icon

Ako sa vám darí pracovať pri dieťati?

lorrainet
8. nov 2025

Ahojte baby, ako sa vám darí pracovať pri dieťati ? Ja mám 12 mesačného, som na neho úplne sama, otec ho ešte ani nevidel , moja mama pracuje 12-14h každý deň, nemá mi čas strážiť. Rozmýšľam ako pracovať aspoň z domu. Žijem z rodičovského príspevku a mám jednu brigádu kde sa mi podarí okolo 100€ mesačne. Ale vieme, že z toho sa vyžiť nedá. Viete o nejakej práci z domu, ktorá sa dá robiť večer cez notebook? Jazyky ovládam len angličtinu, ale nepoužila som ju roky. Čas mám len večer keď malý zaspí, inak je to ťažko pri ňom keďže celý deň sa mu venujem. Spať chodí len von do kočíka... Pracovala som na HR, ovládam prácu s MS Office... Čoskoro sa budeme musieť odsťahovať od mami niekam do prenájmu a tie stoja dosť, som z BA a nemám auto. Nemám poňatie odkiaľ budem vedieť zaplatiť nájomné 700-800€ plus strava, všetko okolo malého, atď.

Strana
z3
anonym_5ba5fa
10. nov 2025

Ja by som skúsila hľadať malý kolektív pre dieťa, sú v podstate také malé súkromné škôlky, prerobené domy, ktoré ponúkajú malé skupinky rôznych vekových kategórií.
A tiež tam hľadať prácu, možno budú potrebovať výpomoc raz za čas. A pozeraj aj blízko BA, budú nižšie ceny aj nájmov aj ceny škôlok. Aj keď možno ak nemáš auto, BA má výhodu MHD, dostaneš sa všade a rýchlo, inde nie sú spoje tak časté
A na prácu v školstve by som sa možno tiež orientovala, asistent učiteľa, dnes toľko detí s dg potrebujú asistentov, už v škôlke, škole ani nevravím. To by šlo aj v meste pri BA, napr nejaký Pezinok, stále deti veľa, bývalá by si tam, vlak je, bus asi horšie, ale ak by si nebola naviazaná na BA, možno by sa dalo prežiť
A korporáty v BA sleduj, na začiatok možno aj kratší úväzok, možno by to šlo, každý večer sleduj. Prvé 3-4 roky budú veľmi ťažké kvôli chorobám a že nemáš pomoc, ale možno časom sa spoznala s mamičkami, vypomozete nejak. Môžeš aj opatrovať, stále je malých detí dosť, mohlo by to ísť ako privýrobok na začiatok

mira0611
10. nov 2025

@lorrainet ahoj autorka, ja by som skusila najst nejaku mamicku na MD, ktora by postrazila tvoje dieta, aspon na par mesiacov lebo aj ked si najdes pracu HO, budes sa musiet zaucit...
V BA ti auto chybat nebude!

Drzim ti palce. Si vo velmi tazkej zivotnej situacii, ale das to! A po rokoch sa uz na toto cele budes pozerat, ako na zivotnu milu, ktoru si prekonala a spravila ta silnejsiou.

lauricka
10. nov 2025

takže mamička vás nechá byť bezdomovcami bez problémov, hej? Hmmm

denithestrange1993
10. nov 2025

@lorrainet nemozes si nejako vybavit vyzivne na dieta a na teba? Neviem teda ako funguju zakony v pripade ak otec nie je v rodnom liste ale takto sa budete len predierat zivotom,tu par eur,hen par eur. Ono dnes maju aj pary problem utiahnut najom+dieta a pracu do toho. Ty si prakticky sama tak treba sa zmobilizovat a vyuzit vsetky mozne prostriedky-azylak,prispevky,dat nejakej vzdialenej rodine dieta na strazenie na par hodin....Bohuzial teraz nie si v situacii,zeby si mala na vyber,ale pokial chces dietatu zabezpecit normalne detstvo tak verim ze zamakas a zvladnes to.

anonym_9a7ffa
11. nov 2025

Videla som tu nejaky rozumny komentár ohladom davok v hmotnej nudzi - suhlasim, treba sa informovat na sociálke. Co sa tyka byvania mi napadla moznost ktorá tu nebola spomenuta, neviem ako je to priamo v bratislave, ale v okoli, pripadne v okolo Trnavy aj (kedze si s dietatom doma predpokladam ze nezalezi na mieste kde by si zatial byvala), su isto moznost ako napr Obecne byty. V tychto obecnych bytoch sa uprednostnuju mlade rodiny s detmi alebo osamele matky, samozrejme trva to nejaky cas a je tam poradovnik, ale za pokus to stoji. V tomto pripade by som si zistila v ktorych okolitych obciach sa take byty nachadzaju a vsade rozposlala žiadosť. Je to laacnejsia alternativa - pre mudrlantoch, hovorim o obecnych bytoch a nie socialnych (kedze v socialnych je otazne na akych ludi narazite).

anonym_9ae5e9
11. nov 2025
@anonym_9a7ffa

Videla som tu nejaky rozumny komentár ohladom davok v hmotnej nudzi - suhlasim, treba sa informovat na sociálke. Co sa tyka byvania mi napadla moznost ktorá tu nebola spomenuta, neviem ako je to priamo v bratislave, ale v okoli, pripadne v okolo Trnavy aj (kedze si s dietatom doma predpokladam ze nezalezi na mieste kde by si zatial byvala), su isto moznost ako napr Obecne byty. V tychto obecnych bytoch sa uprednostnuju mlade rodiny s detmi alebo osamele matky, samozrejme trva to nejaky cas a je tam poradovnik, ale za pokus to stoji. V tomto pripade by som si zistila v ktorych okolitych obciach sa take byty nachadzaju a vsade rozposlala žiadosť. Je to laacnejsia alternativa - pre mudrlantoch, hovorim o obecnych bytoch a nie socialnych (kedze v socialnych je otazne na akych ludi narazite).

@anonym_9a7ffa do obecných bytoch musíš mať dostatočný príjem, nepustia tam potencionálnych neplatičov

evkatk
11. nov 2025

Práca z domu s dieťaťom je veľmi náročná. Dieťa musí byť naučené, že nesmie nahlas vydať ani hlások, nesmie plakať,.... ak je telekonferencia. Je to hrozné ak prídete na návštevu a 20 mesačné dieťa dá prštek cez pusu povie "pst mama pí, pí" Pí znamená, že pracuje na počítači. Na povel "Teraz pracujem", odíde z miestnosti a hrá sa samo inde. Radšej však je dať ho do jaslí.

galadriel90
11. nov 2025
@evkatk

Práca z domu s dieťaťom je veľmi náročná. Dieťa musí byť naučené, že nesmie nahlas vydať ani hlások, nesmie plakať,.... ak je telekonferencia. Je to hrozné ak prídete na návštevu a 20 mesačné dieťa dá prštek cez pusu povie "pst mama pí, pí" Pí znamená, že pracuje na počítači. Na povel "Teraz pracujem", odíde z miestnosti a hrá sa samo inde. Radšej však je dať ho do jaslí.

@evkatk jasne áno keď je menšie, ale čo taký homac s chorým škôlkarom? To poviem rovno, ze je na obesenie. Aaanooo uz je to väčšie dieťa, uz kus rozumie, aspon o zlomok lepšie sa sním daju riesit veci ako s batolatom samozrejme... Ale je to čistá psychiatria a riešenie to nemá žiadne. Len pretrpieť tie roky

anonym_8e3c46
12. nov 2025
@anonym_9ae5e9

Dieťa dať na adopciu do rodiny kde sa oňho dokážu postarať a hľadať prácu s ubytovaním, alebo odcestovať za prácou kdekoľvek.

@anonym_9ae5e9 co za <> si napisala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

lorrainet
autor
12. nov 2025

Riešila som s Upsvar , dávky v hmotnej núdzi nie sú možné , ak poberám rodičovský príspevok. Považuje sa za príjem. Zatiaľ už riešim jednu prácu na HO, snáď to vyjde 🙏🏻

akje
12. nov 2025
@lorrainet

Riešila som s Upsvar , dávky v hmotnej núdzi nie sú možné , ak poberám rodičovský príspevok. Považuje sa za príjem. Zatiaľ už riešim jednu prácu na HO, snáď to vyjde 🙏🏻

@lorrainet 🍀

sisa_s
12. nov 2025

Nedaj sa nachytat na pochybnu HO pracu, prever si to vzdy 🙂

anonym_9a7ffa
13. nov 2025
@anonym_9ae5e9

@anonym_9a7ffa do obecných bytoch musíš mať dostatočný príjem, nepustia tam potencionálnych neplatičov

@anonym_9ae5e9 aj by som to ignorovala ale vidim ake primitivne napady mas, tak mi dovol ti uviesť fakty.
Potrebujes mat prijem vo vyske zivotneho minima, ktore je 284,13 a na 1.dieta 129,74 a to je spolu 413,87.
Rodicovsky sa berie ako prijem a je vo vyske 351,80 (ak pani nepoberala matersku tak 482,30). Plus pani spominala ze ma brigadu, staci ak ma brigadu na papieri = ma dalsi zdokladovany prijem aj ked len par hodin.
Treba zistit a zohladnit vsetky možnosti....ja som pani napisala jednu z možností, pani vie ako a kolko ma a co vie vydokladovat, tak neviem preco tu hned hejtujes akukolvek snahu o radu. Ak bude mat o to zaujem tak si zisti detailnejsie...
Treba hladat cestu a nie vyhovorky.... co si pani ty navrhla rozumne a zrealizovatelne? Ked tak citam tvoje komentáre, mala by si sa zamysliet ake by to bolo keby si bola ty v takej situacii. Niekedy je mlcat zlato.

Strana
z3