1,5 roka ma podvádzal, rozišli sme sa. Ako to zvládnuť?

18. jan 2024

Utápam sa. Rozišli sme sa, rok a pól mi zahybal. Mame polročne dieťa. Neviem ako ďalej. Nemám rodinu, nemám nikoho. Mám rodinu ale v zahraničí. Proste tak sa opúšťam niekoľko dni. Myslela som si že to bude brnkacka, niekde v podvedomí som to tušila, ale stále som dúfala že to nie je pravda. Čo ste robili keď ste ostali same s babom? Ja sa cítim úplne stratena. Neviem ako to zvládnem sama s babom. Strašne sa bojím že zlyham. Už teraz som mala hocijaké myšlienky.. strašne by som chcela niekoho pri sebe kto mi povie že všetko bude v poriadku.. ale ja sa vlastne o tom ani s nikým nerozprávam… som tak pici .. ako to zvládnuť proste?

domkakvet
18. jan 2024

Chce to len cas.

pribinak
18. jan 2024

Odf topic….o zverenie a výživné si požiadala? Lebo peniažky sú dôležité, najmä ak nemáš nikoho kto by tá finančne podporil

autor
18. jan 2024

@pribinak nie, nechcem nič riešiť súdne keď nemusím.. on sa starať chce a aj finančne chce prispievať

mila23
18. jan 2024

neboj, casom to bude lepsie...ale urcite by som chcela mat vyzivne a vsetko na papieri..teraz slubuje,ze bude platit aj sa starat...ale ked prestane..nemas na zaklade coho to vymahat...ja by som si poriesila papiere urcite.....vo vztahu sa mu nedalo verit - sklamal tvoju doveru ....a v tomto sa mu da verit? si si ista?

nikpa
18. jan 2024

A čo tak sa zbaliť a začať nový život s dieťaťom v zahraničí pri rodine? Neviem ci je to možné ale ak aspoň trochu áno, pouvažuj nad tým. Inak ti nič extra neporadím, máš dieťa pre ktoré sa oplatí zdvihnúť hlavu a ísť ďalej. Prešla som si rozchodom po rokoch, kvôli nevere a bolo to veľmi ťažké a naozaj jediné co pomáha, je čas a mat stále zamestnanu hlavu. Neplakat doma do vankúša, neľutovat sa. Ono možno to co sa ti teraz deje, je to najlepšie čo sa ti mohlo stať. Časom keď precitnes a dokážes sa na všetko co si prežila pozriet triezvo, uvidíš veci ktore teraz nie. Si ubolena, sklamaná, zranená ale časom to prejde, aj keď sa tomu teraz ťažko verí.

muchacici
18. jan 2024

Rieš súdne, dievča, nevieš, čo bude o 2, 5, 10 rokov. Je pekné, že sa chce starať, ale pre teba a pre dieťa bude lepšie, keď to budeš mať všetko oficiálne. Nebuď naivná, toto bude tvoja istota. Aby si neostala nepríjemne prekvapená, že ste s holými hudzicami, keď jemu platenie prestane vyhovovať. Keď je so starostlivosťou ok, ani mať to oficiálne potvrdené by nemal byť preňho problém. Tu na Slovensku to budeš mať sama ťažké, takže určite by som sa tomu nevyhýbala

osky
19. jan 2024

Taketo zistenie je urcite bolestive a pomoze jedinr cas.
Teraz si plna emocii,vsetko sa v tebe bije.
Sklamanie,strach,lutost,prazdnota...
ALE!!!!
Toto vsetko casom preboli a bude to stale trosku lepsie.
A pochopis,ze je fajn,ze nie si s nevernikom.
Ved predsa by si nechcela stratit zbytocne dalsi cas zivota s nevernym chlapom ...
Nech je ako chce,emocie prejdu a ty potom pochopis ,co ti tu uz radili.
Cize cim skor:
1.dieta do svojej starostlivosti
2.urcite oficialne urcenie platby alimentov!
Nebud najivna a hlupa.
Nechapes,ze sa mu neda verit?
3.to zahranicie by som uvazila,ak je to mozne,ak mas ok vztahy s rodinou....ale to musis zvazit ty.
Ani v zahranici nie je vsetko iba super

simca06022011
19. jan 2024

halvne nebud hlupa, vsetko ries sudnou cestou. POtrebujes to, aj pre fungovanie s dietatom. Vsetko oficialne, od zverenie dietata az po vyzivne. Ostatne chce cas, a zvladnes to samozrejme.

Do zahranicia urcite s jeho dietatom bez jeho povolenia sa neodstahujete, cize tento navrh spomenuty skor, mozes rovno zabudnut.

hope87
19. jan 2024

Urcite ries veci sudne a ako prva... ako pise simca vyssie, ries zverenie aj vyzivne. To je super, ze chce platit a starat sa...v tom pripade predsa nemoze mat najmensi problem, sa na tom dohodnut aj na sude...o to lahsie a rychlejsie to prebehne.
A co sa tyka toho zvladnutia, verim, ze to musi byt masaker a tazke ale si zena, ty to zvladnes. Chce to len cas a tvoje odhodlanie. Drzim ti palce 🍀

rorino
20. jan 2024

Teraz chce,ale bude to tak stále?Tie peniaze nie sú pre teba,ale pre tvoje dieta

vanilkovazmrzka
21. jan 2024

Vsetko bude v poriadku 🤍