icon

Ako prežiť finančne po rozvode bez bývania s 2 malými deťmi?

boba55
20. aug 2022

Ahojte... prosím ak sú tu mamičky čo to dávajú v takejto situácii... keď sa rozvediem, byt mal muž pred svadbou, takže nemáme kam ísť bývať. Podnájmy aktuálne cca od 400€ mesačne. Keď zarobím 650€, muž by pri najlepšom platil 150€, škôlka pre obidve je 130€ mesačne. To bude čo za život? Neviem čo mám robiť...😭

Strana
z4
luccija
20. aug 2022

@bluka2 pise, ze Zvolen...co ziska?pojde do Ba sama s detmi nebude mat trvaly pobyt deti nezoberu do skolky a nebude mat ani mamu po ruke, ziska, ze bude mat mozno lepsiu pracu a asi drahsi najom.A muz moze robit prieky so stretavanim s detmi...ale zase, pokym deti nechodia do skoly este moze premyslat.Ty mas to dobrodruzstvo a rada zmeny v povahe...

luccija
20. aug 2022

@boba55 ked sexujete tak zle to asi nebude ci?🙂uz len 3 dieta Ti chyba...letmo som pozrela tvoje stare prispevky pred 3 r si tiez chcela odist.Odid sprav hrubu ciaru a konecne si sprav jasno co vlastne chces.

ahhola
20. aug 2022

@boba55 cnceckar😁poznáme... Ale on nebude úplne zlý človek, len ste sa nejak zacyklili a on nemá kapacitu na tie "vztahy"... Ty si dobre rozmysli, ci to s nim ešte nezlepit, lebo pretlkať sa s deťmi podnajmami s prázdnym pudelarom... Chod čím skôr za psychiatrom a pýtaj k nemu návod 🍀

martabubu
21. aug 2022

@boba55 výživné kľudne na dve deti aj 200 a viac. Ešte je šanca že muž sa bude zaujímať bravať si ich, občas čosi kúpi a zas ušetríš, pripadne čosi ešte na privyrobenie si nájsť. Hoc len dáke letáky, možno niečo na doma existuje. Veľmi pomôže keď občas kúpia niečo starí rodičia, tety, krstní rodičia.
Ale z 270 teda bude problém ale dá sa, no len skromne teda. Držím palce

liljana
21. aug 2022

@boba55 No byvanie zadarmo nikde na svete nerozdavaju. Odkedy si dospela, ta to netrapilo? Najskor zarobit, potom deti, zobrat hypo, dat do bytu najomnikov, pomaly splacat. Nemysliet na vlastne byvanie mozes, iba ak byvanie raz dedis po rodicoch.

eskop
21. aug 2022

@boba55 a nemáš nejakú rodinu, rodičov kde by si mohla ísť na nejaký čas? Ja tiež nemám nasetrene už nič, mali sme svadbu, dali sme robiť niečo do domu, kupili sme druhe auto a už to šlo.. skúsila by som ísť k rodine alebo skus pokukať nejaké mestské alebo obecné byty.. alebo teda ak by sa nedalo tak možno ešte nájsť nejakú brigádu keby si deti bral na víkend muž, napr letáky alebo upratovanie keď aspoň 100e mesačne z toho budeš mat bude to dobre...niesi ani prvá ani posledná rozvedená žena.. neboj nič. Veľa šťastia prajem 🍀

kiki234
21. aug 2022

S gymplom viac nezarobis bez VS? Fobre som tonu pochopila? Zajujimave ja mam gympel, na gympli su povinnost 2 jazykym teda ak mas gympel mas ovladat 2 cudzie jazyky. Mam tiez dve a mensie deti, pracujem aj popri detoch z domu a zarobim len na jazykoch viac ako 1500 eur. Plus rodicak a plus este prenajimam svoj byt. Lebo zijeme v muzovom. Takrto otazky sa maju riesit skor, byvanie, financna rezerva, deti, praca.. Treba si najst dobru pracu a zvladnes to aj sama.

boba55
autor
21. aug 2022

@luccija ja viem ako idiotsky to vyzerá... že som dobre sprostá. To sa ťažko vysvetľuje, kým nezažiješ... keď nie je mesiac sex (mne to nechýba) tak zrazu vie byť normálny, keď potrebuje vyprázdniť vajcia. A ja krava sa nechám obmäkčiť, ale nič to nemení na tom, že takto sa fungovať nedá

boba55
autor
21. aug 2022

Ďakujem vám všetkým, že ste sa zapojili, dobre mi padlo aj takto to dať von... dostala som aj nejaký náklad, ale potešilo ma že som dostala veľa pochopenia, povzbudenia a že niektoré ste sa naozaj snažili poradiť mi. Ďakujem ešte raz a držte palce 😊😔

ahhola
21. aug 2022

Drz sa Boba a pisni sem, ako vianocujete,ci spolu alebo on uz sam,... možno ti rok 2023 prinesie babo😂
Dnes som na teba myslela pri varení a som sa rozsmiala, moji chápi na mňa pozreli, ci ne volať Cajlu😃ale myslela som, ako niektoré ženy vedia vyjsť aj s takýmito exotmi a ešte z tých psychických nepodarkov vytiahnuť ich vlohy na zarábanie prachov... Pavlínka Matov....napr

stonoz
21. aug 2022

@boba55 vydrž fovtedy,kym nezacnes zarabat a aj druha dcerka pojde do skolky, nemaš kam odist, nemaš pracu, do toho rozvod, no nevidim to ruzovo. Hladaj si nejaku kamosku samu s dietatom, mozno by ste si vedeli postrazit deti a zosuladit pracu. S dvoma malymi detmi to nie je jednoduche a bez pomoci uz vobec nie

mamusa123456789
22. aug 2022

Ma manžel byt na hypo? Ak áno a stále ju platí, tak sa mi zdá ze máš nárok na polovicu zaplatených peňazí počas manželstva, ale nie som si tým istá, skus si to nejako zistiť, v každom prípade ti prajem pevné nervy pri takom chlapovi a želám ti nech to dopadne co najlepšie pre teba a tvoje dievčatka 🍀

sasap
22. aug 2022

Ahoj. Skus sa popozerat po zariadeniach pre slobodne mamy pripadne tyrane zeny. Ak potrebujes pomoc existuju rozne obcianske zdruzenia a neziskovky. Mozno nie je to to co si si predstavovala ale na zaciatok aj toto moze pomoct. Az ked budes mat zabezpecene byvanie tak sa poobzeraj po inej praci. A ked uz budes mat inu pracu s lepsim financnym ohodnotenim, az potom budes moct riesit vlastne byvanie. Je to beh na dlhu trat ale podla sa to da. Len treba chciet a vydrzat. To bude dobre. Drzim palce 😊

bluka2
22. aug 2022

@luccija prečo by si tam nedala TP? Jasné, že to treba mať aj na papieri, že tam žije

radacak
22. aug 2022

@tehula2016 nie vždy je možnosť nájsť lepšie platenú prácu... takže tak

tehula2016
22. aug 2022

@radacak no ja som toho nazoru, ze stale je moznost, ked sa chce a zdravie sluzi..

luccija
22. aug 2022

@bluka2 lebo nevyzera, ze si ide kupovat byt na hypo...pojde do podnajmu a s tym je problem kvoli trvalemu pobytu
@boba55 chapem, ale davaj pozor nech neotehotnies

radacak
23. aug 2022

@tehula2016 možno vo veľkých mestách..Ale v okrese v akom žijem aj ja,je človek rád ak má vôbec nejakú prácu 😔

lenkalea7
26. aug 2022

@boba55 a nerozmyšlala si najst nejaku kamosku s podobným problemom najst si spolu ubytovanie zamestnat sa a pomahat si s kamoskou...ja o tom uvazujem.

matapo
8. sep 2022

@boba55 ...neboj, nejako to dáš. Kým nie si v práci tak ešte s tým počkaj, kým nemáš svoj príjem. Niektoré ženy nepochopia. Moj muž mi tiež nedržal nôž pri krku keď som chcela na materskej VS robiť, ani finančné nepomohol a stále dokola na štúdium som mala dosť času pred deťmi vtedy som mohla nie teraz aby som ho obmedzovala ☹ Napriek tomu že on mal dve maličke deti a venoval sa len sebe, svojej kariére a svojmu štúdiu. Ja som už jednu VS mala ale dala som potom aj druhú, bez pomoci, po nociach na úkor spánku a zdravia ☹ To asi moc správne nebolo, aj keď som rada že ju mám skoncenu. Nájsť si lepšie platenú prácu, že 650 je málo? V tej hranici 650-950 e zarobí väčšina mojich kamarátiek (školstvo, bankový sektor, exekútor, ekonomky a to majú aj VS). Takže tvoj príjem je žiaľ normálny. Je smutné že máme vysoké ceny nehnuteľností a vlastne všetkého ale príjmy na SK su také nízke ☹ Za to však ty nemôžeš. Nie je ľahké nájsť prácu s vyšším príjmom, dobre sa to síce radi ale ťažšie je to dosiahnuť. Buď budeš žiť po rozvode skromné, alebo sa budeš zúfalo snažiť nájsť nejakého chlapa, kt. trochu pomôže, alebo budeš žiť s mamičkou v podobnej situácii a lepšie to bývanie finančné zvládnete aj keď na úkor súkromia. Alebo pôjdeš bývať k rodičom. Je to tiež na úkor súkromia ale má to aj svoje výhody. Pomôžete si navzájom, nik tvoje deti už nebude tak ľúbiť a s láskou sa starať ako ich vlastná mama, otec a starí rodicia. Možno časom sa všeličo zmení, ale na začiatok byť samostatná za každú cenu a potom živoriť nie je nič moc. Radšej s rodičmi a ušetríte všetci čosi na bývani a doprajete si aj oddych, aj nejaký pekný zážitok, dovolenku, ... . Ak vzťahy s rodinou dobre nemáš, tak sa to pokus zmenit. A do rozvodu by som sa až tak nehrnula, čosi našetri, keď začneš pracovat a pomaly hľadaj riešenia ako dalej. Ja som s troma deťmi, našťastie finančné sme na Tom dobre a nemusime riesit bývanie a hypotéku alebo podnájom. Ale časovo je to zaberak ☹ ale nič netrvá večne raz vyrastú a budú samostatne, zatiaľ sa im snažím dávať maximum svojho času aby im nič nechýbalo, užívame si spolu.

..... .

nominativ
8. sep 2022

Ženy, inak, ste strašné. Aj ja som bola a potom si vyššia moc povedala, že takej povýšeneckej krave dá príučku. Malinkými krokmi, takmer nepatrnými, som postupne začala žiť peklo na zemi, namiesto manželstva a až teraz vidím, či sú veci naozaj tak jednoducho riešiteľné, ako som hrdinsky tvrdila. 😊 Niekedy sa dívam okolo seba a nechápem, ako sa to stalo. Ono, nezainteresovaní sú vždy najmúdrejší. Možno sa k tomu dopracujete viaceré. Nie, že by som vám to želala.

Autorka, s daňovým bonusom počítaš?

apolka77
19. sep 2022

@nominativ presne to som si pomyslela pri podobných diskusiách je mi z niektorých žien na grc. Toľko zla, nevyziadanych rád.
Mestské byty sa dávajú tiež na dobu určitú Max 3 roky napr v našom meste, potom predĺžia Max na rok....sociálne po novom na pol roka až rok...samoživitelia su vo veľmi zlej situácii neustále obavy kde budú bývať o rok...vôbec to nie je ľahké. Ľudia ktorí su bez strechy nad hlavou to si máloktorá žena ktorá má podporu rodiny, dobrú prácu nevie predstaviť....ale ako pises život je bumerang a tak nikdy nehovor nikdy..facky od života sú veľa x aj zaslúžene...
Ale mňa napada ak človek nechce nevie pomôcť načo ešte nakladá takýmto ženám? Je tu zopár nickov to sú tak zle, agresívne ženy že niekedy mám pocit že to snáď nie je ani možné.
Nemyslím len v tejto diskusii, ale aj v iných....vždy si pomyslím koľko duševných mrzakov no zato s VŠ a dobrým platom sa poneviera po svete. ...ani sa nečudujem že máme aj také politické "špičky" ako Matovič, Fico atď atď...presne tento slovník sa aj tu tu traduje, len nenávisť, osočovanie , agresívne hrubé vystupovanie...a naco?
Keď ženy neviete poradiť normálne ľudský radšej rolujte. Alebo si aspoň skúste predstaviť že niekto takto škaredo odpovedá vašim deťom...nastavte si zrkadlo ...veď toľko slovné hrubých, zlých žien som ešte nestretla ako tu na MK...

Strana
z4