Návštevy u mamy

226lenka
27. júl 2023

Ahojte, len tak zo zaujímavostí sa chcem opýtať ako často chodíte na návštevu ku svojej mame ked bývate v rovnakom meste a máte dieťa.
Ja som sa od mamy odsťahovala pred 3 rokmi a kým som nemala dieťa tak som u nej trávila každé pracovné voľno a tým som teda vlastne zanedbavala svoju domácnosť. Mama si na to nejak zvykla a teraz chce aby sme stále keď je muž v robote chodili k nej aj s dieťaťom, a to je tak 3-4 krát do tyzdna. Keď jej poviem že neprídem lebo aj doma niečo musím porobit tak je urazená. Raz sme išli s kamoškou a malým von tak sa tiež urazila že či je kamarátka prednejšia jak ona. Minule vonku celý deň lialo a ona že mám prísť a po ceste ešte kúpiť toto a hento. Ako s malým babom sa mám trepat po daždi do obchodu a ku nej. A ja nemám auto takže by som musela ísť MHDčkou. Aj teraz ma volala ku nej, pritom sme tam boli v utorok. Keď som odmietla tak začala že jak dlho už malého nevidela a že ju nemám rada. Keď jej poviem že sa mi fakt nechce tak som pre ňu lenivá.
Ako aby bolo jasné, ja jej nemám problém spraviť nákup a doma poupratovať. Ja ju chápem že je sama, kamarátky ku nej neviem prečo nechodia,tak chce aby sme prišli my. Ale nie stále sa to u mňa dá.

tanyag
27. júl 2023

@226lenka A mama k tebe prísť nemôže?

viestta
27. júl 2023

Mama je dospela, ked nevie vydrzat sama so sebou, tak to nie je tovj problem. Ty mas svoju rodinu, mala by pochopit, ze ta je pre teba uz na prvom mieste. Ak jej je smutno, nech pride k vam a pozehli ti alebo zoberie vnuca na prechadzku.

zenulkaaa
27. júl 2023

no keby mam chodit mhd , tak raz za tyzden by som prisla. Alebo by som povedala nech pride ona.
Inak jej spravanie je cudne. Jakziv som nevidela aby sa moja mama urazila, ked jej poviem ze nepridem, no lebo sa mi napr aj nechce🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ved uz mas svoj zivot, tak by to mala pochopit.

diewcatqoo
27. júl 2023

Povedala by som jej, ze ked nas chce vidiet, nech pride ona. Nebudem sa trepat po dazdi s dietatom MHDckou, ak som tam bola pred dvoma dnami a nedeje sa nic vazne, kvoli comu by som tam musela ist.
Muzovi to nelezie na nervy, ze ste stale tam?

zuzinka888
27. júl 2023

Takmer kazdy den, tak max na hodinu .ne zalezi aby dieta malo vztah s babkou a dedkom. Podla mna je to pre dieta obohacujuce a prospesne ked vidi a vnima aj viacgeneracne fungovanie a vztahy.

226lenka
autor
27. júl 2023

U mňa bola dokopy asi 5 krát odkedy tu bývame. Ja ju volám ale že jej sa nechce. A pritom má taxík za 3 eura.

viestta
27. júl 2023

@226lenka tak ked sa jej nechce, nech sedi doma. Tebe sa tiez nemusi chciet. Asi by bol najvyssi cas byt trosku "sebecka" a prestat sa prisposobovat.

cookie29
27. júl 2023

neznasam citove vydieranie :(

226lenka
autor
27. júl 2023

Aj teraz som jej vravela že poďme radšej niekam von, počasie je ideálne, nesvieti slnko. A furt že jej sa nechce

226lenka
autor
27. júl 2023

@viestta ona strašne zlenivela odkedy už je na dochodku

maryetta
27. júl 2023

To ze jej sa nechce? Mas jej vyplnat cas kym ona je zatvorena doma?
Pre jej dobro by som to nerobila. Lebo jej v tej lenivosti-nechce sa mi iba pomahas a podporujes.
Naopak ju musis donutit ist von. Prist k vam…
Teda pokial nie je nejako imobilna alebo inac proste zdravotne neschopna.

diewcatqoo
27. júl 2023

Ked ti povie, ze sa jej nechce, tak jej povedz, ze si cela po nej.. ze aj tebe sa nechce 🙂

226lenka
autor
27. júl 2023

@diewcatqoo muž mi povedal že trošku to už s tou návštevou preháňam. Keď prišiel z dennej domov a videl v byte bordel a že nebolo navarené. Ja som radšej išla ku mame aby som nepočúval že som lenivá a ju nemám rada

h2
27. júl 2023

Povedz mame, nech príde k tebe. Zabaví ti dieťa a budeš si môcť porobiť niečo v domácnosti. Povedz jej, že by ti to pomohlo. Že ty si bola u nej pred 2 dňami, teraz je rad na nej, ak chce vidieť vnúčatko a dcéru, nech nie je lenivá. Jedna osoba určite ľahšie príde, než keď ty musíš ešte aj dieťa vychystať a prísť s ním.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
27. júl 2023

@226lenka ale to, ze je leniva nie je tvoj problem

226lenka
autor
27. júl 2023

@miriam11 ja jej poviem že možno prídem vtedy a vtedy ale nesľubujem nič. A ona to už berie záväzne že áno, určite prídem

226lenka
autor
27. júl 2023

@miriam11 a ku nám nechce prísť a ani nikam vonku. Ona len doma chce byť

len_nig
27. júl 2023

Bez urážky ale čo si sa zbláznila, nenechaj sa citovo vydierať 🤣 to treba fakt rýchlo zaraziť a presne ako ti baby písali, keď chce nech príde ona. Veď to je úplne obťažujúce o čo ťa ona žiada.

radkaradix
27. júl 2023

Zijeme v rovnakom meste, mam dieta, vidame sa tak 1x za dva tyzdne na hodinku/dve, sem-tam si napiseme na messengeri.. to je vsetko.. a nikdy nevyplakava, ze je to malo.. je to presne tak casto, ako to obom vyhovuje..

226lenka
autor
27. júl 2023

@len_nig asi toto som potrebovala počuť lebo už som naozaj myslela že som zlá dcéra že ju neprídem navštíviť keď si to ona zaziada

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maryetta
27. júl 2023

To je citove vydieranie toto. Ak by chcela byt s tevou a vnucatkom tak pride aj keby co bolo. Ziadne nechce sa mi.
Ja by som pristupovala rovnako. Ked zavola…. Och nechce sa mi. A proste dalej nereagovala.
Niekedy mam pocit ze aj raz v tyzdni je vela 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
27. júl 2023

@226lenka nespominas otca ani surodencov, mama teda zrejme byva sama, co vsak nie je tvoj problem. Jednoznacne ta citovo vydiera, stopni to, kym je cas a kym sa tvoj muz nenaserie. Mame oznam, kedy prides, dajme tomu raz za tyzden, to dodrz a zvysok si zariad podla seba. Plus jej mozes dat jeden den v tyzdni, ked moze ona prist k vam - ak sa jej nechce, je to jej problem.

slavomira236
27. júl 2023

@226lenka ja chodim max 2krat do roka byvame 2ulice..ona by a v bytovke my v dome
Ale chodi tu v lete skoro kazdy den sadi si u nas na zabrade.

0silvia0
27. júl 2023

@226lenka no tak tvoja mama potrebuje životnú lekciu. Ty sa láskavo nenechaj citovo vydierať, treba povedať, mama mám ťa rada, ale citovo ma vydierať teda nebudeš. Budem k tebe chodiť raz týždenne, ty ku mne môžeš prísť tiež raz týždenne a okrem toho sa môžeme stretnú niekde na výlete vonku. Nenechám si od teba zničiť manželstvo, takže ak sa budeš urážať, toto ja riešiť nebudem, to sú tvoje emócie a ty si ich spracuj, si už dávno dospelá. A nájdi si kamošku, frajera, ja som tvoja dcéra, nemôžem ti nahrádzať všetky bytosti sveta.

len_nig
27. júl 2023

@226lenka tak dúfam že moje slová padnú na úrodnú pôdu, určite nie si zlá dcéra kvôli tomu, že nechodíš k matke x-krát do týždňa, treba prestrihnut pupočnú šnúru máš vlastnú rodinu aj domácnosť 😊 a hlavne keď je na dôchodku môže chodiť ona, má to jednoduchšie ako ty s dieťaťom po MHD

kvetinka75
27. júl 2023

tak v prvom rade má byť tvoj program s dieťaťom. Môže prísť aj ona, keď nechce, jej problém. Nech sa nesťažuje. Myslím, že raz do týždňa by stačilo. Ak ti to víde

hladamematku
27. júl 2023

@226lenka páči sa mi veľmi ako si uvedomujem pravdu a nastavujes hranice. Pokračuj ďalej nie si tu aby si matke čokoľvek suplovala, rob len to čo chces