Som tehotná a v zlej finančnej situácii - ako ďalej?

11. sep 2020

Dobrý deň,
už som v koncoch a potrebujem čo najlepšie poradiť aby som si to ešte neskomplikovala, som tehotná, momentálne už 4 mesiace nezamestnaná, žijem u rodičov u ktorých som len na pár mesiacov a to aj tak tak len tak prekusli, nebavíme sa veľmi, zvažujem nebankovu pôžičku ale absolútne neviem kde čo a ako naozaj len nižšiu na pokrytie bežných výdavkov na doma a na nejaký štart pre dieťa ktorú by som po dostani materskej aj teraz ešte začala splácať. Viete mi poradiť do čoho a ako ísť? Dávku v hmotnej núdzi mi neschválili a na podporu nárok nemám. Jednorazovu dávku od obce mi tak isto neschválili. Mám menej ako 26 rokov. Nechcem si to naozaj pohnojil ešte viac, prosím komentáre aby som požiadala rodinu kamarátov mi tu nepíšte, skúšala som to, rodičia sú veľmi zarytí kresťania u nich absolútne neprichádza do úvahy pomoc pre nemanželské dieťa a pre mna jedine čo mi vedia poskytnúť momentálne je bývanie. Od decembra by som od nich odišla do inej spoločnej domacnosti s inými slobodnými mamičkami. Čo sa týka kamarátov ale známych nikto taký sa nenašiel.

sona96
11. sep 2020

A na aké bežné výdavky potrebuješ peniaze? Bývaš u rodičov, tak snáď jesť ti dajú. Pýtajú od teba na účty? Podľa mňa si radšej skús nájsť nejakú prácu na doma, aspoň niečo. Nebankovky sú cesta do pekla. Z čoho by si to prosím platila?

marci77
11. sep 2020

a co nato hovori buduci otecko dietata? aky je jeho postoj?
budete dostavat namiesto materskej rodicovsky prispevok, co je myslim vo vyske 270eur, ten by vam mali uznat akonahle vas gynekologicka vypise na matersku po dobu do 3rokov veku dietata a ak sa dieta dozije 28dni dostanete okolo 800eur jednorazovy prispevok (kocikovne)
zakladne veci odporucam kupit z bazara, resp. niekedy mamicky aj daruju

orima
11. sep 2020

Výživné poriešiť,aj keď nie ste spolu

ivkazba
11. sep 2020

Radím ako odborník na financie, nie laik. Určite žiadny úver. To ani náhodou, pretože z rodičovského to nebudeš vládať platiť aj keby si mala splátku len 30 eur, ver tomu. Zažila som veľa ľudí, čo si mysleli, že to zvládnu a potom sa dostávali len do ďalších a ďalších problémov. Navyše aj v nebankovke potrebuješ príjem na získanie úveru.

V ktorom týždni si? Ak nejdeš rodiť za týždeň, tak si vieš nájsť brigádu alebo dohodu na 1-2-3 mesiace. Po pôrode čím skôr riešiť výživné. A tiež by som do nákupu základných vecí pre dieťa zakomponovala otca dieťaťa, aj keď spolu nie ste.

nikuska744
11. sep 2020

neber si žiadne pôžičky. Nebankovky sú jedna hrôza.

pribinak
11. sep 2020

Nebankovká ti nedá nič, lebo nemáš nič a ani žiadny príjem.

Kde je budúci otecko?

nikuska744
11. sep 2020

a to akí sú rodičia zarytí kresťania, ked o vlastné vnúča nejavia záujem? Takto sa kresťanstvo neprejavuje. Toto je naozaj smutné. Biť sa v prsia aký som veriaci a vlastná dcéra s vnúčaťom idú do podnájmu so slobodnými matkami.

deti95060810
11. sep 2020

neviem kde sa chystáš v decembri, ale v tomto probléme čo si momentálne tak by som od toho upustila a bývala u rodičov aj naďalej....Neverím že ťa vykopnú s dieťaťom.... Tym pádom by si mala o strechu postarané - aspoň na najbližšie roky....😉

miakey
11. sep 2020

Presne tak, kopec veci pre bábätko si vieš zohnať za pár šupov alebo aj zadarmo. Ak by som nemala príjem, nepoziciavala by som si. Radšej sa uskromniť teraz ako byť potom v neistote, že nebudem mať z čoho splácať.

kittykat22
11. sep 2020

neblazni, nebankova pozicka 🙈🙈 Vies ake su tam uroky? navyse nezaplatis 1-2x a naskocia ti take penale, ze sa z toho nevyhrabes a padnes do exekucie. Nevies si predstavit, kolko ludi takto zahucalo. Ak si slobodna mamicka, tak sa daj do fora slobodnych mamiciek na facebooku, do skupin darujem, swap ap. Tam davaju ludia gazmiliony veci ktore nepotrebuju. Vybavu spravis. Ostan chvilu u rodicov - ked uvidia dieta tak ich tieto blbe myslienky opustia. Potom si najdi pracu a odstahuj sa.

1bambinko1
11. sep 2020

ak si vezmeš pôžičku, tak si to podľa mňa len skomplikuješ a nebudeš vedieť z toho následne nejako si vycúvať. ono sa to môžno aj vo vašej rodine zmení, keď sa malé narodí.no čo by si mala isto spraviť si poriešiť potom výživné na to dieťaťko. to ti nik vziať nemôže

simona92101
11. sep 2020

Tak ako pisu vyssie,ziadne pozicky preboha.najprv si vybav s oteckom vyzivne,skus aspon daku lahku brigadu na zakladne potreby,tie nakupis za par centov po bazaroch,popripade aj daruju.od statu dostanes po narodeni 800 e prispevok,popripade by som este isla na urad sa popytat,ci nemas predsalen akytaky narok na nejaku podporu od statu. A rodicak takisto dostanes.
Od rodicov by som neodchadzala,strecha nad hlavou po porode a klud bude pre teba priorita c.1. Btw,ked uz sa rodicia takto chrapunsky stavaju k dcere, otec dietata sa uplne vykaslal tiez? Myslim,a teraz ma tu ukamenuju,ale mat dieta ked nieje ziadna podpora okolia je v tomto pripade ma0x nezodpovedne...
Drzim palce,nech to vsetko dobre dopadne

marci987
11. sep 2020

Ked sa ti narodi a tvori rodicia ho uvidia,tak som si na 100% ista,ze zmenia svoj nazor a ty tam budes mot kludne byvat a este ti aj s dietatkom pomozu 🙂

marci987
11. sep 2020

tvoji rodicia som myslela

sofinka1301
11. sep 2020

Prosím ta odkiaľ si? Mam veľa veciciek pre bábätko 😊ak chceš tak napíš

negymama
11. sep 2020

@nikuska744 to su zaryti pakovia nie zaryti krestania😖

mirro
11. sep 2020

Žiadnu pôžičku si neber! Keďže sú rodičia "zarytí kresťania",hádam sa prejavia. Ty popozeraj veci cez bazárik,niektoré mamičky aj zadarmo darujú, taktiež postieľku,kočík...Najesť a vyspať ti dajú zatiaľ doma,a alimenty by som pýtala. To sú peniaze pre dieťa. A skús nejakú brigádu. Začiatok budeš mať ťažký,ale nie nezvládnutelný.

negymama
11. sep 2020

@marci987 vobec to nie je 100 percent iste. ze sa stari rodicia prichodom vnucata zmenia. Niektorym ludom vlastna sebaspravodlivost a vedomie nadradenosti pretrva hocijaky aj najkrajsi usmev dietata z vlastnej krvi. Jediny hriech a moralku , ktoru poznaju a uznavaju, je nemat sex pred svadbou... zvysne veci ako dobrota, stedrost, sucit, neodsudzovanie ci nebodaj laska ... to vsetko je im cudzie.

betulinka1
11. sep 2020

Vyzivne na nevydatu matku, vzor najdes aj na nete. Potom vyzivne na dieta. Zostan u rodicov, veci ti podaruju dobri ludia.

extempore
11. sep 2020

Mna by skor zaujimalo, že prečo si si do takejto zlej situacie urobila dieťa? Preboha, ženy, co tak trochu porozmýšlať kym s niekym vleziete do postele???

terina25
11. sep 2020

@extempore zboznujem taketo komenty, ze na co si urobila dieta. Toto jej teraz ozaj pomoze. A keby napisala, ze chce ist na potrat, tak by ste jej tu radili, aby si to nechala

lauriema
11. sep 2020

Ahoj, ja ti môžem darovať plno veci co budeš potrebovať kľudne mi napíš Internu správu. A z nebankovky si neber prosím ta skus si vymyslieť nejakú prácu na doma pec torty... Alebo proste niečo ak potrebuješ....

sonnenshein
11. sep 2020

Ja Ti rada v novembri/decembri darujem vajicko aj s quinny zapp podvozkom.

lenka2710
11. sep 2020

Ahoj, kedy máš termín?? Pošlem ti nejaké vecičky pre bábätko, napíš mi správu 😉

37373
11. sep 2020

Ahoj, tiež sa pridávam k Lenke, kedy máš termín, pozriem vecičky..
A v ktorom meste bývaš-co sa týka práce pre teba, možno by som vedela o brigáde.

jaskolka
11. sep 2020

Nijaku pôžičku ani náhodou neber! To je cesta do pekla, lebo z čoho ju chceš potom splácať? Kým môžeš, vydrz u rodičov, pripadne nájdi dáku brigádu na par mesiacov, ktorú môžeš robiť ako tehotná. Po pôrode máš nárok na rodičak a kocikovne, veci popozeraj v bazaroch, veľa ľudí aj daruje vecičky pre bábätko, zase extra toho netreba, základ je kočík, postieľka, vanička a oblečenie, novorodenec nie je náročný 🙂. A otec dieťaťa, platí ti na neho? Ak nie, určite to rieš, aj súdne. Inak neverím, že by ťa rodičia vyhodili na ulicu, keď porodís, dieťa obvykle obmakci aj tvrdých a "zarytých odporcov" nemanzelskych deti, veď je to ich vnucatko.

janeninka
11. sep 2020

Skus hladat sposoby ako tu nebankovku neriesit. Zhanaj vybavicku na internete, aj tu sa par mamiciek prihlasilo, zniz výdavky, od znamych si mozno vypytaj konkretne veci- drogeriu, potraviny a pod. . Neviem ake mas vztahy so znamymi ale ak chccu nieco babatku kupit tak napr nech kupia skor a daco co konkretne potrebuješ... skus hladat privyrobenie, pytaj od otecka. .mozno aj on bude viac v pohode ti nakupit ako dat priamo peniaze...
Nebankovka ta moze velmi ohrozit - nikdy nevies co sa stane, nabehne exekúcia ani nevieš ako. Potom bude problem s hypotékou, ked nastupis do prace ti budu strhavat zo mzdy ..casto pouzivaju nekale praktiky - aj ked vsetko vyplatis, stale daco pytaju, otravuju....
Viem si predstavit ze chces aj rodicom ukazat ze si samostatna, no teraz musis byt trpezliva a chvilu preckat aj tak ze ta budu zivit. Drzim palce nech sa vztahy urovnaju cim skor..

w123
11. sep 2020

Ahoj, suhlasim s nazormi vyssie pozicku si neber, rozumiem ze rodicia su nahnevani ale mozno sa vsetko utrasie az uvidia dietatko tehotenstvo je velmi stresujuce, upokoj sa vsetko sa da nejako do poriadku v prvom rade si urcite vybav vyzivne na dietatko od otca dietata, v druhom si podaj ziadost o najomne byvanie aj v mestskej casti aj na magistrate mesta a upokoj sa snad ta rodicia nevyhodia len tak na ulicu ? skus s nimi hodit rec ako sa citis ze teraz potrebujes podporu a ze kym si u nich ich budes plne respektovat skus si dohodnut nejake pravidla ako by ste vychadzali

katka8382
11. sep 2020

Ja mam tehotenské oblečenie, ak potrebuješ. Kľudne napíš správu.