icon

8-ročnému synovi na mne všetko vadí

26. mar 2025

Ahojte, prosím vás o radu. Som slobodná matka, so synom žijeme sami od jeho narodenia. Všetko v poriadku, ale v poslednej dobe mu začína na mne vadiť viac vecí. Nechce so mnou jedávať, vraj nejako čudne žujem. Nemľaskám, nesŕkam, normálne jem, ale jemu to vadí. Už som mu povedala, že nechcem vidieť, že si takto ku mne dovoľuje, tak to prestal vravieť, ale pretáča očami, jedlu sa vyhýba, keď jem. A teraz mi rozpráva, že zle dýcham, fučím, ako jeden sused dôchodca. Nie som chorá, dýcham potichu, mám skôr pocit, že mu vadím celkovo. Hrozne som sa nahnevala, vykričala som mu, ako zle sa správa a aj iné veci. Dotklo sa ma, že sa oňho starám, pomáham mu, vypočujem ho vždy, pomôžem, venujem sa a on ma akoby nemohol vystáť. Čo s tým? Má 8 rokov, do puberty nejde, je ešte veľmi detský. Som z neho znechutená, aká je povaha.

Strana
z4
mamamasama
27. mar 2025

@sissy27 stačí mi tvoj štýl komunikácie a tvoje rady, aby mi bolo úplne jasné, aký si rodič.

autor
27. mar 2025

@klaridka ďakujem pekne. Úplne s tebou súhlasím.

autor
27. mar 2025

@refly môže to tak byť. Nad tou opozičnou poruchou som uvažovala už dávnejšie, ale tam tiež len hranice pomôžu, veľmi sa to nedá liečiť.

skeblicka777
27. mar 2025

Nečítala som všetky tvoje odpovede, prosím neber to v zlom, ale nemáš nadváhu, keď mu vadí s tebou jesť? Lebo decká vedia byť nepríjemné, zlé , možno sa mu zato smejú a on nevie, nechce ti to otvorene povedať. Ja som bola fúzatá mama a spolužiakov otec bol starý .

blanblan
27. mar 2025

Ja som mala takéto s otcom a nikdy sa to nezlepšilo. Všetko mi na ňom vadilo, vyhýbala som sa jeho prítomnosti, bola som hnusná, uvedomujem si to ale inak som to nevedela poriešiť.

milanemila
27. mar 2025

Ano on ma 8r a ty si dospela a spravas sa horsie ako on 🙈 ze si mu pekne vykricala co vsetko ty pre neho robis…asi pre teba novinka ale syn sa na svet nepytal, ty si sa rozhodla mat dieta a ani to ze si na neho ostala sama a mas to tazke nie je jeho vina.
Skor by som sa snazila zistit, co s nim je, ked sa zrazu takto sprava, prichadza do veku kedy si uvedomuje ze ho jeden z rodicov “nechce” a mozno hlada vinnika preco nema komplet rodinu, moznosti je vela ale cesta ke rozhovor, pripadne psycholog a nie vykricat malemu decku do tvare take veci ake si mu vykricala ty.

autor
27. mar 2025

@skeblicka777 nie, nemám nadváhu, fúzy, nie som škaredá, chodím slušne oblečená (vyžaduje práca)

skeblicka777
27. mar 2025

Ja nehovorím, že si škaredá, ani by som si to nedovolila. Ale decká vedia byť zlé, tiež nemáme fúzy a bola som fúzatá mama 😁.

sissy27
27. mar 2025

@mamamasama este raz - obtierat si usta a sudit mozes o tu, co ta rano obuva, nie o mna a ani nikoho, koho si v zivote ani len nestretla.

drahomirrra
27. mar 2025

@blanblan No a dovod? Preco ti tak vadil?

majkamasar
28. mar 2025

Ja by som ti len poradila určit mu hranice. Nech vie čo si moze k tebe dovolit. Povedat mu ze ta to urazilo co povedal. Ze sa tak spracat nesmie.

mara66
1. apr 2025

Možno v hlave rieši, prečo ste sami, v tomto veku mu už možno začína chýbať otec a hľadá chybu v tebe.

lunademonica
1. apr 2025

Zober ho k psychologovi a skor sa dozvies nieco prakticke ako tu...nieco mu na tebe vadi, a neni to podlana mlaskanie, len musis byt pripravena tu spatnu vazbu prijat a urobit a tym nieco. Napr. mne na mojej mame vadi, ze rype a vypytuje sa hrozne do hlbky, aj ked clovek nema zaujem "o pomoc/radu" ona riesi a riesi a otravuje donekonecna, a potom si vsimam aj ako zuje...

Strana
z4