Ako nájsť oporu a únik zo zlej situácie?
Dobrý deň
Som na materskej a Mám dieťa s ktorým bývame u priatela s jeho rodičmi. Momentálne nemám kde ísť keďze kde som bývala nie su podmienky na bývanie . Priateľ ma týra vyhráža sa mi kôli peniazom a vydiera ma. Jeho rodičia si ho zastávaju aj keď je drogovo závislí. Priateľ sa mi vyhráža že ma vyhodi a mi zoberie dieťa lebo že ja nemam kde ísť. Ja nemám žiadnu oporu a neviem ako ďalej postupovať a nikto mi nevie pomôcť. Prosím Vás o radu ako by som sa z toho mohla dostať
Za odpovede ďakujem
v ktorom meste si? Dostane sa ti skor adresna rada
@denkabemommy tak ja som nekonečný optimista 🤣🤣🤣
Ale áno, záhadne zakladateľky takýchto tém záhadne nikdy nemajú rodičov, starých rodičov a nikdy nepočuli napr o krízových centrách
Ahoj, podívej se, prosím, sem: https://www.modrykonik.sk/faq/faq-index-potrebujem-pomoc-v-nudzi/ Najdeš tam kontakty, kam se obrátit.
Jeden z rodičov mi zomrel a na teho druhého sa nemôžem spolahnuť. Keď som otehotnela tak mi priateľ nasluboval že budeme žiť normalny život tak som si dieťa nechala. Zo začiatku medzi nami bolo všetko v poriadku iba neskôr sa ukázál čo to je za človeka. Predtým mal tiež problémy s drogami ale na nejaky čas s tým prestal . Ja už fakt neviem čo mám robiť
Ak potrebuješ, zavolaj mne. Číslo aj informácie nájdeš na www.briezdenie.sk
Neboj, urcite ti ho nevezme. Tak male babatko neoddeluju od matky. Drz sa 💪
@beata_k ja sa starám ale on nie. Problém je v tom že neviem kam ísť. Aj keby som išla do azyloveho domu tam tiež nemôzem ostať naveky . Na okolí ani jasle ani robota proste východ.
@pribinak nie nemám ani starých rodičov bohužial a počula som a krízovom centre lenže to je tiež dočasne. A aj keby som chcela ísť pracovať tak by som decko nemala na koho nechať lebo jasle na okoli nemáme a ani normalnu robotu bohužial. (Predtým som musela cestovať kilometre za prácou)
Musis to mat tazke. Ozvi sa felinde. Isto ti pomoze.
V tvojej situácii neexistuje nedá sa, nemôžem, nie je to možné. Treba si na uvedomiť, že už nenesieš zodpovednosť len za seba, zaťať sa, obracať sa a vydržať. Až potom bude dobre.
Neviem ale iné ženy v krizaku žijú zo vzduchu? Nie, napr dohodnú sa 2-3 navzájom si postrážia decka a idu na brigádu aby si privyrobili
Áno je to dočasne, ale za ten čas kým si v krizaku si nasporíš, požiadaš o nájomný byt či sa presťahujes do podnájmuˇ
Ak nemáš žiadnych rodičov a ani starých rodičov tak bude vysoko bodovana a rýchlo získaš socialny byt
Ale môžeš zostať aj tam kde si, lebo však nič sa neda, nič nejde, nič nefunguje …..ani presťahovať
@tiana080 taka situacia sa neda dlho vydržať. To jedine sa nervovo zrútim
Už si volala na ten link, čo dala felinda?
@koniarova už som pisala na mail
Určite sa ti ozve a pomôže. Drž sa.
A koľko ma dieťa rokov? Jasle, škôlka do práce a do podnájmu.
@vilma7 na okoli nemame žiadne jasle a nemam na koho nechať
.. odstahuj sa tam kde jasle a praca su .. v podstate tam kde momentalne si , ta nic vlastne ani nedrzi ..
len si nedaj urobiť dalšie dieťa lebo to by bola čista pohroma.Ak si s Košic tak sú tam krizove centra.A daj pozor aby TI dieťa sociálka neodobrala.
Mas pracu?
Ak nie, tak sa mozes s dietatom odstahovat kdekolvek, kde jasle po ruke su. A kde najdes pracu.
Si uplne volna vo vybere.
Mozes hladat kdekolvek po Slovensku. Nemusis sa obmedzit na tvoju konkretnu oblast a trapit sa minimom sanci. Nie si tam viazana.
To, ze tu poznas okolie, vies, kde je aky urad, nemocnica, ihrisko a obchod, teda citis akusi vnutornu istotu, sebadoveru, nenechaj na seba vplyvat.
Na novom mieste sa do par tyzdnov zorientujes tiez a budes si tam sebaista.
Musis si akurat odkladat po troche peniaze, aby si mala na zalohu za najom. Akykolvek vlastny maly najom ti bude lepsi, ako peklo u drogovo zavisleho priatela.
Tazko radit, lebo z takej pasce jamy levovej, do akej si padla, vacsina zien nema oredstavivist. Nepises, kolko ma mimco, tyzdne, mesiace, cez rok, s trochu starsim uz je lepsiie. Co mas u "priatela" nejake oblecenie, veci maleho, rano sa vyberiem akoze k doktorovi s cekym majetkom a ostanem niekde v azylaku. Tam ti tiez pojde o zivoit, ale nie tak velmi, ako pri smazke, ktora ta ma za oslika potras sa.
@ahhola nejake riešenie musí byť. Ja sa obávam len sociálky aby mi neodobrali dieťa keby som sa dostala do azylaku. Oni su schpny ma vyhodiť na ulicu a zobrať mi dieťa z ruky keby som sa šla naňho sťažovať. Proste ma núti plaťiť jeho dlhy z materskej. On nepracuje ani cent mi neprispieva všetko minie.
Dieťa ti skôr môžu zobrať, keď zostaneš tam kde si.

Tvoji rodičia?