som sny s malym dietatom, casom to preslo, ale mala som dobru terapeutku, tiez som mala tazky postinterupcny syndrom, dva roky po upt som psychicky s tym uz vysporiadana
@anonym_autor priatel je teda tiez ukazkovy... on pri splodeni toho dietata nebol?
@anonym_autor priatel je teda tiez ukazkovy... on pri splodeni toho dietata nebol?
@anonym_7f4340 no vidíš, a teraz ho už asi tiež nemáš, keď si sa vzdala sexu. Taký priateľ dosť na hovno, a tie dve deti boli jeho? Ani si ťa nevzal a aj tak zdúchol, či?
@anonym_autor Sny neznamenajú vôbec nič. Skoro nikdy. Veriaca očividne nie si, tak aké odpustenie vlastne čakáš, od koho? Len sa pýtam, nerýpem...
Sny su len tvoj mozok tvoja psychika . To upt babo stym nic nema . Nehneva sa ani netusi co sa stalo a nemyslim si ze by sa ta dusa chcela znovu akoby narodit prave tebe kedze ty si ju odmietla a nemas ani podmienky na to aby si realne mala 3 dieta. Tvoje podvedomie stale na to mysli a chce odpustenie. To si ale mozes dat sama sebe . Horsie je ze tvoj priatel ta k tomu vlastne dotlacil . Nebolo to 100% rodhodnutie a isla si proti sebe proti svojej voli lebo logika toho ako a s kym zijes bola rozhodujuca . Treba sa ti zmierit s minulostou stym ze viac deti mat nebudes tesit sa z tych 2 co mas .. a nejak riesit zivot tak aby si v zasadnych veciach nebola partnerom pritlacena k stene aby sa takato situacia neopakovala . Aby si nebola zas v situacii kde si musis vybrat ze bude po jeho alebo onho prides . ( mne by sa taky chlap uplne zhnusil ako ten tvoj co ti urobil) Proste zameraj sa na to aby si bola sebestacna lebo on ti nie je oporou. Oplodnit ta vedel aj na upt vydieranim poslat ale byt chlap a postarat sa o 3 dieta to nie.. vidis ze v tom vztahu tahas za kratsi povraz? Co bolo uz nezmenis treba sa sustredit na to aby sa to v buducnosti neopakovalo . ( moze byt aj ina forma ako neplanovane teho ) Odpusti si maj sa rada ale zapamataj si kto ti nie je oporou .
@anonym_autor Smer poradňa Alexis alebo Rachelina vinica. Máš post-aborcny syndron. Ak si katolícka, pod na spoveď a uľaví sa ti.
@anonym_7f4340 No zachaval sa ako otec roka. Hnusný chrapun, opustiť svoje nenarodené dieťa (áno, bolo to aj jeho dieťa). Nemám na neho slov. Si ešte s ním? Práve takéto vzťahy sa rozpadajú najviac.
@anonym_autor Z pohľadu psychológie:
To, čo prežívaš a čo sa ti sníva, nie je znakom zlyhania, ale dôkazom toho, ako hlboko tvoje srdce miluje a ako sa tvoja duša snaží uzdraviť. Prešla si obrovským tlakom, samotou a rozhodnutím pod mimoriadnym stresom, pričom si bola vystavená zrade zo strany partnera aj zlyhaniu systému. Tvoje opakujúce sa sny nie sú náhodné – sú jemným spôsobom, ktorým tvoje podvedomie spracováva bolesť a posiela ti útechu. Hovoria ti, že puto lásky nezmizlo. Dovoľ si dať svojmu dieťatku meno, napíš mu list alebo mu v mysli vytvor stály kútik. Uznanie jeho existencie a pomenovanie ti pomôže dať tvojmu smútku tvar a miesto. Najväčší a najťažší krok, ktorý teba teraz čaká, je odpustiť sama sebe. Keď človek koná v zúfalstve a pod tlakom, nenesie celú váhu zodpovednosti sám. Prestani sa trestať a odopierať si život; tvoja hodnota ako človeka a mamy dvoch detí, ktoré ťa tu na zemi potrebujú, nikde nezmizla.
Z pohľadu Biblie a viery:
Chcem, aby si vedela, že tvoje dieťatko dnes ŽIJE u Boha v nebi. Je v úplnom bezpečí, v láske, nič ho nebolí a je mu tam dobre. Nehnevá sa na teba. Vníma ťa cez čistú lásku a raz sa s ním v večnosti stretneš a objímeš ho. Pred Bohom si napriek všetkému, čo sa stalo „dobrovoľne nasilu“, nesmierne vzácna, milovaná a chcená. Písmo pripomína: „Vyznávajte si teda hriechy... a ak vyznávame svoje hriechy, On je verný a spravodlivý: odpustí nám hriechy a očistí nás od každej neprávosti“ (1. Jánov 1, 9). Pred Bohom máš odpustené v jedinej sekunde, kedy Mu svoju bolesť a zlyhanie odovzdáš – Ježiš Kristus už tvoju váhu niesol na kríži. Nemusíš sa ďalej trestať ani žiť v hanbe. Boh ťa nevidel a nevidí ako zlyhanie, ale ako svoju milovanú dcéru, ktorej chce uzdraviť zlomené srdce. Prijať Božie odpustenie je okamih, no odpustiť sama sebe býva proces – dopraj si naň čas, no kráčaj v ňom s vedomím, že tvoja hodnota v Kristovi je trvalá a neochvejná.
@anonym_autor Chápem tvoje trápenie a výčitky, no v danom okamihu si sa rozhodla správne a logicky. Áno, viem, že aj tak sa trápiš. Ja som bola bohužiaľ na UPT 2x, takže ťa úplne chápem. Prvý krát som otehotnela napriek HAK, bola som veľmi mladá, mala som 20 rokov, a nastúpila som do svojho prvého zamestnania, kde som mala dobu určitú, a partnera, ktorý bol úplne nemožný, nepracoval a nechcel pracovať, tiež sme bývali v nájme. Logicky som sa rozhodla pre UPT, som dosť racionálny typ, a aj tak ma to mrzelo. Druhý krát som otehotnela o 13 rokov neskôr, s iným partnerom, avšak v tom čase som prežívala hrozné stavy, ťažká psychoticka depresia, samovražedné úmysly, atď. Bolo mi jasné, že dieťa by som v tomto stave nezvládla, taktiež hrozilo ešte väčšie zhoršenie stavu, popôrodna depresia , a hlavne dedičnosť, keďže máme v rodine genetickú dispozíciu k takýmto ochoreniam. Takže iná cesta ako UPT pre mňa nebola možná. Napriek tomu som ten čas kým som sa dostala na zákrok prežívala, presne som vedela, kedy aké chute budem mať, hladkala si rastúce brucho, prihovárala sa. Viem, že je to strašné, že napriek tomu som na ten potrat išla, ale iná cesta nebola, preplakala som veľa dní. A áno, aj mne sa snívalo istý čas s bábätkom, a čo ma uplne dostalo, raz po takomto sne, som sa zobudila, a na krku som mala modrinu po malej detskej rucke, úplne detailne malá rúčka na krku. Kolegyňe boli v šoku, keď si to všimli. Verte - neverte, to už nechám na vás, ja viem, čo som videla a prežila. Z toho sudim, že to moje bábätko sa na mňa zrejme hnevalo. Sú veci medzi zemou a nebom, uverí ten, kto to zažije. Tebe prajem veľa síl, aby si to zvládla, aj keď viem, ale je to náročne

@anonym_autor pro life kecy ti dali pecku do hlavy....presne podla ich modus operandi.