icon

Ako riešiť konflikt s babkou slobodnej mamičky?

15. jan 2025

Ahojte mamičky idem si ku vám pre radu..
V prvom rade som slobodná mamička zijuca s dieťaťom (10r) sama mám taký problém keďže som sama nemám mamu ktorá by pomáhala s dieťaťom otec žije v zahraničí takže dosť ďaleko odomna ťažké začalo to tak môj syn chodil babke (ex)skoro stále lebo nebola ina možnosť ťažké chodil aj cez týždeň a aj víkend keďže pracujem ako čašníčka do 20hod iba ,5dni v týždni a proste poviem vám to takto babka si už na to zvykla že je malý stále tam ale zmenila som to lebo napísala že ho berie ako syna nie ako vnuka čo má dosť nahnevalo keďže snou nemám dobrý vzťah ale z dedom áno ona je proste taký človek čo dokáže hodiť spinu a nájsť si všetko na mňa len aby ublížila už sa to tak párkrát stalo áno vážim si že ho beru že neni sám doma ale už to presahuje dosť hlboko a to nechcem kebyže syn je veľmi veľmi zodpovedný tak som sa snim porozprávala že bude najlepšíe keď ostane celý týždeň sám a že iba víkend bude chodiť ku babke teraz tak momentálne fungujeme a malý teda veľký už si to veľmi chváli je spokojný ide von s kamošmi a potom je asi 2hod sám doma stým že mu volám píšem mám aplikácie kde je čo robí atď a a on dokonca umyl aj riad doma porobil čo on vôbec nemal nakazane. Iba písala som babke že teda bude chodiť iba víkend ku nim a ona stále prečo prečo že ja že toto chodí von a potom je sám hneď na to odpoveď x nebojís sa ja že nie lebo mu verím a viem že kebyže není na to zrelí tak ho nenechám samého doma šak to je normálne iba tu je ten problém že ona ho má za ho má za malého chlapca pritom má už 10r čo viem možno som zlá mama neviem ale viem x je zodpovedný a verím mu a proste keď som jej toto napísala sa jej to nepáčilo a proste neviem či zasa niečo nebude skúšať že má napríklad dá na súd že nezodpovedá alebo niečo podobné pritom kebyže sa dá inak všetko jasné že není sám ale musím platiť byt a musím chodiť do práce neviem inak ako to mám spraviť..proste mám strach z toho lebo ako hore som písala že je schopná všetkého a už aj hygiena bola raz u mňa že má nahladila že chcem otráviť svoje dieťa že som mu dala niečo zjesť pokazené pritom to tak nebolo vôbec 🤦🏼‍♂️ale ona skúša čo môže a proste si pletie role babka a mama aj keď bol malý tak povedala že si ho osvoji a takéto veci malý mne nepovie také že babka na mňa hovorí zle veci on je ticho takže to svedčí o Tom všetkom že áno rozpráva na mňa a proste chcem má zničiť..takže chcem sa opýtať môže mne niečo spôsobiť keď je takto malý sám ale proste je samostatný. Preto píšem sem tie litánie Lebo chcem byť pred ňou o krok než príde na to najhoršie čo snáď nie .. ďakujem za každú odpoveď a čítanie tejto litánie iba neviem kde si mám ísť pre radu.. ďakujem 🙏🏼

Strana
z4
autor
16. jan 2025

A toto je stále dokola ja napríklad niečo aj zakážem že dobre malý napríklad neposlúchal tak ma zakázané napríklad telefón a ona to nerieši lebo ona to má na háku proste ako by som nič nepovedala..proste podkopáva nohy preto ho nechávam takto nie ako niektoré písali že to je hrdosť alebo ego..nie skôr to je to tak aby som o neho neprišla. .že stále tam je áno ja som vďačná že je tam že tam chodí..ale viem čo to obnáša všetko..a jasne že by som ho nenechala 5dni samého to zasa nie ale prakticky to vychádza 2dni nie 5dni rozpísala som sa čo som ani n chcela ale musela som to napísať lebo všetky sú na strane babka nie na mojej a proste nechápu tu situáciu..

milenke
Autor odpoveď zmazal
anketkarka
2. feb 2025

Má ešte družinu? Ak je v 5.tom tak nemá a logicky môže byť sám doma. Zvláda prípravu do školy a nenosí poznámky, že zabudol domácu alebo sa naučiť? Ak zvláda, tak nemáš čo riešiť. Pozri, u nás cez covid viem o takom prípade, že boli každý deň dve menšie deti doma samé a rodičia lekári pracovali a prišli len večer domov. Staršie 12 ročné sa staralo celý deň o 7ročné. Prežili. Nebol to ideálny prípad, ale zvládli.

Strana
z4