icon

8-ročnému synovi na mne všetko vadí

26. mar 2025

Ahojte, prosím vás o radu. Som slobodná matka, so synom žijeme sami od jeho narodenia. Všetko v poriadku, ale v poslednej dobe mu začína na mne vadiť viac vecí. Nechce so mnou jedávať, vraj nejako čudne žujem. Nemľaskám, nesŕkam, normálne jem, ale jemu to vadí. Už som mu povedala, že nechcem vidieť, že si takto ku mne dovoľuje, tak to prestal vravieť, ale pretáča očami, jedlu sa vyhýba, keď jem. A teraz mi rozpráva, že zle dýcham, fučím, ako jeden sused dôchodca. Nie som chorá, dýcham potichu, mám skôr pocit, že mu vadím celkovo. Hrozne som sa nahnevala, vykričala som mu, ako zle sa správa a aj iné veci. Dotklo sa ma, že sa oňho starám, pomáham mu, vypočujem ho vždy, pomôžem, venujem sa a on ma akoby nemohol vystáť. Čo s tým? Má 8 rokov, do puberty nejde, je ešte veľmi detský. Som z neho znechutená, aká je povaha.

Strana
z4
gribka1
26. mar 2025

Spýtaj sa iného blízkeho, čo si o tom myslia, či fakt čudne ješ alebo fučíš.

sissy27
26. mar 2025

Starat sa o 8 dieta je tvoja zakonna povinnost, takze ja osobne by som si za to nepripisovala nejaky extra kredit a este mu to vyhadzovat na oci… on sa na svet nepytal, ani nemoze za to, ze si single… nechaj ho dychat. A pozri si nieco o mizofonii, mozno toto je problem, ktorym trpi tvoj syn.

biglovemom
26. mar 2025

Nieco vo vašom vzťahu nie je v poriadku. Partaj po tom co…?

autor
26. mar 2025

@sissy27 na nikom inom mu nič nevadí (spolužiaci mľaskajú a že to nie je tak hrozné), ale na mne mu vadí

januska12323
26. mar 2025

Ježiš tak sa porozprávajte, pozvi nejakú kamošku na návštevu či náhodou synator nemá pravdu a neber si to osobne. Jesť môžete aj samostatne ak mu to naozaj vadí.

autor
26. mar 2025

@biglovemom neviem. Určite niečo nie je v poriadku, ale netuším, čo. Normálne sa oňho starám, venujem sa mu. Možno som príliš dobrá a leziem mu na nervy. Ale ani sa mi nezdá, že by som bola nejako extrémne dobrá, že spravím, čo mu na očiach vidím.

autor
26. mar 2025

@januska12323 veď som prestala s ním jesť. Ale teraz mu aj vadí ako dýcham?

nika11103
26. mar 2025

@sissy27 nechať dýchať osemročné dieťa ? Ja akože chápem , čo si tým chcela povedať , ale je to malé dieťa a takéto veci si dovoľovať nemôže a nemám pocit z autorky , že si píše nejaké kredity …. Ja ju chápem že ju to mrzi .

Autorka , ja to ale tak tragicky neberiem , on to možno videl v škole , počul niekde na ihrisku na dvore , decká by ste sa čudovali , aké veci spolu preberajú . Možno sa niekto so spolužiakov sťažoval že rodičia mľaskajú 🤣 už moja dvojročná dcéra si uvedomí , keď mi odvrava a “prestreli” , ja som potom smutná , odídem a sama za mnou príde . Takže tá úplne chápem lebo 8rocny chlapec už základy vie , čo vraví. Nabudúce sa postáv a chod jesť do inej miestnosti , aby bol panko spokojný a daj mu najavo , že tá to mrzi a boli, ja ti držím palce , nech to obdobie rýchlo prejde 🌷

loliki
26. mar 2025

Ale je aj predpuberta. Neber to tragicky. Tak je to náročné, keď také dokonalé dieťa má tak nedokonalú mamu. Musí sa s tým zmieriť. Alebo môže ísť do detského domova. Nech si vyberie. 🙂

nika11103
26. mar 2025

@loliki ufffff za toto sa tu pustia do tebaaaaaaaaa , uvidíš 🤣

loliki
26. mar 2025

@nika11103 No a čo? 🙂

autor
26. mar 2025

@nika11103 ja už s ním nejedávam. Povedal, že je rád, že jedáva sám. Ale že aj čudne dýcham. A nie je to pravda, dýcham potichu. Akoby sa na mne vyvršoval, neviem. A ďakujem ti za pochopenie...

pribinak
26. mar 2025

Tak ja by som mládenca rýchlo upratala. A hneď by di vypočul aj on svoje nedokonalosti a potom by som sa opýtala či je to ok a ako sa cíti

Keď si predstavím ako deti v jejo veku mľaskajú buchaju lyžicou skripu príborom no dovi dopo
To ale spolužiakom nepovie, tam chce byt zlatý a chrumkavý

Mládenec jednoducho skúša čo môže a čo nie.

nika11103
26. mar 2025

@pribinak prosím tá , nechajme ich dýchať 🙂 🙂 🙂

autor
26. mar 2025

@pribinak myslím, že to takto môže byť. Ja som mu tiež vykričala ( v hneve), ale jeho sa to nedotýka. Často si na mne vybíja frustráciu zo školy, vždy sa mu snažím vysvetliť, že keď sa zle cíti, nemôže sa vyvršovať na druhých.

biglovemom
26. mar 2025

Nekritizujes ho moc ? Moze to mat kludne od teba …

viestta
26. mar 2025

Neustupuj mu. Vadi, nevadi, budeme jest spolu. Ocami prevracat moze, ale to je vsetko co moze. Ty si ta, ktora mas stanovit hranice. Problem je inde, ale to vies aj ty ale nevie to on. Mozno treba skusit iny pristup, neviem sice aky, ale zas nejest spolu len aby bol klud sa mi nezda spravne. V com mu este budes ustupovat? Najst kompromis ano, ale nenechat sa "buzerovat" od krpca, ktory nevie co so sebou.

pribinak
26. mar 2025

Aha….z čoho je frustrovany?
Ty si jediná koho má po ruke….nie je otec, nie sú súrodenci….tak naozaj teba má ako obeť

Darí sa mu v škole? Má dosť kamosov? Chodí na nejaký krúžok aby sa odreagoval?

viestta
26. mar 2025

Ty si len myslis, ze sa ho to nedotyka ak mu vykricis. Dotyka, ale hra to na drsnaka. Pretoze aj v skole sa takto brani, pritom moze byt z niecoho nestastny. To treba hladat, co ho frustruje.

ysseba
26. mar 2025

Z čoho je frustrovaný zo školy?

gladys_07
26. mar 2025

Ja mladeho zcasti chapem. Ja som extremne citliva na zvuky. Moja mama ked je tak jedlo tak zvlastne vtahuje, mojho svagra pocut dychat - mna ide vystrelit na mesiac. Ani to neviem opisat, mne tie zvuky okupuju cely mozog a nedokazem na nic ine mysliet.

Skusila si sa ho opytat, v klude, bez citoveho vydierania - ako to mas podla neho riesit? Co navrhuje? Ved musite spolu byvat a ty nemozes prestat dychat.

alickapusinka
26. mar 2025

zachvíľu mu bude vadiť že chodiš na malu aj veľku potrebu nedaj si od zasrana rozkazovať a šikanovať . Akonahle sa to vymkne spod kontroly bude pruser.Musi ťa rešpektovať ako mamu. A nie že bude vymyšľať kraviny čo príde k situáci že sa zachvílu budeš bať ísť domov.

autor
26. mar 2025

@pribinak z hocičoho. Nepáči sa mu v družine, dvaja spolužiaci sú proti nemu, na tréningu povedal jeden chlapec, že ho nemá rád. Možno sa ho to dotklo a ja som obeť. Ale pred týždňom povedal pred všetkými on, že jedného nemá rád. Snažila som sa mu vysvetliť, že tak, ako ho to zamrzelo, tak aj toho druhého mrzelo, keď to on povedal. Nie, neschvaľujem všetko jeho správanie. Nebola to kritika, ale vravím, že takto život funguje. Že čo robíš ty, urobia druhí tebe. Ale nemám pocit, že to s tým súvisí. Lebo veci na mne mu vadia už dávnejšie.

autor
26. mar 2025

@gladys_07 áno, chápem, mne tiež vadí mľaskanie, sŕkanie, funenie atď. Ale ja naozaj dýcham potichu. To jedlo chápem, veď nik neje potichu úple, lebo žuje a prehĺta. Aj on.

ivanabat
26. mar 2025

Úplne rozumiem, že ti to ublížilo. Komu by aj nie, všetko robíš sama a z jeho strany príde takáto kritika. Ale ja v tom vidím niečo iné. Sama si napísala, že je frustrovaný z hocičoho. Frustrácia a hnev sú väčšinou emócie, ktoré iba zakrývajú skutočný pocit. Možno mu vadí, že je sám, že nemá otca, že nemá skutočných kamarátov, dôvodov je veľa, ale pátrala by som skôr hlbšie. Samozrejme mu treba nastaviť hranice, dýcha každý jeden z nás, každý nejako je. Ustúpila si pri jedle, nuž ale s dýchaním nemáš ako ustúpiť. Treba mu pokojne vysvetliť, že tak ako jemu vadí toto, teba vadí, že si nevie napr. po sebe upratať izbu. Ale tolerujeme a žijeme v jednom prostredí.
Ja súhlasím s @viestta, tu problém tkvie inde.

pribinak
26. mar 2025

Ty si jeho hromozvod. To je nevýhoda že všetko schytas ty

Ale ja by som mu povedala že nikto nie je dokonalý, ani on a jednoducho musí strpieť tvoju nedokonalosť
A proste dávať hranice, lebo za chvíľu fakt bude problem so všetkým

A jasne by som mu dala na javo te si nemôže na mne vybíjať frustráciu
Kúp mu vrece nech boxuje nech sa vynervaci ale nech tá prestane buzerovat, ale aj ho pochvál ak sa niečo podari

S otcom sa stretáva? Alebo dedko?

beatrixx1525
26. mar 2025

No môj syn ak by mi toto povedal tak mu len odpoviem že "a predstav si že to ešte do 18tky budeš počúvať" 😂 ide sa ďalej deti toho nakecaju...

autor
26. mar 2025

@alickapusinka
@viestta
Áno, skôr mi ide z toho niečo takéto, buzerovanie, vyvršovanie sa na mne, neviem. Ale nemám ho ani kam dať. Ale moja dobrá vôľa už skončila. Nebudem preňho robiť nič pekné, len normálne veci.

autor
26. mar 2025

@beatrixx1525 tak, ty máš nadhľad, ja som to nevedela tak, strašne som sa rozčúlila. Asi to netreba brať tak vážne.

autor
26. mar 2025

@pribinak s otcom sa stretáva málo, každodenný hromozvod som len ja.

Strana
z4