icon

Ako sa vám darí pracovať pri dieťati?

lorrainet
8. nov 2025

Ahojte baby, ako sa vám darí pracovať pri dieťati ? Ja mám 12 mesačného, som na neho úplne sama, otec ho ešte ani nevidel , moja mama pracuje 12-14h každý deň, nemá mi čas strážiť. Rozmýšľam ako pracovať aspoň z domu. Žijem z rodičovského príspevku a mám jednu brigádu kde sa mi podarí okolo 100€ mesačne. Ale vieme, že z toho sa vyžiť nedá. Viete o nejakej práci z domu, ktorá sa dá robiť večer cez notebook? Jazyky ovládam len angličtinu, ale nepoužila som ju roky. Čas mám len večer keď malý zaspí, inak je to ťažko pri ňom keďže celý deň sa mu venujem. Spať chodí len von do kočíka... Pracovala som na HR, ovládam prácu s MS Office... Čoskoro sa budeme musieť odsťahovať od mami niekam do prenájmu a tie stoja dosť, som z BA a nemám auto. Nemám poňatie odkiaľ budem vedieť zaplatiť nájomné 700-800€ plus strava, všetko okolo malého, atď.

bielasovicka
8. nov 2025
@lorrainet

@akje poznám jeho mamu, otec už nežije. Jeho mama ho nechala keď mal 6 rokov, odvtedy sa nezaujímala , nechala ho u babky. Viac krát som jej písala, či nemá záujem spoznať aspoň vnúča ale odpoveď bola " čo z toho mám? Nejaké peniaze máš pre mňa ?"
A mame to ľúto je , samozrejme ale je zaľúbená...

@lorrainet no fakt skvelý výber otca pre dieťa dpč.

pribinak
8. nov 2025
@jessica6

@lorrainet jedna dospela zrela zena akou je tvoja mama uprednostni frajera pred dietatom, ktore sa ocitlo v nudzi?A este takeho, ktory nema rad deti. To akoze tvoja mama ani neplanuje do buducna vytvarat si s vnucatom vztah a bravat si ho na prazdniny, ked odchadza za frajerom. Ako si to predstavuje?Ja by som teda mame dopriala, ale bombardovala by som ju takymito otazkami.

@jessica6 jej Matka zrejme nemá vlastnú strechu nad hlavou a tak je rada, že jej ju dá jej platiteľ

Tato slečna urobila sériu veľmi zlých rozhodnutí (zlý čas na dieťa, žiadna strecha nas hlavou, veľmi zlý vyber partnera, úspory v čudu, ….) a teraz prichadzaju dôsledky

Byt na jej mieste sa orientujem na nejaké zariadenie pre matky s deťmi a snažila by som sa pobyt využiť na našetrenie finančných prostriedkov

kiki68
8. nov 2025

Riesila by som krizove centrum pre matky s detmi, tiez poradna Alexis, je vela ludi, co napr su takto napojeni a dokazu pomoct cez taku organizaciu. U nas v AT casto takto byvaju na fare aj s detmi, kym sa nepostavia na nohy. A skusila by som nejaky vylozene HO, napr mozes robit pre inu krajinu, kde napr mas smeny v noci, alebo ine casy. Kamoska robi takto uctovnictvo a HR pre firmu v zahranici.

drianaa
8. nov 2025

Keď malý nezvládla jasle, nejakú opatrovateľku iba pre neho bez kolektívu nájsť by nebola cesta?

motylik2559
8. nov 2025

@lorrainet Ahoj, este mi tak napada taka moznost, ci nemas nejaku kamosku s dietatom, ktora by isla s vami byvat a tym padom by ste mali naklady pol na pol a teba by to vyslo menej, ako keby si mala tahat sama. Pripadne si viete aj vypomoct so strazenim deti, keby si isla na brigadu, alebo aspon ciastocny uväzok (raz postrazi ona a raz ty). Boli by ste si napomocne a zaroven kazdej z vas to vyjde vyhodnejsie. Lebo potom uz ozaj jedine do krizoveho pre matky s detmi na nejaky cas, kym sa postavis na nohy. Drzim palce

beata_k
8. nov 2025

@lorrainet V BA jedine korporat. Mnohe ponukaju 3x do tyzdna HO. Tie 2 dni pani na strazenie doma. Neostane ti z vyplaty nic, ale prezijes blbe obdobie.

beata_k
8. nov 2025

@lorrainet Este mi napadlo. Kaufland ponuka neomedzeny HO. Teda na niektore pozicie.

anonym_d591e7
9. nov 2025
@anonym_e55c1d

@samo789 Určite by som neskočila niekomu na lep, keby si na fóre pre matky hľadal partnerku. Normálneho chlapa na internete sa nájsť nedá.

@anonym_e55c1d ale dá

anonym_e55c1d
9. nov 2025
@anonym_d591e7

@anonym_e55c1d ale dá

@anonym_d591e7 Áno, ak máš nízke nároky.

anonym_d591e7
9. nov 2025
@anonym_9ae5e9

Dieťa dať na adopciu do rodiny kde sa oňho dokážu postarať a hľadať prácu s ubytovaním, alebo odcestovať za prácou kdekoľvek.

@anonym_9ae5e9 si normálna?

anonym_d591e7
9. nov 2025
@anonym_e55c1d

@anonym_d591e7 Áno, ak máš nízke nároky.

@anonym_e55c1d 😀 neviem, či sú to nízke nároky, keď som ho spoznala, bol rozvedený, žil sám v menšom byte, mal auto, garáž, chatu, mal stabilnú prácu, koníček ktorým si privyrábal, dve takmer dospelé deti. Vedel sa o seba na komplet postarať sám, Dalo sa s ním baviť na každú tému, bol a je zábavný, športuje. Len nie je veľmi priebojnej povahy, ženu by asi na ulici len tak neoslovil. Sme spolu 15 rokov, počas tých rokov nadobudol ďalší byt, deti má už samostatné, pochodili sme spolu kus sveta, neviem, ja si nemyslím, že som mala nízke nároky. Mám pri sebe človeka, ktorý ma berie ako rovnocenného partnera, na ktorého som sa mohlo vždy spoľahnúť, ktorý mi pomohol, keď som to potrebovala. Mne je s ním aj po tých rokoch stále fajn a viem, že je tu na MK takých žien viac

anonym_e55c1d
9. nov 2025
@anonym_d591e7

@anonym_e55c1d 😀 neviem, či sú to nízke nároky, keď som ho spoznala, bol rozvedený, žil sám v menšom byte, mal auto, garáž, chatu, mal stabilnú prácu, koníček ktorým si privyrábal, dve takmer dospelé deti. Vedel sa o seba na komplet postarať sám, Dalo sa s ním baviť na každú tému, bol a je zábavný, športuje. Len nie je veľmi priebojnej povahy, ženu by asi na ulici len tak neoslovil. Sme spolu 15 rokov, počas tých rokov nadobudol ďalší byt, deti má už samostatné, pochodili sme spolu kus sveta, neviem, ja si nemyslím, že som mala nízke nároky. Mám pri sebe človeka, ktorý ma berie ako rovnocenného partnera, na ktorého som sa mohlo vždy spoľahnúť, ktorý mi pomohol, keď som to potrebovala. Mne je s ním aj po tých rokoch stále fajn a viem, že je tu na MK takých žien viac

@anonym_d591e7 Pred 15 rokmi ako píšeš to šlo, dnes nie.

anonym_d591e7
9. nov 2025
@anonym_e55c1d

@anonym_d591e7 Pred 15 rokmi ako píšeš to šlo, dnes nie.

@anonym_e55c1d to už nedokážem posúdiť

tiezjedna
9. nov 2025
@anonym_9ae5e9

Dieťa dať na adopciu do rodiny kde sa oňho dokážu postarať a hľadať prácu s ubytovaním, alebo odcestovať za prácou kdekoľvek.

@anonym_9ae5e9 neudrela si sa do hlavy???

anonym_5460ed
9. nov 2025
@lorrainet

@akje poznám jeho mamu, otec už nežije. Jeho mama ho nechala keď mal 6 rokov, odvtedy sa nezaujímala , nechala ho u babky. Viac krát som jej písala, či nemá záujem spoznať aspoň vnúča ale odpoveď bola " čo z toho mám? Nejaké peniaze máš pre mňa ?"
A mame to ľúto je , samozrejme ale je zaľúbená...

@lorrainet vieš nemecký jazyk?úprimne počkaj, kým pôjde mama do AT a išla by som časom za ňou.V tomto neviem poradiť jedine dať strážiť babi niekomu a ty do práce na brigádu, pol úväzok.Z akého si mesta, alebo kraju?

anonym_d920bd
10. nov 2025

@lorrainet je mi ľúto ze si sa ocitla v takejto situácii 🥲 úplne chápem, že tvoje dieťa ešte nie je pripravené do kolektívu. Mudrlantky tu radia, lebo si myslia ze to je len tak dat dieta do jaslí a ist do prace 😃 a tie choroby ? Kto bude s tým dieťaťom? Véd takú matku, ktorá bude každý druhý týždeň doma s dieťaťom z prace vyhodia 😃 možno pokiaľ by to nebola nejaká štátna sféra ale na to teraz už potrebuješ vysokú školu. Ja by som odporúčala oprášiť angličtinu a skúsiť nejakú telefonistku v zahraničnej firme oni majú nočné len tam treba telefonovať v angličtine v BA takých firiem musi byt kopa ale nie je to jednoduchá praca no dá sa dobre zarobiť, inak neviem možno ešte nejaké upratovanie kde by si si vedela dieta nosiť so sebou a potom mi ešte napadli tie take mlm predaje ako Farmasi a iné no to mam pocit ze dnes už robí každý a ze tam už nie je tak veľká šanca uchytiť sa 😃

basska_b
10. nov 2025

Mám kamarátku, ktorá sa ocitla vo veľmi podobnej situácii ako ty. Musela aktivovať známosti a jeden kamarát ju zamestnal vo svojej firme na 100% HO. Vnímam z tvojich slov, že si rozumná žena, ktorá sa pobije so životom, takisto je mi sympatické, že nechceš dieťa nechať sa trápiť v jasliach. Skús sa povziesť nad odsudzujúce komentáre a nájsť medzi nimi pár dobrých rád... Určite by ti pomohlo aj nájsť si chlapa, ktorý by vás mal rád. Tvoje dieťa by si na neho zvyklo ako na otca a neskôr by ste mu mohli dať súrodenca 🙂 keby všetky príbehy mali taký happyend, že...

jessica6
10. nov 2025
@basska_b

Mám kamarátku, ktorá sa ocitla vo veľmi podobnej situácii ako ty. Musela aktivovať známosti a jeden kamarát ju zamestnal vo svojej firme na 100% HO. Vnímam z tvojich slov, že si rozumná žena, ktorá sa pobije so životom, takisto je mi sympatické, že nechceš dieťa nechať sa trápiť v jasliach. Skús sa povziesť nad odsudzujúce komentáre a nájsť medzi nimi pár dobrých rád... Určite by ti pomohlo aj nájsť si chlapa, ktorý by vás mal rád. Tvoje dieťa by si na neho zvyklo ako na otca a neskôr by ste mu mohli dať súrodenca 🙂 keby všetky príbehy mali taký happyend, že...

@basska_b to nemyslis vazne toto..ona sa potrebuje pozbierat, zabezpecit seba aj dieta a nie si hladat chlapa a rozmyslat nad surodencom..ja sa uz necudujem, ze tolko zien konci ako konci, ked rozmyslaju podobne ako ty..

maminkadeticiek
10. nov 2025

Ty nedostavas vyzivne?

pribinak
10. nov 2025
@basska_b

@basska_b nájsť si chlapa? Šibe ti? Posledné čo potrebuje je riešiť nového chlapa

Takáto baba je ľahká korisť a vieš ako to dopadne? Bude mat dve deti, idiota na krku a peklo zo života

anonym_3e05dc
10. nov 2025

Pozri si organizáciu www.jedenrodic.sk

Pomáhajú mamičkám v podobnej situácii ako si ty. Je tam ale trochu dlhšia čakacia doba ak by si sa chcela dostať do komplexného programu pomoci pre jednorodičov. Každopádne odporúčam veľmi, vedia ti pomôcť komplexne.

Je potom možnosť robiť ako živnostníčka, napríklad virtuálna asistentka - príklad: https://www.pinkasistent.sk/. Nepoznám konkrétne túto firmu ale je to ten štýl práce.

Prípadne si dorob kurzy cez ÚPSVaR na účtovníctvo a to vieš robiť hocikedy.

Držím palce

anonym_4e9494
10. nov 2025

Z akeho si mesta?

rivini
10. nov 2025

@lorrainet bez toho, aby si dieta dala do jasli, si viacero hodin prace zariadis tazko. Skusit ine jasle. HO s rocnym dietatom je naozaj dlhodobo nezvladnutelny. Do prace na ciastocny uvazok som sla, ked malo dieta 2 roky, rozhodli sme sa pre sukromnu skolku a funguje to fajn. Plus mam jednu studentku na babysitting, ta vsak nepride, ked je dieta chore, cize vykryvam nou minusove hodiny nazvierane pocas chorob…

anonym_c58e36
10. nov 2025

Ahoj, skús ty ponúkať opatrovanie detí. Ak rozhodíš siete, môžeš mať viacero rodičov, ktorí ťa budú oslovovať, keď to budeš potrebovať.

anonym_c58e36
10. nov 2025
@anonym_c58e36

Ahoj, skús ty ponúkať opatrovanie detí. Ak rozhodíš siete, môžeš mať viacero rodičov, ktorí ťa budú oslovovať, keď to budeš potrebovať.

Pardón, keď to budú potrebovať oni.

fairyy
10. nov 2025

@lorrainet najdi pani co sa stara o par deti nech to nie je velky kolektiv a mozes nastupit do prace tak som to kedysi riesila ja

kattrin5
10. nov 2025

@lorrainet mam kamatarku co tiez je single mama a ma super robotu , tiez zije v Ba a robi home office. Robi software testing a este aj super zarobi, aku vysoku skolu mas? Alebo aspon nejake certifikaty? Skus sa pozriet na nieco taketo, a tam aj stake bude praca. Ak by si chcela blizsie informacie, mozem posunut.

anonym_5da853
10. nov 2025

Na tvojom mieste by som šla bývať do lacnejšieho mesta, pozrela profesiu alebo sa poradila s chatgpt aké pozicie vyhovujuce tvojim požiadavkam existuju a dorobila si čo najskôr po nociach potrebné kurzy. Nadalej by som skúšala jasle.

galadriel90
10. nov 2025
@drianaa

Keď malý nezvládla jasle, nejakú opatrovateľku iba pre neho bez kolektívu nájsť by nebola cesta?

@drianaa opatrovateľky sú už dnes dosť drahé, kľudne aj vyše 10€/hodina. Z čoho by to ona akoze mohla zaplatiť? 🤦

concordia
10. nov 2025

@lorrainet
Podľa máte nárok na dávku v hmotnej núdzi, tiež príspevok na bývanie. Treba sa informovať na príslušnomUPSVaR podľa miesta trvalého bydliska.